Lightronics_header_BRISA

BRISA

FUNCTIONEEL COMPLEET

Van woonstraat tot toegangsweg: de BRISA maakt het mogelijk om met één armaturenlijn de complete leefomgeving te verlichten. De BRISA heeft specifieke varianten voor oversteekplaatsen, fietspaden en om flora en fauna te beschermen. Dat maakt de BRISA-lijn geschikt voor bedrijventerreinen, industrieterreinen, ecologische zones, parkeerplaatsen, parkeerterreinen, fietspaden, rotondes, vakantieparken, wandelpaden en woonwijken. Alle armaturen van de BRISA-lijn zijn slagvast (IK 10) en waterdicht (IP 66).

Beknopt overzicht
IP66 IK10 Veiligheidsklasse1 Veiligheidsklasse2 Easylight Smartscan Dekra Led Performance gecertificeerd Enec gecertificeerd Optioneel bolglas uitvoering Optioneel Controlled Solutions uitvoering CE-keurmerk Zhaga D4i

Toepassingen
Appartementencomplex, Migrantenhuisvesting, Studentenhuisvesting, Binnen de bebouwde kom, Buiten de bebouwde kom, Vakantieparken, Sport, Parkeerterrein, Wegen, Woonstraat, Industrieterrein, Ontsluitingsweg, Provinciale weg, Busstation, Treinstation, Metrostation, Bushalte, Busperron, Perron, Gevangenissen, Buitenplaats

Armatuur type
Kofferarmatuur, Paaltoparmatuur

Lichtkap
Helder glas, Veiligheidsglas

Kleur
RAL 7016, RAL 9005, RAL 9007

Behuizing
Aluminium dubbelgecoat

Lumenbereik
Van 800 tot 8000

Label
Lightronics

RA-waarde
> 70

IP-waarde
IP66

IK-waarde
IK 10

Lichtprofielen
Asymmetrisch, Breedstralend, Diepstralend, Directstralend

Licht waar gewenst

BRISA EN BRISA PLUS

Met de BRISA en de BRISA PLUS heeft u met één armaturenlijn de standaard voor de totale leefomgeving. De BRISA dekt het gehele segment voor de woonwijk af. De BRISA PLUS is uitermate geschikt voor toegangs- en rondwegen. U kunt dus met één armaturenlijn de complete leefomgeving verlichten zoals u dat wenst.

Bovendien zijn er de BRISA WALK, die speciaal is geconfigureerd voor voetgangersoversteekplaatsen en de BRISA BIKE die op maat gemaakt is voor fietspaden. Als extra is er een BRISA BAT, deze is voorzien van een amberkleurige LED-lichtbron, ter bescherming van vleermuizen. De BRISA Optica is een optie voor de BRISA familie waarmee lichtcomfort op 1 komt te staan!

NEEM CONTACT MET ONS OP
BRISA

FUNCTIONEEL COMPLEET ZONDER MEERPRIJS

Nieuw: BRISA Uncoated

nu leverbaar

De BRISA is nu leverbaar in een uncoated aluminium versie. Dit maakt het mogelijk het armatuur na de levensduur makkelijker te kunnen recyclen en een bijdrage te leveren aan de circulariteit. 

Lightronics heeft de BRISA Uncoated laten testen door een onafhankelijk bureau op levensduur. Verschillende duurtesten op basis van de corrosieklassen C5, C4 en C3 zijn uitgevoerd, waarbij de belangrijkste conclusie is dat de levensduur niet negatief beïnvloed wordt. De testen stonden gelijk aan blootstelling van vijf jaar in C5-omgeving, tien jaar in een C4-omgeving en 15 jaar in een C3-omgeving. Er vormt zich op het aluminium een oxidelaag die ervoor zorgt dat het aluminium niet verder corrodeert.

Lightronics-BRISA-Uncoated-1
Lightronics armatuur BRISA

De voordelen van de BRISA armaturenlijn

LICHT OP MAAT

De BRISA heeft een instelbare tilthoek, waardoor onder iedere omstandigheid licht op maat geleverd wordt. Er is tevens een BRISA leverbaar met bol glas, zodat de BRISA ook dienst kan doen als oriëntatieverlichting. De BRISA wordt geleverd met elk op te geven dimregime. Dit zorgt voor een laag energieverbruik. DE BRISA is voorzien van het lakcertificaat (getest volgens de Qualicoatnormering en ISO12944). Dit betekent dat het armatuur standaard dubbel gecoat is en bestand tegen onder meer het zeeklimaat in de kustgebieden.

Aanvragen lichtplan BRISA

BRISA Optica

Lichtcomfort op 1

De BRISA Optica is een optie voor de BRISA familie en is voorzien van een opticaschaal. Bij de Optica is de vlakke glazen plaat vervangen door een gebolde kap. De frosted laag van de opticaschaal creëert een zacht lichtbeeld en ultiem lichtcomfort.

Aanvragen lichtplan BRISA Optica

SPECIAAL VOOR VLEERMUIZEN

Vleermuizen in Nederland zijn beschermd door de Wet Natuurbescherming (voorheen Flora- en Faunawet). De effecten van verlichting op de beschermde diersoort zijn onderzocht en kunnen indirect de essentiële vlieg- en migratieroutes en onder meer het essentiële foerageergebied aantasten. Lightronics heeft met de BRISA BAT, voorzien van een amberkleurige LED-lichtbron, een oplossing die voor de meeste soorten vleermuizen ideaal is. De functionele lichtverdeling blijft behouden.

Aanvragen lichtplan BRISA BAT

SPECIAAL VOOR VOETGANGERS

Speciale optieken maken speciale toepassingen mogelijk. Zo is het optiek van de BRISA WALK speciaal ontworpen voor voetgangersoversteekplaatsen. Het armatuur bevordert in hoge mate de verkeersveiligheid. Het contrast met de omgeving wordt verhoogd door het optiek, waardoor de voetganger beter zichtbaar is.

Aanvragen lichtplan BRISA WALK

SPECIAAL VOOR FIETSERS

De BRISA BIKE is een armatuur met een aangepaste lenscode voor smalle lichtprofielen. Dit leidt ertoe dat de mastafstanden kunnen worden vergroot tot 30 meter bij een masthoogte van vier meter. Door de gebruikte lenzen is de BRISA BIKE uitermate geschikt voor fietspaden, maar ook voor achterpaden, voetpaden of smalle wegprofielen.

Aanvragen lichtplan BRISA BIKE

De invulling van het klimaatakkoord

KLIMAATAKKOORD

Van CLO (Constant Lumen Output) tot bewegingsdetectie en communicatie tussen armaturen, maar ook het integreren van een bestaand beheerssysteem of voorbereiding voor sensoren: aan u is de keuze. Dit geldt uiteraard ook voor de armaturen zelf: functioneel of meer accentvol.

Easylight

Lightronics armaturen beschikken over CLO (Constant Lumen Output) of vijf standaard dimregimes (1A, 2A, 3A, 4A en 5A) die aan de hand van vooraf ingestelde tijdsinstellingen van vermogen en lichtsterkte veranderen

controlled_solutions

Lightronics biedt volledige system integration met Controlled Solutions. Hieronder valt de inbouw van communicatiemodules van onder meer CityTouch, Luminext, TVilight of Remoticom. Ook bewegingsdetectie met lokale communicatie door middel van RF is een mogelijkheid. Controlled Solutions projecten zijn projecten op maat, inventarisatie, configuratie en oplevering tegen meerprijs.

Lightronics duurzaam ceder

Alternatieve armaturen

Veelzijdig en flexibel

De BURAN is een breed inzetbaar armatuur voor de openbare ruimte. Het armatuur is geschikt voor allerlei toepassingen: van woonwijken tot fietspaden en van rotondes tot wijkontsluitingswegen. De BURAN is functioneel en decoratief.

Maximaal circulair

Kegelarmatuur CEDER is breed toepasbaar in de openbare ruimte. De duurzaamheid van de Cederboom staat symbool voor het armatuur. De CEDER heeft drie varianten. Kies voor functioneel licht, een meer diffuus lichtbeeld of een comfort lichtbeeld.

Flexibel in vorm en functie

De PRUNUS A1 paaltoparmatuur heeft een heldere lichtkap en is verkrijgbaar met verschillende lichtverdelingen. Doordat de lichtverdeling exact bepaald kan worden, biedt de PRUNUS licht waar en wanneer gewenst in de openbare ruimte.

Op zoek naar een lichtoplossing? Wij staan voor u klaar!

Cindy Kros
Gelderland | Flevoland | Utrecht
Peter Ras
Friesland | Groningen | Drenthe | Overijssel | Noord-Holland
Martijn Verstegen
Zuid-Holland | Zeeland | West-Brabant
José Bertens
Oost-Brabant | Limburg