Lightronics LEX armatuur in een kelder

LEX

ENERGIEZUINIGE VLUCHTWEGVERLICHTING

In geval van nood zijn vluchtwegen dankzij het Lex-armatuur in één oogopslag te zien. De Lex is een noodverlichtingarmatuur met pictogrammen op acryl. Het armatuur heeft een stalen behuizing en maakt gebruik van tien energiezuinige LED’s. Lex is voorzien van een stand-alone autotest. De statusindicator toont de operationele conditie. Lex kan worden gebruikt voor plafond-, wand-, haakse,- en semi-inbouwmontage. Het armatuur is slagvast, waterdicht (IP40) en energiezuinig.

Beknopt overzicht
IP40 CE-keurmerk LED

Toepassingen
Appartementencomplex, Migrantenhuisvesting, Studentenhuisvesting, Vakantieparken, Sport, Noodverlichting, Treinstation, Metrostation, Gevangenissen

Armatuur type
Opbouwarmatuur

Lichtkap
Acrylaat (PMMA)

Behuizing
Staal

Label
Thorlux by lightronics

IP-waarde
IP40

Lightronics LEX armatuur bij een entree

De voordelen van Lex

PERMANENTE NOODVERLICHTING

Een calamiteit in een gebouw kan leiden tot verwarring, desoriëntatie of angst. Het is wettelijk verplicht om vluchtwegen en uitgangen duidelijk aan te geven. Noodverlichting wordt automatisch ingeschakeld als de elektriciteit uitvalt. Daardoor houden mensen die in het gebouw zijn oriëntatiepunten, kunnen ze (gevaarlijke) processen veilig beëindigen en de weg naar de dichtstbijzijnde uitgang vinden. Noodverlichting moet minimaal één uur blijven branden na een calamiteit. Lex zorgt voor drie uur permanente noodverlichting.

Alternatieve armaturen

Energiezuinig noodverlichting

LEXI is voorzien van een geïntegreerde downlighter die de uitgang verlicht. Het armatuur voor vluchtwegaanduiding kan worden toegepast als plafond-, wand- of haakse montage. LEXI zorgt voor drie uur permanente noodverlichting.

Slagvaste noodverlichting

LEXI 65 zorgt voor drie uur permanente noodverlichting. Het opbouwarmatuur kan worden voorzien van een pictogrammenset om vluchtwegen aan te duiden. Een geïntegreerde downlighter verlicht de uitgang.

Drie uur noodverlichting

Firefly biedt drie uur noodverlichting en levert uitstekende optische prestaties. Het armatuur biedt de keuze uit drie lichtverdelingen, voor maximaal bereik. Het inbouwarmatuur is geschikt voor open ruimtes, gangen, bergingen, toiletten etc.

Op zoek naar een lichtoplossing? Wij staan voor u klaar!

Marinda Roelofs
Limburg | Noord-Brabant | Gelderland (postcodegebied 40, 41, 65 en 66)
Tom Hamelers
Noord-Holland | Flevoland | Utrecht | Gelderland (postcodegebied 37 en 38)
Steff Bisterbosch
Friesland| Groningen | Drenthe | Overijssel | Gelderland (overige postcodes)
Linda Riemens
Zeeland | Zuid-Holland