Lightronics BURAN PLUS armaturen op het marktplein aan de Piet Heinlaan in Katwijk

BURAN PLUS

VOORKOMT LICHTHINDER

De BURAN PLUS is een breed inzetbaar armatuur voor de openbare ruimte. Het armatuur is voorzien van een lensoptiek dat speciaal is ontworpen om de weg te verlichten met behoud van kijkcomfort en om lichthinder te voorkomen. Bijkomend voordeel is dat het armatuur eenvoudig te onderhouden is: de BURAN PLUS kan gereedschapsloos worden geopend dankzij een eenvoudig kliksysteem.

Beknopt overzicht
IP66 IK10 Veiligheidsklasse1 Easylight Smartscan Enec gecertificeerd Optioneel bolglas uitvoering Optioneel Controlled Solutions uitvoering CE-keurmerk Zhaga D4i

Toepassingen
Buiten de bebouwde kom, Industrieterrein, Rotonde, Ontsluitingsweg, Provinciale weg, Snelweg, Gevangenissen, Buitenplaats, Parkeerterrein

Armatuur type
Kofferarmatuur

Lichtkap
Helder glas, Veiligheidsglas

Kleur
RAL 9007, RAL 9005, RAL 7016

Behuizing
Aluminium dubbelgecoat

Constant Lumen Output
Standaard

Lumenbereik
Van 3240 tot 30000

Label
Lightronics

RA-waarde
> 70

IP-waarde
IP66

IK-waarde
IK 10

Lichtprofielen
Asymmetrisch, Symmetrisch, Breedstralend, Diepstralend, Rondstralend

Lightronics-geenfoto

De voordelen van BURAN PLUS en PLUS EXTREME

EGAAL LICHTBEELD

Een egaal lichtbeeld met de nieuwste energiezuinige lichttechniek, het verminderen van lichthinder, een gelijkblijvend straatbeeld en het verlagen van de CO2-footprint. Dat zijn vijf factoren die van groot belang zijn voor de hedendaagse openbare verlichting en die allemaal worden gecombineerd in de BURAN. De verschillende uitvoeringen combineren functionaliteit met een decoratief karakter. De wensen van stedenbouwkundigen, gemeenten, provincies en rijksoverheid zijn vertaald naar openbare verlichting die garant staat voor een lage CO2-uitstoot zonder concessies te doen aan comfort en veiligheid.

20% MINDER VERBLINDEND

De BURAN PLUS EXTREME is geschikt voor provinciale wegen en snelwegen. Met slechts drie lichtverdelingen kan 80% van de profielen worden ingevuld. De BURAN PLUS EXTREME is 20% minder verblindend dan een soortgelijk armatuur. De BURAN PLUS EXTREME is eenvoudig in onderhoud omdat het armatuur gereedschapsloos te openen is dankzij een eenvoudig kliksysteem. De BURAN PLUS EXTREME is met een lumenoutput tot 30.000 lumen geschikt voor masthoogtes tot 20 meter.

Lichtevolutie

BURAN

De BRISA-serie is uitgebreid met de BURAN. Met deze uitbreiding wordt functionaliteit gecombineerd met een decoratief karakter: functioneel licht dat dag en nacht kenmerkend is. In de ontwerpen zijn de wensen van stedenbouwkundigen, gemeenten, provincies en rijksoverheid vertaald naar openbare verlichting die garant staat voor een lage CO₂-uitstoot zonder concessies te doen aan comfort en veiligheid.

Wij zorgen voor een up-to-date en efficiënte lichtoplossing waarbij lichtcomfort centraal staat. Door de uitbreiding kunt u kiezen tussen de BRISA, functioneel vernieuwend en de BURAN met een rondere vorm, passend in elk straatbeeld. De BURAN PLUS EXTREME – voor snelwegen, die 20% minder verblindend is dan een soortgelijk armatuur. De BURAN, uitgevoerd met bol glas, kan ook worden toegepast als oriëntatieverlichting. Met de BURAN en de BRISA kunt u het gewenste straatbeeld van vandaag en morgen invullen.

BURAN PLUS

Dag en nacht kenmerkend

Ontworpen voor de toekomst

De BURAN is vormgegeven voor de toekomst. De BURAN heeft de kenmerken van moderne architectuur, is organisch en tegelijkertijd zeer herkenbaar vanwege zijn ronde vormen. De BURAN is daarmee functioneel met een decoratief design. Het is het beste uit twee werelden voor wijken, dorpen en steden, maar ook provinciale wegen en snelwegen van vandaag en morgen.

Zowel de BRISA als de BURAN zorgen voor een makkelijker en slimmer beheer van het areaal. De BRISA en BRISA PLUS worden toegepast in een functioneel beheer en beleid, terwijl de BURAN, BURAN PLUS en BURAN PLUS Extreme in een functioneel decoratief vormgegeven omgeving worden toegepast. 

BRISA - Functionele verlichtingsoplossingen
BURAN - Functioneel decoratieve verlichtingsoplossingen
BURAN PLUS EXTREME - Functioneel decoratieve verlichtingsoplossingen

Lightronics armatuur BURAN langs een weg

Standaardisatie van het areaal

BIJZONDER VEELZIJDIG

De BURAN is toepasbaar in het hele areaal van 3,5 meter masthoogte tot circa 20 meter en beantwoordt daarmee aan de wens van standaardisatie. Zo kan de BURAN PLUS Extreme met slechts drie lichtverdelingen 80% van de Nederlandse snelwegen verlichten.

BURAN PLUS EXTREME  voor provinciale- en snelwegen

BURAN PLUS voor toegangswegen en wijkontsluitingswegen

BURAN EXL waar oriëntatie van belang is

BURAN voor woonwijken

BURAN BAT voor bescherming van flora en fauna

BURAN BIKE voor fietspaden

BURAN WALK speciaal voor oversteekplaatsen

Lightronics-buran-content-5

ONS DNA ZORGT VOOR STANDAARDISATIE

Lightronics uitbelicht BURAN PLUS Katwijk thumb
UITBELICHT

BURAN PLUS verlicht marktplein in Katwijk egaal

Katwijk heeft de primeur: op het vernieuwde marktplein staan de eerste BURAN PLUS-armaturen die in Nederland zijn toegepast. Lees hier waarom Katwijk voor dit armatuur koos.

LEES MAGAZINE

De invulling van het klimaatakkoord

KLIMAATAKKOORD

Van CLO (Constant Lumen Output) tot bewegingsdetectie en communicatie tussen armaturen, maar ook het integreren van een bestaand beheerssysteem of voorbereiding voor sensoren: aan u is de keuze. Dit geldt uiteraard ook voor de armaturen zelf: functioneel of meer accentvol.

Easylight

Lightronics armaturen beschikken over CLO (Constant Lumen Output) of vijf standaard dimregimes (1A, 2A, 3A, 4A en 5A) die aan de hand van vooraf ingestelde tijdsinstellingen van vermogen en lichtsterkte veranderen

controlled_solutions

Lightronics biedt volledige system integration met Controlled Solutions. Hieronder valt de inbouw van communicatiemodules van onder meer CityTouch, Luminext, TVilight of Remoticom. Ook bewegingsdetectie met lokale communicatie door middel van RF is een mogelijkheid. Controlled Solutions projecten zijn projecten op maat, inventarisatie, configuratie en oplevering tegen meerprijs.

Lightronics duurzaam ceder

Alternatieve armaturen

Hoge lichtopbrengst

JUNO wordt toegepast op masthoogtes tot 12 meter en is bij uitstek geschikt voor verlichting van grote, open oppervlakken zoals parkeerterreinen bij ziekenhuizen en winkelcentra, bedrijventerreinen en recreatiegebieden.

Licht in de periferie

De BRISA PLUS is bij uitstek geschikt voor de verlichting van doorgaande wegen, wijkontsluitingswegen, industrieterreinen, rotondes en parkeerplaatsen. Gelijkmatige spreiding van het licht en kleurherkenning verhogen de verkeersveiligheid.

Op zoek naar een lichtoplossing? Wij staan voor u klaar!

Cindy Kros
Gelderland | Flevoland | Utrecht
Peter Ras
Friesland | Groningen | Drenthe | Overijssel | Noord-Holland
Martijn Verstegen
Zuid-Holland | Zeeland | West-Brabant
José Bertens
Oost-Brabant | Limburg