Lightronics-pand

Altijd de juiste lichtoplossing

Ervaar de Kracht van Licht

PASSIE

Licht is een eerste levensbehoefte. Het zorgt voor een stimulerende werkplek en een prettige woonomgeving. Het biedt een gevoel van veiligheid en geeft energie. Onze passie voor licht zie je terug in onze verlichtingsoplossingen en armaturen. Deze Kracht laten we je graag in jouw eigen omgeving ervaren.

Lightronics duurzaam ceder

Slimme verlichting voor een CO₂ neutrale toekomst

MISSIE/VISIE

Wij werken dagelijks gepassioneerd aan een CO2 neutrale toekomst door het,  op een maatschappelijke, duurzame en economische verantwoorde manier, ontwikkelen en vermarkten van professionele verlichtingsoplossingen. Hierin laten wij de kracht van licht tot uiting komen in bijvoorbeeld een veilige woonomgeving, een stimulerende werkplek en licht wanneer dat echt nodig is.


Richting de toekomst willen wij onze top 3 positie in Nederland handhaven en dit verder uitbouwen in de ons omringende landen. Zo waarderen klanten in Nederland onze diepgaande deskundigheid in toepassingen, het meedenken in projecten met een echt eigen R&D en oplossingen welke zelfs na 40 jaar nog na te leveren zijn. Ervaringen waar wij,  in de vraagstukken buiten Nederland, ons graag verder in willen verdiepen.

Kies voor kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid

ONZE GARANTIE

Lightronics onderscheidt zich met een uitgebreide garantie op LED-armaturen van vijf jaar. 

ISO 9001 : 2015

Op onze locatie in Waalwijk hebben we alle afdelingen in huis om de beste lichtoplossing voor elke omgeving te realiseren. Hier worden armaturen ontworpen, geassembleerd en ingetekend in lichtplannen. Bovendien stellen we onze armaturen bloot aan extreme omstandigheden in onze testruimtes conform ISO 9001 : 2015 en ISO 2859. De veiligheid en prestaties van onze armaturen wordt gegarandeerd door het DEKRA Led Performance certificaat en het lakcertificaat Qualicoat ISO 12944. Door de krachten te bundelen van al deze afdelingen kunnen we armaturen leveren met een lange levensduur en groot lichtcomfort.

Lightronics OMA armaturen in de binnenstad van Maastricht
Historie Hogro Logo

Oprichting Hogro

Twee oorlogsvrienden, Horvers & de Groot, besloten net na de oorlog een bedrijf op te richten. De naam Hogro ontstond door het samenvoegen van de namen van de oprichters. In de beginjaren fabriceerde ze kabelklemmen die ondergronds gebruikt werden voor het kabelnetwerk van Nederland.

Historie Holbein

Start straat- en terreinverlichting

Met de overname van straatverlichtingslijn van Gouda Holland werd de basis gelegd voor een lange toekomst in straat- en terreinverlichting. Een van de armaturen uit die lijn is nog steeds leverbaar onder de productnaam Holbein. Het eerste echte eigen armatuur, GBM, werd ontwikkeld speciaal voor de gemeente Amsterdam. Alle producten werden in geheel in eigen huis geproduceerd, van metalen onderdelen tot en met het spuitgieten.

Historie productie Hogro

Eerste PVX

Het PVX armatuur, een armatuur wat op dit moment nog veelvuldig toegepast wordt in de woningbouw, werd in 1983 ontwikkeld in samenwerking met Osram. De gereedschappen om deze armaturen te maken zijn door Hogro ontwikkeld en gemaakt. 

Lightronics-logo-lightronics

Naamswijziging naar Lightronics

Na een aantal overnames werd ruim 50 jaar na de oprichting gekozen voor een naamswijziging. De naam Lightronics werd geboren, een combinatie van de nieuwe expertises: licht en elektronica. De naam Hogro bleef bestaan maar dan als merknaam.

Lightronics armaturen voor de maakindustrie

Aansluiting F.W. Thorpe Plc.

Sinds 2015 is Lightronics aangesloten bij F.W. Thorpe Plc., een beursgenoteerde onderneming aan de London Stock Exchange. Met zusterondernemingen in Groot-Brittannië, Spanje en Nederland ontstond een mooie samenwerking en kon industriële verlichting aan het portfolio worden toegevoegd.

Lightronics experiencecenter over ons

Een bewogen jaar

Het jaar 2020 kenmerkte zich met mooie hoogtepunten zoals de nominatie in de Top 250 Groeibedrijven en de realisatie van het Experience Center. Het jaar kende echter ook flinke uitdagingen met het vele thuiswerken en de verwoestende brand in september.  Door gezamenlijk onze schouders te zetten onder deze uitdagingen zijn we echter alleen maar sterker geworden. We kunnen daarom zeggen dat we Trots zijn op Lightronics.

FW Thorpe Group Partners in licht

Lightronics is onderdeel van FW Thorpe Group: professionele ontwikkelaars, producenten en leveranciers van slimme verlichting en lichtoplossingen. De groep bestaat uit acht bedrijven die zich ieder richten op specifieke marktsegmenten. Naast Lightronics zijn dat Thorlux Lighting, Philip Payne, Solite, Portland Lighting, TRT Lighting, Zemper en Famostar.

Sinds 1936 fabriceert Thorlux verlichting voor de professionele verlichtingsmarkt. In de fabriek in Redditch, Groot-Brittannië, wordt de professionele verlichting gemaakt en over de wereld gedistribueerd. De Thorlux producten zijn terug te vinden in onder andere scholen, ziekenhuizen, kantoren en industriële toepassingen. 

Naast armaturen ontwikkeld en produceert Thorlux ook slimme verlichtingssystemen. Het SmartScan systeem vindt zijn oorsprong in Redditch. Met dit systeem kan de verlichting niet alleen eenvoudig aangestuurd worden, het maakt ook beheer op afstand mogelijk.

Philip Payne is als specialist in noodverlichting in 1996 aangesloten bij FW Thorpe. In 1968 begonnen als producent van decoratieve verlichting en kroonluchters, veranderde Philip Payne in de jaren tachtig van de vorige eeuw de koers richting noodverlichting. Inmiddels wordt er vanuit de fabriek in Solihull Groot-Brittannië kwalitatieve noodverlichting geproduceerd die behoort tot de top van de Engelse markt. Zowel de armaturen voor vluchtwegverlichting als vluchtwegaanduiding zijn terug te vinden in verschillende toepassingen in de gezondheidszorg, musea, hotels en kantoorgebouwen.

Het Nederlandse zusterbedrijf Famostar is gevestigd in Velp en is gespecialiseerd in noodverlichting. Al meer dan 65 jaar ontwerpt en levert deze Nederlandse fabrikant noodverlichting. De noodverlichting van Famostar is te vinden in scholen, industriële toepassingen en de detailhandel. De armaturen van Famostar kunnen ingezet worden voor vluchtwegverlichting of vluchtwegaanduiding. Daarnaast heeft Famostar een kenniscentrum waar cursussen worden gegeven over de wet- en regelgeving omtrent noodverlichting.

Vanuit de fabriek in Walsall, Groot-Brittannië, levert Portland Lighting verlichting voor advertenties en logo’s op gevels en borden. De hoge kwaliteitseisen gesteld aan de verlichting zorgen er voor dat ze in weer jarenlang advertenties en logo’s aan kunnen lichten. Portlands eigen poedercoat faciliteit zorgt er voor dat de verlichting aan de hoge kwaliteitsnormen kan voldoen en heeft een hoge mate van flexibiliteit om aan de wensen van de klant te voldoen.

De specialistische verlichting van Solite Europe Ltd is te vinden in clean rooms, ziekenhuizen, laboratoria en farmaceutische instellingen in Groot-Brittannië en Europa. Om aan de hoge kwaliteitseisen te voldoen die gesteld worden aan verlichting in clean rooms heeft Solite een volledige in-house productiefaciliteit. Van CNC machinewerken tot het aanbrengen van specialistische poedercoating, alle werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit de productiefaciliteit in Stockport Groot-Brittannië.

TRT (Thorlux Road and Tunnel) Lighting is een aparte divisie binnen de FW Thorpe Group die zich heeft gespecialiseerd in straat- en tunnelverlichting. TRT Lighting zet zich in voor hoge licht efficiëntie en lichtbesturing. Daarnaast worden alle armaturen van TRT aan strenge testen onderworpen om een lange levensduur te garanderen.

 

Zemper werd opgericht in 1967 en is een toonaangevende onafhankelijke producent van noodverlichting. Het bedrijf maakt gebruik van sterk geautomatiseerde productieprocessen en levert, dankzij een hoog niveau van onderzoek en ontwikkeling en uitgebreide interne en externe tests, marktleidende producten, waaronder bedrade en draadloze zelftestsystemen. Het bedrijf is gevestigd in Ciudad Real, Spanje, en heeft een extra verkoop- en distributiefaciliteit in Frankrijk. De moderne faciliteiten omvatten alle gebieden van productfabricage, met inbegrip van elektronische PCB-assemblage, spuitgieten van onderdelen, robotassemblage en testen aan het einde van de productielijn.

Lichtoplossingen in uw inbox?

Wij willen u alleen voorzien van lichtoplossingen die voor u relevant zijn. Als u uw interessegebieden aanvinkt, ontvangt u alleen informatie die voor u van belang is.
Door op 'Versturen' te klikken gaat u akkoord met het privacybeleid.