Lightronics-armatuur-columba-content-1

COLUMBA

DECORATIEF EN ELEGANT

Paaltoparmatuur COLUMBA is afgeleid van het AMPULLA armatuur, het verschil zit hem in de bolle bovenkap. De lichtbron heeft een hogere positie dan bij de meeste kegelarmaturen. Doel daarvan is om de lichthinder voor verkeer en lichtvervuiling zoveel mogelijk te beperken, met behoud van een hoge lichtopbrengst. Dat maakt COLUMBA geschikt als verlichting voor onder meer fietspaden, parkeerterreinen, pleinen en woonwijken. Het paaltoparmatuur is waterdicht (IP65) en slagvast (IK09).

Beknopt overzicht
IP65 IK09 Easylight Optioneel Controlled Solutions uitvoering CE-keurmerk

Toepassingen
Binnen de bebouwde kom, Oversteekplaats

Armatuur type
Kegelarmatuur

Lichtkap
UV-gestabiliseerd polycarbonaat, Helder met streeppatroon

Kleur
RAL 9007

Behuizing
Aluminium gecoat

Lumenbereik
Van 800 tot 3000

Label
Lightronics

RA-waarde
> 70

IP-waarde
IP65

IK-waarde
IK09

Lichtprofielen
Symmetrisch

Lightronics-armatuur-columba-content-1

De voordelen van COLUMBA

VOORKOM LICHTHINDER

COLUMBA beperkt lichtvervuiling en lichthinder in het verkeer door toepassing van een opticaschaal en heldere lichtkap met lijnenpatroon. COLUMBA heeft een uitstekende lichttechniek, hiermee bent u verzekerd van energiebesparing en goede fotometrische prestaties. Daarnaast geeft het decoratieve COLUMBA-armatuur een bijzonder accent aan de leefomgeving.

De invulling van het klimaatakkoord

KLIMAATAKKOORD

Van CLO (Constant Lumen Output) tot bewegingsdetectie en communicatie tussen armaturen, maar ook het integreren van een bestaand beheerssysteem of voorbereiding voor sensoren: aan u is de keuze. Dit geldt uiteraard ook voor de armaturen zelf: functioneel of meer accentvol.

Easylight

Lightronics armaturen beschikken over CLO (Constant Lumen Output) of vijf standaard dimregimes (1A, 2A, 3A, 4A en 5A) die aan de hand van vooraf ingestelde tijdsinstellingen van vermogen en lichtsterkte veranderen

controlled_solutions

Lightronics biedt volledige system integration met Controlled Solutions. Hieronder valt de inbouw van communicatiemodules van onder meer CityTouch, Luminext, TVilight of Remoticom. Ook bewegingsdetectie met lokale communicatie door middel van RF is een mogelijkheid. Controlled Solutions projecten zijn projecten op maat, inventarisatie, configuratie en oplevering tegen meerprijs.

Lightronics duurzaam ceder

Verledden met Unicliq, uw armatuur een tweede leven

BESPAAR DIRECT

Met de retrofit-oplossing van Lightronics voor profiteert u direct van de voordelen van energiezuinige LED’s zonder dat u het complete armatuur hoeft te vervangen. Lightronics levert een Unicliq-unitplaat die is voorzien van een driver, LED’s en lenzen voor een optimale sturing van het licht. 

Deze universele unitplaat kan eenvoudig en zonder gereedschap worden uitgewisseld met de unitplaat in het bestaande armatuur. Daardoor is het niet nodig om te investeren in nieuwe masten en armaturen. Tevens verandert de verschijningsvorm van het armatuur niet waardoor het karakter van een wijk en straat behouden blijft.

NEEM CONTACT MET ONS OP GA NAAR DE UNICLIQ PAGINA
Lightronics PHW armaturen in een woonwijk

Alternatieve armaturen

Maximaal circulair

Kegelarmatuur CEDER is breed toepasbaar in de openbare ruimte. De duurzaamheid van de Cederboom staat symbool voor het armatuur. De CEDER heeft drie varianten. Kies voor functioneel licht, een meer diffuus lichtbeeld of een comfort lichtbeeld.

Diverse vormen

De PRUNUS F heeft een bijzondere verschijningsvorm en is geschikt voor uiteenlopende toepassingen in de openbare ruimte. Het rondarmatuur is leverbaar in vier varianten. De lichtkap maakt dat zij van elkaar verschillen.

Decoratief en elegant

Het decoratieve AMPULLA-armatuur beperkt lichtvervuiling en lichthinder in het verkeer door toepassing van een opticaschaal en heldere lichtkap met lijnenpatroon.

Op zoek naar een lichtoplossing? Wij staan voor u klaar!

Peter Ras
Noord-Holland | Friesland | Groningen | Drenthe | Overijssel | Gelderland
Martijn Verstegen
Utrecht | Zuid-Holland | Zeeland
José Bertens
Noord-Brabant | Limburg | Flevoland