LED-verlichting voor woonwijken bespaart energie en zorgt voor veiligheid

LEDVERLICHTING

De verlichtingsoplossingen van Lightronics voor de leefomgeving zorgen voor het voorkomen van ongelukken en bevorderen de sociale veiligheid voor de bewoners. 

Licht op de juiste plaats op het juiste moment zorgt voor veiligheid. Licht op ongewenste plekken kan echter leiden tot overlast. Het is daarom belangrijk om goed naar de omgeving te kijken bij het kiezen voor een verlichtingsoplossing. We kijken graag op locatie met u mee en maken een gepersonaliseerd lichtplan.

Aanvragen lichtplan
Lightronics PRUNUS C1 armaturen in een woonstraat in Loon op Zand

Lightronics PRUNUS A1 en BRISA armaturen op een parkeerplaats in Oldebroek

Openbare ruimte op maat
De verlichting in de openbare ruimte kan volledig aangepast worden aan de omgeving. Zo hebben we verschillende mogelijkheden op het gebied van lichtsturing, lichtintensiteit en lichtkleur. Samen met u bepalen we het lichtplan om te komen tot een prettig verlichte omgeving.

Recyclebaar materiaal, optimale circulariteit
Openbare verlichting speelt ook een belangrijke rol in het behalen van de klimaat- en energiedoelstellingen. Door te kiezen voor duurzame armaturen worden er weer stappen gezet om deze doelstellingen te behalen. Zo is de CEDER, een nieuw kegelarmatuur, maximaal circulair.

Een slimme oplossing
Ledverlichting in duurzame armaturen is een juiste keuze voor de openbare ruimte. Ledverlichting kan echter nog duurzamer gemaakt worden met de toevoeging van slimme componenten. Ook in uw situatie kan slimme verlichting toegepast worden.

lightronics in de openbare ruimte render
Woonstraat
Voorkomen van lichthinder en sociale veiligheid
Voet- en fietspaden
Meebewegen met verkeersstroom en sociale veiligheid
Parkeerterrein
Kleurherkenning en juiste lichtverdeling
Oversteekplaats
Zichtbaarheid en verkeersveiligheid

LED-verlichting voor woonwijken en woonstraten

WOONWIJKEN EN WOONSTRATEN

Het voorkomen van lichthinder, een grote mate van sociale veiligheid, maar ook een duurzame en energiezuinige oplossing zijn aspecten die spelen in een woonwijk. Lightronics heeft een breed palet aan verlichtingsoplossingen voor ieder type wijk, straat of hofje. Wat de oplossingen gemeen hebben, is geavanceerde lichttechniek met als uitkomst licht waar en wanneer gewenst. In woonstraten speelt een goede lichtverdeling een belangrijke rol. Met de lichtprofielen die Lightronics biedt, kan iedere woonwijk op maat worden verlicht. Van asymmetrisch tot symmetrisch, rond-, breed- of diepstralend.

Bekijk onze selectie LED-armaturen voor woonwijken en woonstraten:

LED-ARMATUREN
Lightronics PRUNUS A3 armaturen in woonwijk bij wooncomplex Molenhorst in Brummen

LED-verlichting voor voet-en fietspaden

VOET- EN FIETSPADEN

LED-verlichting biedt de mogelijkheid verlichting op maat aan te bieden. Zo is een voetpad gebaat bij een geconcentreerd lichtbeeld, waarin sociale veiligheid voorop staat. Terwijl bij een oversteekplaats juist gericht licht nodig is. Ingrediënten voor de juiste fietspadverlichting zijn het meebewegen met de verkeersstroom, looplicht en een grote mate van sociale veiligheid. Door het juiste lichtprofiel en communicatie tussen de armaturen onderling is het mogelijk licht te brengen wanneer nodig.

Bekijk onze selectie LED-armaturen voor voet- en fietspaden:

LED-ARMATUREN
Lightronics Prunus A3 armaturen langs een fietspad in een woonwijk in Oud Beijerland

LED-verlichting voor parkeerterreinen

PARKEERTERREINEN

Aspecten die van belang zijn bij het verlichten van parkeerplaatsen zijn kleurherkenning en licht waar en wanneer gewenst. Door een juiste lichtverdeling kunnen parkeerplaatsen rondstralend of juist diepstralend worden aangelicht. Lightronics heeft een breed assortiment aan armaturen die met een specifiek profiel, aangepast aan de omstandigheden, kunnen worden ingezet voor parkeerterreinen.

Bekijk onze selectie LED-armaturen voor parkeerterreinen:

LED-ARMATUREN
Lightronics BURAN PLUS armaturen op het marktplein aan de Piet Heinlaan in Katwijk

LED-verlichting voor oversteekplaatsen

OVERSTEEKPLAATSEN

De optieken van de speciaal voor voetgangersoversteekplaatsen ontwikkelde armaturen bevorderen in hoge mate de verkeersveiligheid. Door het optiek wordt het contrast met de omgeving verhoogd, waardoor de voetganger beter zichtbaar is. De verlichting wordt door de speciale lenzen net naast het middelpunt van de oversteekplaats gericht. Met behulp van een andere kleurtemperatuur kan een extra accent worden aangebracht.

Bekijk onze selectie LED-armaturen voor oversteekplaatsen:

LED-ARMATUREN
Lightronics BURAN armaturen op een parkeerplaats in Oud Beijerland

Op zoek naar een lichtoplossing? Wij staan voor u klaar!

Cindy Kros
Gelderland | Flevoland | Utrecht
Peter Ras
Friesland | Groningen | Drenthe | Overijssel | Noord-Holland
Martijn Verstegen
Zuid-Holland | Zeeland | West-Brabant
José Bertens
Oost-Brabant | Limburg

Lichtoplossingen in uw inbox?

Wij willen je alleen voorzien van lichtoplossingen die voor jou relevant zijn. Als je jouw interessegebieden aanvinkt, ontvang je alleen informatie die voor jou van belang is.
Door op 'Versturen' te klikken ga je akkoord met het privacybeleid.