BRISA

Van woonstraat tot toegangsweg: de BRISA maakt het mogelijk om met één armaturenlijn de complete leefomgeving te verlichten. De BRISA heeft specifieke varianten voor oversteekplaatsen, fietspaden en om flora en fauna te beschermen. Dat maakt de BRISA-lijn geschikt voor bedrijventerreinen, industrieterreinen, ecologische zones, parkeerplaatsen, parkeerterreinen, fietspaden, rotondes, vakantieparken, wandelpaden en woonwijken. Alle armaturen van de BRISA-lijn zijn slagvast (IK 10) en waterdicht (IP 66).

In het kort

  • IP66
  • IK 10
  • Veiligheidsklasse 1
  • Veiligheidsklasse 2
  • Easy Light
  • Comfort Control Leefomgevingen
  • dekraLedPerformance
  • CE
Toepassingen Parkeer­terreinen, Fietspaden, Woon­straten, Wijkontsluitings­wegen, Fiets­paden, Parkeer­plaatsen, Toegangs­wegen, Ecolo­gische zones, Rond­wegen, Provin­ciale wegen, Industrie­terreinen
Label Lightronics
Behuizing Aluminium met niet-verkleurende polyester coating
Kleur RAL 9007, RAL 9005, RAL 7016
Lichtkap Helder glas, Veiligheidsglas
Lumenbereik 800 - 8000
Lichtprofielen Symmetrisch, Asymmetrisch, Breedstralend, Diepstralend, Rondstralend
RA-waarde > 70

Productdocumentatie

Uitbelicht

Lees dit magazine
BRISA corrosiebestendig in Den Helder

Door de ligging aan zee heeft openbare verlichting in kustgemeenten extra te lijden onder zeewind, zout en zand. Lightronics heeft daarvoor de oplossing.

Lees dit magazine
Besparing en lagere CO2 footprint in Teylingen

Meer dan een halvering van het energieverbruik en een veel kleinere CO2-footprint. Dat bereikt de gemeente Teylingen met de overstap op LED-verlichting.

Lees dit magazine
Gemeente Schagen stapt over op LED

Alle lichtmasten in de gemeente Schagen worden voorzien van een LED-armatuur. Dat leidt tot lagere CO2-uitstoot en energiebesparing van 40%.

Voor oversteekplaatsen en fietspaden

Speciale optieken maken speciale toepassingen mogelijk. Zo is het optiek van de BRISA WALK speciaal ontworpen voor voetgangersoversteekplaatsen. Het armatuur bevordert in hoge mate de verkeersveiligheid. Door het optiek wordt het contrast met de omgeving verhoogd, waardoor de voetganger beter zichtbaar is. De BRISA BIKE is een armatuur met een aangepaste lenscode voor smalle lichtprofielen. Dit leidt ertoe dat de mastafstanden kunnen worden vergroot tot 30 meter bij een masthoogte van vier meter.

 

BRISA EXL voor fietspaden

De BRISA EXL is een ideale verlichtingsoplossing voor onder meer (lange) fietspaden in het buitengebied en in woonwijken. Dit armatuur biedt een 48% hogere gelijkmatigheid op een standaard profiel (30m). De BRISA EXL biedt één type lichtverdeling specifiek voor fietspaden en maakt mastafstanden tot 34 meter mogelijk bij een masthoogte van vier meter. EXL staat voor externe lenzen. De lenzen zijn namelijk aan de buitenzijde van het armatuur geplaatst waardoor deze armaturen naast efficiënte verlichting ook oriëntatieverlichting bieden.

 

Natuurbescherming met BRISA BAT

Vleermuizen in Nederland zijn beschermd door de Wet Natuurbescherming (voorheen Flora- en Faunawet). De effecten van verlichting op de beschermde diersoort zijn onderzocht en kunnen indirect de essentiële vlieg- en migratieroutes en onder meer het essentiële foerageergebied aantasten. Lightronics heeft nu met de BRISA, voorzien van een amberkleurige LED-lichtbron, een oplossing die voor de meeste soorten vleermuizen ideaal is. De functionele lichtverdeling blijft behouden.

Contact opnemen
Lightronics B.V.
Bent u geïnteresseerd in onze verlichtingsoplossingen, neemt u dan contact op met

Lightronics B.V.

info@lightronics.nl
0416 568 600