Lightronics PRUNUS C armatuur in een woonwijk

PRUNUS C

DESIGN MET OOG VOOR DETAIL

De straat- en terreinverlichting van de PRUNUS-armaturenfamilie kenmerkt zich door een design met oog voor detail. De PRUNUS C is een rondarmatuur in vier varianten dat door de vele mogelijke lichtkappen, vermogens en lichtprofielen breed toepasbaar is. Het armatuur is geschikt voor bedrijventerreinen, parkeerterreinen, parken, pleinen, stads- en dorpscentra, vrijliggende fietspaden, woonwijken en wijkontsluitingswegen. Het armatuur is waterdicht (IP66) en slagvast (IK10).

Beknopt overzicht
IP66 IK10 Veiligheidsklasse1 Easylight Smartscan Optioneel Controlled Solutions uitvoering CE-keurmerk Zhaga D4i

Toepassingen
Openbare ruimte, Stationsgebied, Recreatie, Binnen de bebouwde kom, Buiten de bebouwde kom, Vakantieparken, Sport, Voet- en fietspaden, Parkeerterrein, Wegen, Oversteekplaats, Industrieterrein, Pleinen en parken, Treinstation

Armatuur type
Rond armatuur, Paaltoparmatuur

Lichtkap
UV-gestabiliseerd polycarbonaat, helder, Gestructureerd polycarbonaat, Veiligheidsglas helder

Kleur
RAL 7016

Behuizing
Aluminium gecoat

Lumenbereik
Van 800 tot 6000

Label
Lightronics

RA-waarde
> 70

IP-waarde
IP66

IK-waarde
IK 10

Lichtprofielen
Asymmetrisch, Rondstralend, Breedstralend, Smalstralend

MARKERINGSPUNTEN

De PRUNUS C kan optioneel worden voorzien van een LED-ring in de bovenkap en/of flens. Dit maakt het mogelijk markeringspunten aan te brengen in het straatbeeld en de leefomgeving een eigen identiteit toe te kennen. De LED-ring kan worden uitgevoerd in acht kleuren.

Ocean Blue

Lightronics PRUNUS C armatuur in een woonwijk

DE VOORDELEN VAN DE PRUNUS C

Verlichting als markeringspunt

Stads- en dorpscentra vragen om eenheid in het straatbeeld. Planologen, architecten en gemeenten hebben met de PRUNUS de mogelijkheid om de leefomgeving herkenbaar en stijlvol in te richten met één armaturenfamilie. De familie biedt met 6 modellen en 23 varianten een grote keuze in vorm, lichtverdeling en toepassingsmogelijkheden. Een LED-ring in de bovenkap of opzetflens maakt het mogelijk om markeringspunten aan te brengen in het straatbeeld en de leefomgeving een eigen identiteit te geven. De LED-ring kan worden uitgevoerd in zeven kleuren.

Varianten

Flexibiliteit en vormgeving zijn twee belangrijke factoren binnen de PRUNUS-familie. De PRUNUS C kent vier varianten: C1, C2, C3 en C4. De C1 en C2 hebben een heldere, vlakke lichtkap van UV-gestabiliseerd polycarbonaat, met een groter vrij lensoppervlak en hogere lumen-output voor de C2. De C3 heeft een lensvormige lichtkap van gestructureerd polycarbonaat. De C4 heeft een lensvormige lichtkap met helder veiligheidsglas.

De invulling van het klimaatakkoord

KLIMAATAKKOORD

Van CLO (Constant Lumen Output) tot bewegingsdetectie en communicatie tussen armaturen, maar ook het integreren van een bestaand beheerssysteem of voorbereiding voor sensoren: aan u is de keuze. Dit geldt uiteraard ook voor de armaturen zelf: functioneel of meer accentvol.

Easylight

Lightronics armaturen beschikken over CLO (Constant Lumen Output) of vijf standaard dimregimes (1A, 2A, 3A, 4A en 5A) die aan de hand van vooraf ingestelde tijdsinstellingen van vermogen en lichtsterkte veranderen

controlled_solutions

Lightronics biedt volledige system integration met Controlled Solutions. Hieronder valt de inbouw van communicatiemodules van onder meer CityTouch, Luminext, TVilight of Remoticom. Ook bewegingsdetectie met lokale communicatie door middel van RF is een mogelijkheid. Controlled Solutions projecten zijn projecten op maat, inventarisatie, configuratie en oplevering tegen meerprijs.

Lightronics duurzaam ceder

Alternatieve armaturen

Functioneel compleet

Van woonstraat tot toegangsweg: de BRISA maakt het mogelijk om met één armaturenlijn de complete leefomgeving te verlichten. De BRISA heeft specifieke varianten voor oversteekplaatsen, fietspaden en om flora en fauna te beschermen.

Variatie in vorm

De PRUNUS E is een LED rondarmatuur met een instelbaar maststuk en kan als opschuif- en opzetarmatuur worden toegepast. De PRUNUS E heeft vier varianten en is geschikt voor een groot aantal toepassingen in de openbare ruimte.

Diverse vormen

De PRUNUS F heeft een bijzondere verschijningsvorm en is geschikt voor uiteenlopende toepassingen in de openbare ruimte. Het rondarmatuur is leverbaar in vier varianten. De lichtkap maakt dat zij van elkaar verschillen.

Op zoek naar een lichtoplossing? Wij staan voor u klaar!

Cindy Kros
Gelderland | Flevoland | Utrecht
Peter Ras
Friesland | Groningen | Drenthe | Overijssel | Noord-Holland
Martijn Verstegen
Zuid-Holland | Zeeland | West-Brabant
José Bertens
Oost-Brabant | Limburg