Waarom echt overstappen op LED

TL vervangen door LED-tube? Liever niet. TL-buizen worden op dit moment massaal vervangen door LED-tubes. Dit kan echter niet altijd en ook zijn de armaturen vaak niet geschikt voor het ‘simpel’ vervangen van de ene buis door de andere. Als het gaat om energiebesparing is het beter het hele armatuur te vervangen, dit maakt dat er minder armaturen nodig zijn, de levensduur van te voren bekend is en onnodig energieverlies – het bestaande VSA – wordt voorkomen. Bovendien is verlichting in productiefaciliteit of op kantoor maatwerk.

Waarom echt overstappen op LED

In het algemeen wordt de levensduur van LED-tubes gesteld op 50.000 uur, ook wordt meestal vijf jaar garantie gegeven. Er wordt echter vaak niet gekeken naar de omstandigheden, de lichtopbrengst en het feit dat de lichtverdeling totaal anders wordt bij toepassing van LED-tubes. TL-armaturen zijn gebouwd voor TL-buizen en hebben een voorschakelapparaat dat de TL-buis opstart. Er zijn verschillende typen LED-tubes, één waarbij het VSA blijft zitten, wat kan leiden tot een hoger stroomverbruik en meer afgifte van warmte.

CE-keurmerk

Een andere manier is het verwijderen van het VSA. Dit heeft echter consequenties voor de productaansprakelijkheid, omdat het armatuur na de ombouw geen CE-keurmerk meer heeft. Bij retrofit met LED-tubes is dus de eindgebruiker uiteindelijk verantwoordelijk en dit kan problemen opleveren ten aanzien van certificering, garanties en de verzekering.

COfootprint

De lichtexperts van Lightronics helpen u graag en vrijblijvend bij het maken van een uitgekiend, toekomstbestendig lichtplan. Wij realiseren overal in uw bedrijf het juiste verlichtingsniveau met (veel) minder armaturen dan in een conventionele bestaande situatie. In hoge productiehallen kan het aantal lichtbronnen vaak zelfs met de helft worden teruggebracht. Dit resulteert in een efficiënter facilitair beheer en significant lagere onderhoudskosten. De levensduur van de LED-lichtbron is maximaal 100.000 branduur. Door het toepassen van LED-verlichting bespaart u bovendien tot 70% energie, verlaagt u de COfootprint, realiseert u lagere exploitatiekosten en voldoet u aan het energieakkoord voor bedrijfsgebouwen. U kunt bovendien gebruik maken van de Energie Investeringsaftrek (EIA).

Bewegingssensoren

Met onze oplossingen voor slim beheer, bijvoorbeeld door de armaturen uit te rusten met bewegingssensoren en/of daglichtregelingen, kan de efficiency nog verder verhoogd worden. Lightronics gaat graag met u in gesprek om samen te kijken naar de mogelijkheden voor uw bedrijf of instelling.

Blijf op de hoogte van de laatste lichtoplossingen.

Voer een geldige naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Zonder akkoord kunnen wij uw adres niet opnemen.
Selecteer optioneel uw interessegebied(en).