Lightronics armatuur BURAN langs een weg

BURAN

VEELZIJDIG EN FLEXIBEL

De BURAN is een breed inzetbaar armatuur in de veelzijdige BURAN-serie. De elegante, architectonische vormgeving maakt van de BURAN een armatuur met klasse. Door het hoge standaard uitrustingsniveau zet u met de BURAN, zonder extra optionele kosten, direct in op energiebesparing. Het armatuur is breed toepasbaar: van woonwijken tot fietspaden en van rotondes tot wijkontsluitingswegen. Het armatuur is slagvast (IK 10) en waterbestendig (IP 66).

Beknopt overzicht
IP66 IK10 Veiligheidsklasse1 Easylight Smartscan Enec gecertificeerd Optioneel bolglas uitvoering Optioneel Controlled Solutions uitvoering CE-keurmerk Zhaga D4i

Toepassingen
Binnen de bebouwde kom, Buiten de bebouwde kom, Vakantieparken, Sport, Voet- en fietspaden, Parkeerterrein, Wegen, Woonstraat, Industrieterrein, Ontsluitingsweg, Provinciale weg, Busstation, Treinstation, Busperron, Perron, Gevangenissen, Buitenplaats

Armatuur type
Kofferarmatuur

Lichtkap
Helder glas, Veiligheidsglas

Kleur
RAL 9007, RAL 9005, RAL 7016

Behuizing
Aluminium dubbelgecoat

Constant Lumen Output
Standaard

Lumenbereik
Van 800 tot 8000

Label
Lightronics

RA-waarde
> 70

IP-waarde
IP66

IK-waarde
IK 10

Lichtprofielen
Asymmetrisch, Breedstralend, Directstralend

Lightronics armatuur BURAN langs een weg

De voordelen van de BURAN armaturenlijn

LICHT OP MAAT

De BURAN is door de verschillende uitvoeringen toepasbaar in het hele areaal van 3,5 meter masthoogte tot circa 20 meter en beantwoordt daarmee aan de wens van standaardisatie. Door de instelbare tilthoek en verschillende lensconfiguraties kan voor iedere situatie licht op maat geleverd worden. Er is tevens een variant leverbaar met bol glas, zodat de BURAN ook dienst kan doen als oriëntatieverlichting. De BURAN wordt geleverd met elk op te geven dimregime. Dit zorgt voor een laag energieverbruik. Het armatuur is montage-, installatie- en onderhoudsvriendelijk.

Aanvragen lichtplan BURAN

BURAN Optica

Lichtcomfort op 1

De BURAN Optica is een optie voor de BURAN familie en is voorzien van een opticaschaal. Bij de Optica is de vlakke glazen plaat vervangen door een gebolde kap. De frosted laag van de opticaschaal creëert een zacht lichtbeeld en ultiem lichtcomfort.

Lichtplan aanvragen BURAN Optica

SPECIAAL VOOR VLEERMUIZEN

De BURAN BAT is de verlichtingsoplossing voor plekken waar bescherming van flora en fauna nodig is. Vleermuizen zijn in Nederland beschermd. De amberkleurige LED-lichtbron is niet storend voor vleermuizen. Daardoor is de BURAN BAT toepasbaar in het buitengebied, bijvoorbeeld fietspaden en in recreatieparken, en ecologische zones.

Aanvragen lichtplan BURAN BAT

SPECIAAL VOOR VOETGANGERSOVERSTEEKPLAATSEN

Het optiek van de BURAN WALK is speciaal ontworpen voor voetgangersoversteekplaatsen en bevordert de verkeersveiligheid. Door het optiek wordt het contrast met de omgeving verhoogd, waardoor de voetganger beter zichtbaar is.

Aanvragen lichtplan BURAN WALK

SPECIAAL SMAL LICHTPROFIEL

BURAN BIKE is een armatuur met een aangepaste lenscode voor smalle lichtprofielen. Door de gebruikte lenzen is de BURAN BIKE uitermate geschikt voor fietspaden, maar ook voor achterpaden, voetpaden en smalle wegprofielen.

Aanvragen lichtplan BURAN BIKE

Lichtevolutie

BURAN

De BRISA-serie is uitgebreid met de BURAN. Met deze uitbreiding wordt functionaliteit gecombineerd met een decoratief karakter: functioneel licht dat dag en nacht kenmerkend is. In de ontwerpen zijn de wensen van stedenbouwkundigen, gemeenten, provincies en rijksoverheid vertaald naar openbare verlichting die garant staat voor een lage CO₂-uitstoot zonder concessies te doen aan comfort en veiligheid.

Wij zorgen voor een up-to-date en efficiënte lichtoplossing waarbij lichtcomfort centraal staat. Door de uitbreiding kunt u kiezen tussen de BRISA, functioneel vernieuwend en de BURAN met een rondere vorm, passend in elk straatbeeld. De BURAN PLUS EXTREME – voor snelwegen, die 20% minder verblindend is dan een soortgelijk armatuur. De BURAN, uitgevoerd met bol glas, kan ook worden toegepast als oriëntatieverlichting. Met de BURAN en de BRISA kunt u het gewenste straatbeeld van vandaag en morgen invullen.

BURAN PLUS

Dag en nacht kenmerkend

Ontworpen voor de toekomst

De BURAN is vormgegeven voor de toekomst. De BURAN heeft de kenmerken van moderne architectuur, is organisch en tegelijkertijd zeer herkenbaar vanwege zijn ronde vormen. De BURAN is daarmee functioneel met een decoratief design. Het is het beste uit twee werelden voor wijken, dorpen en steden, maar ook provinciale wegen en snelwegen van vandaag en morgen.

Zowel de BRISA als de BURAN zorgen voor een makkelijker en slimmer beheer van het areaal. De BRISA en BRISA PLUS worden toegepast in een functioneel beheer en beleid, terwijl de BURAN, BURAN PLUS en BURAN PLUS Extreme in een functioneel decoratief vormgegeven omgeving worden toegepast. 

BRISA - Functionele verlichtingsoplossingen
BURAN - Functioneel decoratieve verlichtingsoplossingen
BURAN PLUS EXTREME - Functioneel decoratieve verlichtingsoplossingen

Lightronics armatuur BURAN langs een weg

Standaardisatie van het areaal

BIJZONDER VEELZIJDIG

De BURAN is toepasbaar in het hele areaal van 3,5 meter masthoogte tot circa 20 meter en beantwoordt daarmee aan de wens van standaardisatie. Zo kan de BURAN PLUS Extreme met slechts drie lichtverdelingen 80% van de Nederlandse snelwegen verlichten.

BURAN PLUS EXTREME  voor provinciale- en snelwegen

BURAN PLUS voor toegangswegen en wijkontsluitingswegen

BURAN EXL waar oriëntatie van belang is

BURAN voor woonwijken

BURAN BAT voor bescherming van flora en fauna

BURAN BIKE voor fietspaden

BURAN WALK speciaal voor oversteekplaatsen

Lightronics-buran-content-5

ONS DNA ZORGT VOOR STANDAARDISATIE

De invulling van het klimaatakkoord

KLIMAATAKKOORD

Van CLO (Constant Lumen Output) tot bewegingsdetectie en communicatie tussen armaturen, maar ook het integreren van een bestaand beheerssysteem of voorbereiding voor sensoren: aan u is de keuze. Dit geldt uiteraard ook voor de armaturen zelf: functioneel of meer accentvol.

Easylight

Lightronics armaturen beschikken over CLO (Constant Lumen Output) of vijf standaard dimregimes (1A, 2A, 3A, 4A en 5A) die aan de hand van vooraf ingestelde tijdsinstellingen van vermogen en lichtsterkte veranderen

controlled_solutions

Lightronics biedt volledige system integration met Controlled Solutions. Hieronder valt de inbouw van communicatiemodules van onder meer CityTouch, Luminext, TVilight of Remoticom. Ook bewegingsdetectie met lokale communicatie door middel van RF is een mogelijkheid. Controlled Solutions projecten zijn projecten op maat, inventarisatie, configuratie en oplevering tegen meerprijs.

Lightronics duurzaam ceder

Alternatieve armaturen

Maximaal circulair

Kegelarmatuur CEDER is breed toepasbaar in de openbare ruimte. De duurzaamheid van de Cederboom staat symbool voor het armatuur. De CEDER heeft drie varianten. Kies voor functioneel licht, een meer diffuus lichtbeeld of een comfort lichtbeeld.

Functioneel compleet

Van woonstraat tot toegangsweg: de BRISA maakt het mogelijk om met één armaturenlijn de complete leefomgeving te verlichten. De BRISA heeft specifieke varianten voor oversteekplaatsen, fietspaden en om flora en fauna te beschermen.

Decoratief en elegant

Het decoratieve AMPULLA-armatuur beperkt lichtvervuiling en lichthinder in het verkeer door toepassing van een opticaschaal en heldere lichtkap met lijnenpatroon.

Op zoek naar een lichtoplossing? Wij staan voor u klaar!

Peter Ras
Friesland | Groningen | Drenthe | Overijssel | Noord-Holland
Martijn Verstegen
Zuid-Holland | Zeeland | West-Brabant
José Bertens
Oost-Brabant | Limburg