Lightronics-armatuur-buran-content-1
Lightronics-armatuur-buran

BURAN

VEELZIJDIG EN FLEXIBEL

De BURAN is een breed inzetbaar armatuur in de veelzijdige BURAN-serie. De elegante, architectonische vormgeving maakt van de BURAN een armatuur met klasse. Door het hoge standaard uitrustingsniveau zet u met de BURAN, zonder extra optionele kosten, direct in op energiebesparing. Het armatuur is breed toepasbaar: van woonwijken tot fietspaden en van rotondes tot wijkontsluitingswegen. Het armatuur is slagvast (IK 10) en waterbestendig (IP 66).

Beknopt overzicht
IP66 IK10 Veiligheidsklasse1 Easylight Enec gecertificeerd Optioneel bolglas uitvoering Optioneel Controlled Solutions uitvoering CE-keurmerk

Toepassingen
Binnen de bebouwde kom, Buiten de bebouwde kom, Vakantieparken, Sport, Busstation, Treinstation, Gevangenissen

Armatuur type
Kofferarmatuur

Lichtkap
Helder glas, Veiligheidsglas

Kleur
RAL 9007, RAL 9005, RAL 7016

Behuizing
Aluminium dubbelgecoat

Constant Lumen Output
Standaard

Lumenbereik
Van 800 tot 8000

Label
Lightronics

RA-waarde
> 70

Lichtprofielen
Asymmetrisch, Breedstralend, Directstralend

Lightronics-armatuur-buran-content-2

De voordelen van de BURAN armaturenlijn

LICHT OP MAAT

De BURAN is door de verschillende uitvoeringen toepasbaar in het hele areaal van 3,5 meter masthoogte tot circa 20 meter en beantwoordt daarmee aan de wens van standaardisatie. Door de instelbare tilthoek en verschillende lensconfiguraties kan voor iedere situatie licht op maat geleverd worden. Er is tevens een variant leverbaar met bol glas, zodat de BURAN ook dienst kan doen als oriëntatieverlichting. De BURAN wordt geleverd met elk op te geven dimregime. Dit zorgt voor een laag energieverbruik. Het armatuur is montage-, installatie- en onderhoudsvriendelijk.

SPECIAAL VOOR VLEERMUIZEN

De BURAN BAT is de verlichtingsoplossing voor plekken waar bescherming van flora en fauna nodig is. Vleermuizen zijn in Nederland beschermd. De amberkleurige LED-lichtbron is niet storend voor vleermuizen. Daardoor is de BURAN BAT toepasbaar in het buitengebied, bijvoorbeeld fietspaden en in recreatieparken, en ecologische zones.

SPECIAAL VOOR VOETGANGERSOVERSTEEKPLAATSEN

Het optiek van de BURAN WALK is speciaal ontworpen voor voetgangersoversteekplaatsen en bevordert de verkeersveiligheid. Door het optiek wordt het contrast met de omgeving verhoogd, waardoor de voetganger beter zichtbaar is.

SPECIAAL SMAL LICHTPROFIEL

BURAN BIKE is een armatuur met een aangepaste lenscode voor smalle lichtprofielen. Door de gebruikte lenzen is de BURAN BIKE uitermate geschikt voor fietspaden, maar ook voor achterpaden, voetpaden en smalle wegprofielen.

De invulling van het klimaatakkoord

KLIMAATAKKOORD

Van CLO (Constant Lumen Output) tot bewegingsdetectie en communicatie tussen armaturen, maar ook het integreren van een bestaand beheerssysteem of voorbereiding voor sensoren: aan u is de keuze. Dit geldt uiteraard ook voor de armaturen zelf: functioneel of meer accentvol.

Easylight

Lightronics armaturen beschikken over CLO (Constant Lumen Output) of vijf standaard dimregimes (1A, 2A, 3A, 4A en 5A) die aan de hand van vooraf ingestelde tijdsinstellingen van vermogen en lichtsterkte veranderen

controlled_solutions

Lightronics biedt volledige system integration met Controlled Solutions. Hieronder valt de inbouw van communicatiemodules van onder meer CityTouch, Luminext, TVilight of Remoticom. Ook bewegingsdetectie met lokale communicatie door middel van RF is een mogelijkheid. Controlled Solutions projecten zijn projecten op maat, inventarisatie, configuratie en oplevering tegen meerprijs.

Lightronics-duurzaam-ceder

Alternatieve armaturen

Maximaal circulair

Kegelarmatuur CEDER is breed toepasbaar in de openbare ruimte. De duurzaamheid van de Cederboom staat symbool voor het armatuur. De CEDER heeft drie varianten. Kies voor functioneel licht, een meer diffuus lichtbeeld of een comfort lichtbeeld.

Functioneel compleet

Van woonstraat tot toegangsweg: de BRISA maakt het mogelijk om met één armaturenlijn de complete leefomgeving te verlichten. De BRISA heeft specifieke varianten voor oversteekplaatsen, fietspaden en om flora en fauna te beschermen.

Decoratief en elegant

Het decoratieve AMPULLA-armatuur beperkt lichtvervuiling en lichthinder in het verkeer door toepassing van een opticaschaal en heldere lichtkap met lijnenpatroon.

palceholder
Noord-Holland, Flevoland, Utrecht, Gedeeltelijk Zuid-Holland en Drenthe.
Georgette ten Klooster
Accountmanager
Lightronics-personeel-olaf-pohlmann
Gelderland, Overijssel, Groningen en Friesland
Lightronics-personeel-niels-van-t-hof
Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en gedeeltelijk Zuid-Holland
Niels van 't Hof
(Vanaf juni weer beschikbaar)
Accountmanager
Tom Barneveldweb
Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en gedeeltelijk Zuid-Holland