BURAN EXL

VOOR ORIËNTATIE

BURAN EXL is speciaal voor het buitengebied en die plekken waar oriëntatie gewenst is. EXL staat voor externe lenzen en is een verlichtingsoplossing die toepasbaar is bij onder meer (lange) fietspaden in het buitengebied of in woonwijken. De BURAN EXL maakt mastafstanden tot 34 meter mogelijk bij een masthoogte van vier meter.

Beknopt overzicht
IP66 IK10 Veiligheidsklasse1 Easylight Smartscan Enec gecertificeerd Optioneel Controlled Solutions uitvoering CE-keurmerk

Toepassingen
Binnen de bebouwde kom, Buiten de bebouwde kom, Vakantieparken, Voet- en fietspaden, Treinstation

Armatuur type
Kofferarmatuur

Kleur
RAL 9007, RAL 9005, RAL 7016

Behuizing
Aluminium dubbelgecoat

Constant Lumen Output
Standaard

Lumenbereik
Van 800 tot 2000

Label
Lightronics

RA-waarde
> 70

IP-waarde
IP66

IK-waarde
IK 10

Lichtprofielen
Breedstralend

Lightronics-geenfoto

De voordelen van BURAN EXL

EXTERNE LENZEN BIEDEN ORIËNTATIEVERLICHTING

EXL staat voor externe lenzen. De lenzen van de BURAN EXL zijn namelijk aan de buitenzijde van het armatuur geplaatst waardoor het armatuur naast efficiënte verlichting ook oriëntatieverlichting biedt. De BURAN EXL heeft een instelbare tilthoek, waardoor onder iedere omstandigheid licht op maat geleverd wordt. De BURAN EXL wordt geleverd met elk op te geven dimregime. Dit zorgt voor een laag energieverbruik. Het armatuur is montage-, installatie- en onderhoudsvriendelijk.

FUNCTIONEEL EN DECORATIEF

Een egaal lichtbeeld met de nieuwste energiezuinige lichttechniek, het verminderen van lichthinder, een gelijkblijvend straatbeeld en het verlagen van de CO2-footprint. Dat zijn vijf factoren die van groot belang zijn voor de hedendaagse openbare verlichting en die allemaal worden gecombineerd in de BURAN. De BURAN is door de diverse varianten toepasbaar in het hele areaal van 3,5 meter masthoogte tot circa 20 meter en beantwoordt daarmee aan de wens van standaardisatie. De verschillende uitvoeringen combineren functionaliteit met een decoratief karakter. De wensen van stedenbouwkundigen, gemeenten, provincies en rijksoverheid zijn vertaald naar openbare verlichting die garant staat voor een lage CO2-uitstoot zonder concessies te doen aan comfort en veiligheid.

Lichtevolutie

BURAN

De BRISA-serie is uitgebreid met de BURAN. Met deze uitbreiding wordt functionaliteit gecombineerd met een decoratief karakter: functioneel licht dat dag en nacht kenmerkend is. In de ontwerpen zijn de wensen van stedenbouwkundigen, gemeenten, provincies en rijksoverheid vertaald naar openbare verlichting die garant staat voor een lage CO₂-uitstoot zonder concessies te doen aan comfort en veiligheid.

Wij zorgen voor een up-to-date en efficiënte lichtoplossing waarbij lichtcomfort centraal staat. Door de uitbreiding kunt u kiezen tussen de BRISA, functioneel vernieuwend en de BURAN met een rondere vorm, passend in elk straatbeeld. De BURAN PLUS EXTREME – voor snelwegen, die 20% minder verblindend is dan een soortgelijk armatuur. De BURAN, uitgevoerd met bol glas, kan ook worden toegepast als oriëntatieverlichting. Met de BURAN en de BRISA kunt u het gewenste straatbeeld van vandaag en morgen invullen.

BURAN PLUS

Dag en nacht kenmerkend

Ontworpen voor de toekomst

De BURAN is vormgegeven voor de toekomst. De BURAN heeft de kenmerken van moderne architectuur, is organisch en tegelijkertijd zeer herkenbaar vanwege zijn ronde vormen. De BURAN is daarmee functioneel met een decoratief design. Het is het beste uit twee werelden voor wijken, dorpen en steden, maar ook provinciale wegen en snelwegen van vandaag en morgen.

Zowel de BRISA als de BURAN zorgen voor een makkelijker en slimmer beheer van het areaal. De BRISA en BRISA PLUS worden toegepast in een functioneel beheer en beleid, terwijl de BURAN, BURAN PLUS en BURAN PLUS Extreme in een functioneel decoratief vormgegeven omgeving worden toegepast. 

BRISA - Functionele verlichtingsoplossingen
BURAN - Functioneel decoratieve verlichtingsoplossingen
BURAN PLUS EXTREME - Functioneel decoratieve verlichtingsoplossingen

Lightronics armatuur BURAN langs een weg

Standaardisatie van het areaal

BIJZONDER VEELZIJDIG

De BURAN is toepasbaar in het hele areaal van 3,5 meter masthoogte tot circa 20 meter en beantwoordt daarmee aan de wens van standaardisatie. Zo kan de BURAN PLUS Extreme met slechts drie lichtverdelingen 80% van de Nederlandse snelwegen verlichten.

BURAN PLUS EXTREME  voor provinciale- en snelwegen

BURAN PLUS voor toegangswegen en wijkontsluitingswegen

BURAN EXL waar oriëntatie van belang is

BURAN voor woonwijken

BURAN BAT voor bescherming van flora en fauna

BURAN BIKE voor fietspaden

BURAN WALK speciaal voor oversteekplaatsen

Lightronics-buran-content-5

ONS DNA ZORGT VOOR STANDAARDISATIE

De invulling van het klimaatakkoord

KLIMAATAKKOORD

Van CLO (Constant Lumen Output) tot bewegingsdetectie en communicatie tussen armaturen, maar ook het integreren van een bestaand beheerssysteem of voorbereiding voor sensoren: aan u is de keuze. Dit geldt uiteraard ook voor de armaturen zelf: functioneel of meer accentvol.

Easylight

Lightronics armaturen beschikken over CLO (Constant Lumen Output) of vijf standaard dimregimes (1A, 2A, 3A, 4A en 5A) die aan de hand van vooraf ingestelde tijdsinstellingen van vermogen en lichtsterkte veranderen

controlled_solutions

Lightronics biedt volledige system integration met Controlled Solutions. Hieronder valt de inbouw van communicatiemodules van onder meer CityTouch, Luminext, TVilight of Remoticom. Ook bewegingsdetectie met lokale communicatie door middel van RF is een mogelijkheid. Controlled Solutions projecten zijn projecten op maat, inventarisatie, configuratie en oplevering tegen meerprijs.

Lightronics duurzaam ceder

Alternatieve armaturen

Maximaal circulair

Kegelarmatuur CEDER is breed toepasbaar in de openbare ruimte. De duurzaamheid van de Cederboom staat symbool voor het armatuur. De CEDER heeft drie varianten. Kies voor functioneel licht, een meer diffuus lichtbeeld of een comfort lichtbeeld.

Ankerpunt voor weggebruikers

De BRISA EXL is een ideale verlichtingsoplossing voor (lange) fietspaden in het buitengebied en in woonwijken. De BRISA EXL maakt mastafstanden tot 34 meter mogelijk bij een masthoogte van vier meter. Het armatuur biedt ook oriëntatieverlichting.

Voorkomt lichthinder en vergroot veiligheid

KFK is bij uitstek geschikt voor woonwijken, achterpaden en bedrijventerreinen. De verschillende lensconfiguraties staan garant voor een optimale lichtopbrengst. De KFK voorkomt lichthinder en verbetert de verkeersveiligheid.

Op zoek naar een lichtoplossing? Wij staan voor u klaar!

Peter Ras
Friesland | Groningen | Drenthe | Overijssel | Noord-Holland
Martijn Verstegen
Zuid-Holland | Zeeland | West-Brabant
José Bertens
Oost-Brabant | Limburg