Lightronics Prunus E4 armaturen langs een straat in een woonwijk in Oud Beijerland

PRUNUS E

DESIGN MET OOG VOOR DETAIL

De PRUNUS E is een veelzijdig LED rondarmatuur met een eenvoudig instelbaar maststuk. Hierdoor is het mogelijk de PRUNUS E zowel als opschuif- als opzetarmatuur toe te passen. De tilthoek kan eveneens worden aangepast. Het armatuur is breed toepasbaar voor woonwijken, pleinen, parken, bedrijventerreinen, wijkontsluitingswegen, stads- en dorpscentra, vrijliggende fietspaden en parkeerterreinen.

Beknopt overzicht
IP66 IK10 Veiligheidsklasse1 Easylight Smartscan Optioneel Controlled Solutions uitvoering CE-keurmerk Zhaga D4i

Toepassingen
Openbare ruimte, Binnen de bebouwde kom, Buiten de bebouwde kom, Ontsluitingsweg, Provinciale weg, Pleinen en parken

Armatuur type
Rond armatuur, Kofferarmatuur

Lichtkap
Polycarbonaat, helder, Gestructureerd polycarbonaat, Veiligheidsglas helder

Kleur
RAL 7016

Behuizing
Aluminium gecoat

Constant Lumen Output
Standaard

Lumenbereik
Van 800 tot 6000

Label
Lightronics

RA-waarde
> 70

IP-waarde
IP66

IK-waarde
IK 10

Lichtprofielen
Asymmetrisch, Breedstralend, Rondstralend, Smalstralend

MARKERINGSPUNTEN

De PRUNUS E kan optioneel worden voorzien van een LED-ring in de bovenkap. Dit maakt het mogelijk markeringspunten aan te brengen in het straatbeeld en de leefomgeving een eigen identiteit toe te kennen. De LED-ring kan worden uitgevoerd in acht kleuren.

Ocean Blue

Lightronics Prunus E4 armaturen langs een straat in een woonwijk in Oud Beijerland

DE VOORDELEN VAN DE PRUNUS E

Verlichting als markeringspunt

Stads- en dorpscentra vragen om eenheid in het straatbeeld. Planologen, architecten en gemeenten hebben met de PRUNUS de mogelijkheid om de leefomgeving herkenbaar en stijlvol in te richten met één armaturenfamilie. De familie biedt met 6 modellen en 23 varianten een grote keuze in vorm, lichtverdeling en toepassingsmogelijkheden. Een LED-ring in de bovenkap of opzetflens maakt het mogelijk om markeringspunten aan te brengen in het straatbeeld en de leefomgeving een eigen identiteit te geven. De LED-ring kan worden uitgevoerd in zeven kleuren.

LICHTVERMOGEN

Vormgeving en flexibiliteit zijn twee belangrijke factoren binnen de PRUNUS-familie. De PRUNUS E bestaat uit vier varianten. De lichtkap en bovenkap maakt dat zij van elkaar verschillen. De E1 en E2 hebben een vlakke lichtkap van helder polycarbonaat, met een groter vrij lensoppervlak en hogere lumen-output voor de E2. De E3 heeft een lensvormige lichtkap van gestructureerd polycarbonaat. De E4 heeft helder, lensvormig veiligheidsglas.

Lightronics uitbelicht PRUNUS E Oud Beijerland thumb
UITBELICHT

Energie besparen met gedimde verlichting Oud-Beijerland

Dankzij LED-verlichting en een Easy Light dimregime wordt er in Oud-Beijerland is energie bespaard. Dat helpt de gemeente bij het realiseren van duurzaamheidsambities.

LEES MAGAZINE

De invulling van het klimaatakkoord

KLIMAATAKKOORD

Van CLO (Constant Lumen Output) tot bewegingsdetectie en communicatie tussen armaturen, maar ook het integreren van een bestaand beheerssysteem of voorbereiding voor sensoren: aan u is de keuze. Dit geldt uiteraard ook voor de armaturen zelf: functioneel of meer accentvol.

Easylight

Lightronics armaturen beschikken over CLO (Constant Lumen Output) of vijf standaard dimregimes (1A, 2A, 3A, 4A en 5A) die aan de hand van vooraf ingestelde tijdsinstellingen van vermogen en lichtsterkte veranderen

controlled_solutions

Lightronics biedt volledige system integration met Controlled Solutions. Hieronder valt de inbouw van communicatiemodules van onder meer CityTouch, Luminext, TVilight of Remoticom. Ook bewegingsdetectie met lokale communicatie door middel van RF is een mogelijkheid. Controlled Solutions projecten zijn projecten op maat, inventarisatie, configuratie en oplevering tegen meerprijs.

Lightronics duurzaam ceder

Alternatieve armaturen

Functioneel compleet

Van woonstraat tot toegangsweg: de BRISA maakt het mogelijk om met één armaturenlijn de complete leefomgeving te verlichten. De BRISA heeft specifieke varianten voor oversteekplaatsen, fietspaden en om flora en fauna te beschermen.

Diverse vormen

De PRUNUS F heeft een bijzondere verschijningsvorm en is geschikt voor uiteenlopende toepassingen in de openbare ruimte. Het rondarmatuur is leverbaar in vier varianten. De lichtkap maakt dat zij van elkaar verschillen.

Design met oog voor detail

De PRUNUS C is een rondarmatuur dat door de vele mogelijke lichtkappen, vermogens en lichtprofielen breed toepasbaar is in de openbare ruimte. De PRUNUS C biedt de keuze uit vier varianten met verschillende lichtkappen: C1, C2, C3 en C4.

Op zoek naar een lichtoplossing? Wij staan voor u klaar!

Cindy Kros
Gelderland | Flevoland | Utrecht
Peter Ras
Friesland | Groningen | Drenthe | Overijssel | Noord-Holland
Martijn Verstegen
Zuid-Holland | Zeeland | West-Brabant
José Bertens
Oost-Brabant | Limburg