Lightronics-pand

Altijd de juiste lichtoplossing

Ervaar de Kracht van Licht

WIE

Licht is een eerste levensbehoefte. Het zorgt voor een stimulerende werkplek en een prettige woonomgeving. Het biedt een gevoel van veiligheid en geeft energie. Onze passie voor licht zie je terug in onze verlichtingsoplossingen en armaturen. Deze Kracht laten we je graag in jouw eigen omgeving ervaren.

Lightronics-duurzaam-ceder

Slimme verlichting voor een CO₂ neutrale toekomst

MISSIE/VISIE

Wij werken dagelijks gepassioneerd aan een CO2 neutrale toekomst door het,  op een maatschappelijke, duurzame en economische verantwoorde manier, ontwikkelen en vermarkten van professionele verlichtingsoplossingen. Hierin laten wij de kracht van licht tot uiting komen in bijvoorbeeld een veilige woonomgeving, een stimulerende werkplek en licht wanneer dat echt nodig is.


Richting de toekomst willen wij onze top 3 positie in Nederland handhaven en dit verder uitbouwen in de ons omringende landen. Zo waarderen klanten in Nederland onze diepgaande deskundigheid in toepassingen, het meedenken in projecten met een echt eigen R&D en oplossingen welke zelfs na 40 jaar nog na te leveren zijn. Ervaringen waar wij,  in de vraagstukken buiten Nederland, ons graag verder in willen verdiepen.

Kies voor kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid

ONZE GARANTIE

Lightronics onderscheidt zich met een uitgebreide garantie op LED-armaturen van vijf jaar. 

ISO 9001 : 2015

Op onze locatie in Waalwijk hebben we alle afdelingen in huis om de beste lichtoplossing voor elke omgeving te realiseren. Hier worden armaturen ontworpen, geassembleerd en ingetekend in lichtplannen. Bovendien stellen we onze armaturen bloot aan extreme omstandigheden in onze testruimtes conform ISO 9001 : 2015 en ISO 2859. De veiligheid en prestaties van onze armaturen wordt gegarandeerd door het DEKRA Led Performance certificaat en het lakcertificaat Qualicoat ISO 12944. Door de krachten te bundelen van al deze afdelingen kunnen we armaturen leveren met een lange levensduur en groot lichtcomfort.

Lightronics-binnenstad-Maastricht-OMA-017
Historie Hogro Logo

Oprichting Hogro

Twee oorlogsvrienden, Horvers & de Groot, besloten net na de oorlog een bedrijf op te richten. De naam Hogro ontstond door het samenvoegen van de namen van de oprichters. In de beginjaren fabriceerde ze kabelklemmen die ondergronds gebruikt werden voor het kabelnetwerk van Nederland.

Historie Holbein

Start straat- en terreinverlichting

Met de overname van straatverlichtingslijn van Gouda Holland werd de basis gelegd voor een lange toekomst in straat- en terreinverlichting. Een van de armaturen uit die lijn is nog steeds leverbaar onder de productnaam Holbein. Het eerste echte eigen armatuur, GBM, werd ontwikkeld speciaal voor de gemeente Amsterdam. Alle producten werden in geheel in eigen huis geproduceerd, van metalen onderdelen tot en met het spuitgieten.

Historie productie Hogro

Eerste PVX

Het PVX armatuur, een armatuur wat op dit moment nog veelvuldig toegepast wordt in de woningbouw, werd in 1983 ontwikkeld in samenwerking met Osram. De gereedschappen om deze armaturen te maken zijn door Hogro ontwikkeld en gemaakt. 

Lightronics-logo-lightronics

Naamswijziging naar Lightronics

Na een aantal overnames werd ruim 50 jaar na de oprichting gekozen voor een naamswijziging. De naam Lightronics werd geboren, een combinatie van de nieuwe expertises: licht en elektronica. De naam Hogro bleef bestaan maar dan als merknaam.

Lightronics-maakindustrie-7

Aansluiting F.W. Thorpe Plc.

Sinds 2015 is Lightronics aangesloten bij F.W. Thorpe Plc., een beursgenoteerde onderneming aan de London Stock Exchange. Met zusterondernemingen in Groot-Brittannië, Spanje en Nederland ontstond een mooie samenwerking en kon industriële verlichting aan het portfolio worden toegevoegd.

Lightronics-experiencecenter-over-ons

Een bewogen jaar

Het jaar 2020 kenmerkte zich met mooie hoogtepunten zoals de nominatie in de Top 250 Groeibedrijven en de realisatie van het Experience Center. Het jaar kende echter ook flinke uitdagingen met het vele thuiswerken en de verwoestende brand in september.  Door gezamenlijk onze schouders te zetten onder deze uitdagingen zijn we echter alleen maar sterker geworden. We kunnen daarom zeggen dat we Trots zijn op Lightronics.

FW Thorpe Group Partners in licht

Lightronics is onderdeel van FW Thorpe Group: professionele ontwikkelaars, producenten en leveranciers van slimme verlichting en lichtoplossingen. De groep bestaat uit acht bedrijven die zich ieder richten op specifieke marktsegmenten. Naast Lightronics zijn dat Thorlux Lighting, Philip Payne, Solite, Portland Lighting, TRT Lighting, Luxintec en Famostar.

Lightronics-partner-thorlux-gray
Lightronics-partner-philippayne-gray
Lightronics-partner-famostar-gray
Lightronics-partner-portland-gray
Lightronics-partner-solite-gray
Lightronics-partner-trtlighting-gray
Lightronics-logo-luxintec

Lichtoplossingen in uw inbox?

Wij willen u alleen voorzien van lichtoplossingen die voor u relevant zijn. Als u uw interessegebieden aanvinkt, ontvangt u alleen informatie die voor u van belang is.
Door op 'Versturen' te klikken gaat u akkoord met het privacybeleid.