Lightronics PVX armatuur in een portiekflat

PVX

SLAGVAST WAND- EN PLAFONDARMATUUR

Opbouwarmatuur PVX is uitermate geschikt voor woningbouw en sluit aan bij circulariteit met de LED retrofit oplossing. In trappenhuizen, bergingen, technische ruimtes en op galerijen zijn veiligheid, lichtniveau en energieverbruik belangrijke criteria. De PVX, uit de Hogro-serie, heeft een slagvaste, vlamdovende kap en staat garant voor een hoge lichtopbrengst. Het wand- en plafondarmatuur is gemakkelijk te installeren en te onderhouden en kan worden uitgerust met schemerschakelaar, bewegingssensor of noodverlichting. Het PVX armatuur is bovendien vandaalbestendig volgens het SKG-keurmerk en voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). U garandeert met de PVX voldoende licht en een veilige woonomgeving.

Beknopt overzicht
IP65 gte3xIK10 Veiligheidsklasse1 Easylight Comfortlight Optioneel noodverlichting uitvoering Politiekeurmerk Veilig Wonen Vandaalbestendig volgens SKG-keurmerk CE-keurmerk Oppluskit

Toepassingen
Woningbouw, Appartementencomplex, Migrantenhuisvesting, Studentenhuisvesting, Galerij, Berging, Noodverlichting

Armatuur type
Opbouwarmatuur

Lichtkap
polycarbonaat opaal, Polycarbonaat, helder prismatisch

Kleur
RAL 7032, RAL 9010

Behuizing
UV-gestabiliseerd polycarbonaat extreem slagvast, UV-gestabiliseerd polycarbonaat vlamdovend

Lumenbereik
Van 440 tot 1050

Label
Hogro

RA-waarde
> 80

IP-waarde
IP65

IK-waarde
gte3xIK10

Lichtprofielen
Symmetrisch

Lightronics PVX armatuur in het trappenhuis van een portiekflat

De voordelen van PVX

VOORDELEN VAN LED

Lightronics heeft met het label Hogro een groot aantal functionele armaturen in het assortiment. Deze armaturen hebben een bewezen kwaliteit. Door toepassing van onze retrofit-unit kunnen ook bestaande conventionele PVX-armaturen voorzien worden van LED, dit voorkomt onder meer onnodig schilderwerk en scheelt in de vervangingskosten. Tegen geringe investeringen kan hierdoor direct geprofiteerd worden van de grote voordelen van LED, zowel op het gebied van lichttechniek als onderhoud en exploitatie.

De voordelen van de Lightronics Oppluskit op een rij!

BESPAAR FORS

De Lightronics Oppluskit  zorgt voor directe energiebesparing en kan gebruikt worden in vrijwel alle Lightronics wand- en plafondarmaturen. U vervangt met de Lightronics Oppluskit op eenvoudige wijze de conventionele lichtbron voor LED.

Bespaar fors op:

  • Energiekosten
  • CO₂-reductie
  • Installatiekosten
  • Onderhoudskosten
NEEM CONTACT MET ONS OP GA NAAR DE OPPLUSKIT PAGINA
Lightronics-oppluskit-header

Besparing exploitatiekosten
Met de Oppluskit, bestaande uit een LED-unitplaat en een voor LED geschikte lichtkap, beschikt uw appartementencomplex binnen zeer korte tijd over slimme, energiezuinige en montagekosten besparende LED-verlichting. De lichtkap zorgt voor een egale lichtverdeling en voorkomt lichthinder. U bespaart daarnaast fors op uw onderhoudskosten omdat er met LED geen lampremplace meer nodig is.

Slimme verlichting
De Oppluskit kent twee uitvoeringen: Easy Light en Comfort Light. Easy Light is standaard voor alle armaturen, de armaturen zijn ingesteld op vaste lumenstromen. Comfort Light is optioneel en deze armaturen beschikken over een geïntegreerde bewegingsmelder en schemerschakelaar met automatische dimfunctionaliteit.

TCO berekening
Met de Oppluskit profiteert u voor een geringe investering direct van de grote voordelen van LED, zowel op het gebied van lichttechniek als onderhoud en exploitatie. Door de besparing op energie- en vervangingskosten is de terugverdientijd kort. Wilt u weten welke extra besparingen de Oppluskit voor uw complex mogelijk maakt? Lightronics stelt vrijblijvend een TCO berekening aan de hand van uw situatie op.

Meer besparen met slimme toepassingen

DUURZAAMHEID

Het verduurzamen van woningen is de sleutel naar een energieneutrale woningvoorraad. verlichting speelt daarbij een belangrijke rol. Het toepassen van LED als lichtbron levert een substantiële energiebesparing op en is de snelste manier om de kosten en de CO₂-uitstoot te verlagen. 

MEER BESPAREN MET SLIMME TOEPASSINGEN

Het verbruik kan verder worden gereduceerd met slimme toepassingen zoals bewegingssensoren, schemerdetectie of connectiviteit. Daardoor is het mogelijk om licht te creëren waar en wanneer dat nodig is én extra te besparen op energiekosten. Er zijn diverse opties, afhankelijk van het armatuur. 

Easylight

Armaturen in de Easy Light uitvoering hebben een vaste lumenstroom en kunnen optioneel worden voorzien van een geïntegreerde schemerschakelaar waardoor het armatuur automatisch op licht en donker reageert. De gevoeligheid van de sensor is in te regelen door middel van dipswitches.

Comfortlight

Comfort Light heeft een interne bewegingsmelder en schemerschakelaar. De automatische dimfunctionaliteit vermindert stapsgewijs de lichtintensiteit van het armatuur (100 - 80 -50 -20% of naar keuze tot 0%) en voorkomt donkeraanpassing. NB: Naar 0% is een kelderstand waarbij de verlichting altijd aangaat bij beweging (dus ook overdag). 

Lightronics duurzaam urban

Alternatieve armaturen

Multi-inzetbaar

De PVP is een slank vormgegeven opbouwarmatuur. Door de compacte afmetingen en multifunctionaliteit past het PVP-armatuur bijna op elke denkbare plek. De PVP is montage-, installatie- en onderhoudsvriendelijk en vandaalbestendig.

Robuust opbouwarmatuur

De slagvaste PVR is een robuust en vandaalbestendig opbouwarmatuur. Het armatuur kan worden gebruikt als continu- en noodverlichting in bergingen, galerijen, technische ruimtes en trappenhuizen. PVR is montage- en onderhoudsvriendelijk.

Slagvast wandarmatuur voor woningbouw

Opbouwarmatuur WVK is een energiezuinige oplossing voor plaatsen waar behoefte is aan gericht licht, zoals in bergingen en bij voor- en achterdeuren. Ook beschikbaar met bewegingssensor, schemerschakelaar of als noodverlichting.

Op zoek naar een lichtoplossing? Wij staan voor u klaar!

Marinda Roelofs
Limburg | Noord-Brabant | Gelderland (postcodegebied 40, 41, 65 en 66)
Tom Hamelers
Noord-Holland | Flevoland | Utrecht | Gelderland (postcodegebied 37 en 38)
Vacature anoniem web
Friesland| Groningen | Drenthe | Overijssel | Gelderland (overige postcodes)