Lightronics PRUNUS D armatuur op een busstation

PRUNUS D

DESIGN MET OOG VOOR DETAIL

Kenmerk van de PRUNUS is dat het armatuur licht geeft waar en wanneer gewenst. De PRUNUS D is een rond-hangarmatuur met vier verschillende lichtkappen. De straat- en terreinverlichting kan worden voorzien van een koppelstuk voor kabeloverspanning. Het armatuur is geschikt voor bedrijventerreinen, pleinen en in parken, stads- en dorpscentra en woonwijken. Tot de opties behoren diverse kleurtemperaturen en RGB LED-ring. Prunus D is waterdicht (IP66) en slagvast (IK10).

Beknopt overzicht
IP66 IK10 Veiligheidsklasse1 Easylight Smartscan Optioneel Controlled Solutions uitvoering CE-keurmerk Zhaga D4i

Toepassingen
Openbare ruimte, Stationsgebied, Binnen de bebouwde kom, Pleinen en parken, Busstation, Busperron

Armatuur type
Hangend armatuur, Rond armatuur

Lichtkap
UV-gestabiliseerd polycarbonaat, Gestructureerd polycarbonaat, Veiligheidsglas helder

Kleur
RAL 7016

Behuizing
Aluminium gecoat

Lumenbereik
Van 800 tot 6000

Label
Lightronics

RA-waarde
> 70

IP-waarde
IP66

IK-waarde
IK10

Lichtprofielen
Asymmetrisch, Breedstralend, Diepstralend

MARKERINGSPUNTEN

De PRUNUS D kan optioneel worden voorzien van een LED-ring in de bovenkap. Dit maakt het mogelijk markeringspunten aan te brengen in het straatbeeld en de leefomgeving een eigen identiteit toe te kennen. De LED-ring kan worden uitgevoerd in acht kleuren.

Ocean Blue

Lightronics PRUNUS D armatuur op een busstation

DE VOORDELEN VAN DE PRUNUS D

Verlichting als markeringspunt

Stads- en dorpscentra vragen om eenheid in het straatbeeld. Planologen, architecten en gemeenten hebben met de PRUNUS de mogelijkheid om de leefomgeving herkenbaar en stijlvol in te richten met één armaturenfamilie. De familie biedt met 6 modellen en 23 varianten een grote keuze in vorm, lichtverdeling en toepassingsmogelijkheden. Een LED-ring in de bovenkap of opzetflens maakt het mogelijk om markeringspunten aan te brengen in het straatbeeld en de leefomgeving een eigen identiteit te geven. De LED-ring kan worden uitgevoerd in zeven kleuren.

LICHTKAPPEN

Vormgeving en flexibiliteit zijn twee belangrijke factoren binnen de PRUNUS-familie. De PRUNUS D kent door verschillen in de vorm van de bovenkap en lichtkap vier varianten: D1, D2, D3 en D4. De lichtkap van de D1 en D2 is van UV-gestabiliseerd polycarbonaat, met een groter vrij lensoppervlak en hogere lumen-output voor de D2. Die van de D3 bestaat uit lensvormig gestructureerd polycarbonaat. De D4 heeft lensvormig helder veiligheidsglas.

Lightronics uitbelicht PRUNUS A2 PRUNUS D Drachten thumb
UITBELICHT

PRUNUS completeert straatbeeld in Drachten

Bij het woonrijp maken van een nieuwe woonwijk zocht de gemeente Drachten een armatuur dat qua uitstraling aansluit op aangrenzende straten.

LEES MAGAZINE

De invulling van het klimaatakkoord

KLIMAATAKKOORD

Van CLO (Constant Lumen Output) tot bewegingsdetectie en communicatie tussen armaturen, maar ook het integreren van een bestaand beheerssysteem of voorbereiding voor sensoren: aan u is de keuze. Dit geldt uiteraard ook voor de armaturen zelf: functioneel of meer accentvol.

Easylight

Lightronics armaturen beschikken over CLO (Constant Lumen Output) of vijf standaard dimregimes (1A, 2A, 3A, 4A en 5A) die aan de hand van vooraf ingestelde tijdsinstellingen van vermogen en lichtsterkte veranderen

controlled_solutions

Lightronics biedt volledige system integration met Controlled Solutions. Hieronder valt de inbouw van communicatiemodules van onder meer CityTouch, Luminext, TVilight of Remoticom. Ook bewegingsdetectie met lokale communicatie door middel van RF is een mogelijkheid. Controlled Solutions projecten zijn projecten op maat, inventarisatie, configuratie en oplevering tegen meerprijs.

Lightronics duurzaam ceder

Alternatieve armaturen

Onderscheidend en flexibel

PRUNUS B is een schotelvormig paaltoparmatuur dat verkrijgbaar is met smalle of brede rand, een vlakke of lensvormige lichtkap en optionele LED-ring. De vorm van de bovenkap en de lichtkap maken de drie varianten van de PRUNUS B onderscheidend.

Klassiek en karaktervol

De Margriet Armatuur Klein (MAK) voor straat- en terreinverlichting is het zusje van de GAM. Dat maakt het mogelijk de twee armaturen te combineren om een omgeving een karaktervolle uitstraling te geven.

Klassiek en karaktervol

GAM (Groot Armatuur Margriet) is een opvallende verschijning die tot zijn recht komt op karakteristieke pleinen, stadscentra, winkelcentra en woonwijken. De naam Margriet heeft betrekking op de bloemvorm waarvan de lichtbron het hart is.

Op zoek naar een lichtoplossing? Wij staan voor u klaar!

Peter Ras
Noord-Holland | Friesland | Groningen | Drenthe | Overijssel | Gelderland
Martijn Verstegen
Utrecht | Zuid-Holland | Zeeland
José Bertens
Noord-Brabant | Limburg | Flevoland