Lightronics PRUNUR A1 armatuur op een parkeerterrein

PRUNUS A

OOG VOOR DETAIL

Vormgeving en flexibiliteit zijn twee belangrijke factoren binnen de PRUNUS-familie, die verschillende varianten heeft. Zo bestaat paaltoparmatuur A uit vier varianten met heldere of semi-frosted lichtkap. De vormgeving is bepalend voor de toepassing en tegelijkertijd maakt de PRUNUS het mogelijk om voor iedere locatie te kiezen voor de juiste vorm. Doordat de lichtverdeling exact bepaald kan worden, biedt de PRUNUS licht waar en wanneer gewenst.

Beknopt overzicht
IP66 IK10 Veiligheidsklasse1 Easylight Smartscan Optioneel Controlled Solutions uitvoering Zhaga D4i

Toepassingen
Woningbouw, Openbare ruimte, Recreatie, Appartementencomplex, Migrantenhuisvesting, Studentenhuisvesting, Binnen de bebouwde kom, Buiten de bebouwde kom, Vakantieparken, Parkeerterrein, Voet- en fietspaden, Wegen, Woonstraat, Pleinen en parken, Treinstation

Armatuur type
Paaltoparmatuur

Lichtkap
UV-gestabiliseerd polycarbonaat, helder of frosted

Kleur
RAL 7016

Behuizing
Aluminium gecoat

Lumenbereik
Van 800 tot 4200

Label
Lightronics

RA-waarde
> 70

IP-waarde
IP66

IK-waarde
IK10

Lichtprofielen
Asymmetrisch, Symmetrisch, Rondstralend

MARKERINGSPUNTEN

De PRUNUS A1, A2 en A3 kunnen optioneel worden voorzien van een LED-ring in de bovenkap en/of flens. Dit maakt het mogelijk markeringspunten aan te brengen in het straatbeeld en de leefomgeving een eigen identiteit toe te kennen. De LED-ring kan worden uitgevoerd in acht kleuren.

Ocean Blue

Lightronics PRUNUR A1 armatuur op een parkeerterrein

De voordelen van de PRUNUS armaturen familie

HELDERE LICHTKAP

De PRUNUS A1 paaltoparmatuur heeft een heldere lichtkap van UV-gestabiliseerd polycarbonaat en is verkrijgbaar met verschillende lichtverdelingen. De straat- en terreinverlichting is geschikt voor bedrijventerreinen, parken, pleinen, stads- en dorpscentra, vrijliggende fietspaden en woonwijken. Doordat de lichtverdeling exact bepaald kan worden, biedt de PRUNUS licht waar en wanneer gewenst. Paaltoparmatuur A1 is slagvast (IK10) en waterbestendig (IP66).

ZACHT LICHTBEELD

De PRUNUS A2 is geschikt voor bedrijventerreinen, parken, pleinen, stads- en dorpscentra, vrijliggende fietspaden en woonwijken. Het armatuur voor straat- en terreinverlichting heeft dezelfde specificaties als de A1 maar is voorzien van een semi-frosted lichtkap voor een zachter lichtbeeld. De PRUNUS biedt licht waar en wanneer gewenst doordat de lichtverdeling exact bepaald kan worden. Paaltoparmatuur A2 is slagvast (IK10) en waterbestendig (IP66).

AANGENAAM LICHT

De PRUNUS A3 geeft aangenaam, niet-verblindend licht door de combinatie van de Clear bowl optica-afscherming en heldere lichtkap. De PRUNUS A3 is geschikt voor bedrijventerreinen, parken, pleinen, stads- en dorpscentra, vrijliggende fietspaden en woonwijken. Doordat de lichtverdeling exact kan worden bepaald biedt de straat- en terreinverlichting licht waar en wanneer gewenst. Paaltoparmatuur A3 biedt slagvaste (IK10), indirecte LED verlichting.

INDIRECT WARM LICHT

De PRUNUS A4 is ideaal voor parken, pleinen en stads- en dorpskernen. De lichtbron in de PRUNUS A4 levert indirect, warm licht dat door een witte reflector wordt verspreid. De straat- en terreinverlichting biedt licht waar en wanneer gewenst doordat de lichtverdeling exact bepaald kan worden. A4 biedt indirecte, warme verlichting en is slagvast (IK10).

De invulling van het klimaatakkoord

KLIMAATAKKOORD

Van CLO (Constant Lumen Output) tot bewegingsdetectie en communicatie tussen armaturen, maar ook het integreren van een bestaand beheerssysteem of voorbereiding voor sensoren: aan u is de keuze. Dit geldt uiteraard ook voor de armaturen zelf: functioneel of meer accentvol.

Easylight

Lightronics armaturen beschikken over CLO (Constant Lumen Output) of vijf standaard dimregimes (1A, 2A, 3A, 4A en 5A) die aan de hand van vooraf ingestelde tijdsinstellingen van vermogen en lichtsterkte veranderen

controlled_solutions

Lightronics biedt volledige system integration met Controlled Solutions. Hieronder valt de inbouw van communicatiemodules van onder meer CityTouch, Luminext, TVilight of Remoticom. Ook bewegingsdetectie met lokale communicatie door middel van RF is een mogelijkheid. Controlled Solutions projecten zijn projecten op maat, inventarisatie, configuratie en oplevering tegen meerprijs.

Lightronics duurzaam ceder

Alternatieve armaturen

Decoratief en elegant

Het decoratieve AMPULLA-armatuur beperkt lichtvervuiling en lichthinder in het verkeer door toepassing van een opticaschaal en heldere lichtkap met lijnenpatroon.

Design met oog voor detail

De PRUNUS C is een rondarmatuur dat door de vele mogelijke lichtkappen, vermogens en lichtprofielen breed toepasbaar is in de openbare ruimte. De PRUNUS C biedt de keuze uit vier varianten met verschillende lichtkappen: C1, C2, C3 en C4.

Variatie in vorm

De PRUNUS E is een LED rondarmatuur met een instelbaar maststuk en kan als opschuif- en opzetarmatuur worden toegepast. De PRUNUS E heeft vier varianten en is geschikt voor een groot aantal toepassingen in de openbare ruimte.

Op zoek naar een lichtoplossing? Wij staan voor u klaar!

Peter Ras
Noord-Holland | Friesland | Groningen | Drenthe | Overijssel | Gelderland
Martijn Verstegen
Utrecht | Zuid-Holland | Zeeland
José Bertens
Noord-Brabant | Limburg | Flevoland