Slim, veilig
en duurzaam
SmartScan (nood)verlichting

Gezond en veilig werken

Goede verlichting is een voorwaarde om gezond en veilig te kunnen werken. Goed gedoseerd licht is onmisbaar in een productieproces, op kantoor maar ook bijvoorbeeld in de zorg. Met SmartScan het meest flexibele lichtregelsysteem en monitoring van (nood)-verlichting van Lightronics zorgt u voor een optimale werkomgeving.

Werkplekken in welke zin dan ook, magazijnpaden en semiopenbare ruimten moeten zodanig verlicht zijn, dat het licht zorgt voor optimale veiligheid en gezondheid van medewerkers. Door voor iedere ruimte een optimaal lichtplan te realiseren verhoogt u de productie en verlaagt u uw energie- en onderhoudskosten. Met onze lichtoplossingen voor industrie, utiliteit en kantoor kiest u voor de juiste Total Cost of Ownership.

Licht & Inzicht

SmartScan is een revolutionair draadloos lichtregelsysteem waarmee gebruikers hun energieverbruik en de volledige operationele statusinformatie kunnen monitoren voor alle SmartScan standaard- en noodverlichtingsarmaturen. Met SmartScan verlaagt u niet alleen uw energiegebruik en CO2-footprint, u bespaart jaarlijks tijd en geld door het overzichtelijke onderhoudsrapport.

De informatie is inzichtelijk via een webbased portal die u overal op uw computer, laptop, tablet of smartphone kunt bekijken.

Benieuwd wat het systeem voor u kan betekenen? Download de brochure of vraag een gesprek aan met uw accountmanager.

Download brochure

De voordelen van SmartScan

Systeem­flexibiliteit

Altijd de juiste hoeveelheid licht

Uitstekende draadloze betrouwbaarheid

Geen bekabeling nodig

Intelligente connectiviteit

Autonoom werkend lichtregel­systeem

Lagere installatie­kosten

Draadloos koppelbaar, geen extra bekabeling nodig (230V only)

Eenvoudige en snelle inbedrijf­stelling

Per ruimte op daglicht en aanwezigheid-afwezigheid programmeer­baar

Gateway

Monitoring via gateway, incl. noodverlichting rapportage
Bekijk de video

Hoe het werkt

SmartScan gebruikt een draadloos Mesh netwerk. Groepen armaturen laten zich eenvoudig creëren en wijzigen. Armaturen zijn voorzien van een sensor. Als een SmartScan-armatuur beweging detecteert, gaan alle armaturen binnen de groep aan waardoor een egaal lichtbeeld en een prettige werkomgeving ontstaat. Armaturen zijn per ruimte programmeerbaar op daglicht en aan- en afwezigheid. Energiebesparing is mogelijk door de lichtoutput per armatuur terug te dimmen. Een werkfrequentie van 868 MHz zorgt voor een goed bereik.

Download brochure

SmartScan als totaaloplossing

Met SmartScan verlichting heeft u alle gegevens over uw verlichting in één overzicht. Het geeft u inzicht in de status en energieverbruik van alle verlichtingsarmaturen, op elk gewenst moment. Uw noodverlichtingsarmaturen zijn ook gemakkelijk toe te voegen waardoor u altijd een volledig overzicht heeft. Maar SmartScan voor noodverlichting biedt nog meer voordelen. Zo wordt onderhoud van uw noodverlichtingsarmaturen eenvoudig gemaakt door de gemakkelijk in te plannen testen op afstand.

Alles weten over de voordelen van SmartScan in combinatie met noodverlichting? Bezoek hiervoor de website van onze partner Famostar, die naast Lightronics ook onderdeel is van de Thorpe Group.

Thorlux by Lightronics

Benieuwd wat SmartScan Verlichting voor u kan betekenen?

Ymte Hoeksma

Ymte Hoeksma
Accountmanager
y.hoeksma@lightronics.nl
06 11 17 59 71

Bram Dieltjens

Bram Dieltjens
Accountmanager
b.dieltjens@lightronics.nl
06 50 69 76 03