Lightronics-BLOG-LED2WELL-Lumierepark-Almere-PRUNUS-F

Blog: LED2WELL-lichttechniek voor straatverlichting: wat is het en wat levert het op?

7 december 2023 | Nieuws

Openbare verlichting gebruikt veel energie. Met LED als lichtbron kunt u het energieverbruik flink verlagen en met intelligente verlichtingsoplossingen bespaart u nog meer. Zo kunt u met LED2WELL-Pro-lichttechniek gemiddeld 10% energie besparen, met behoud van een prettig lichtbeeld. Drie vragen en antwoorden over LED2WELL.

1. Wat is LED2WELL?

Hoe wordt een straat of terrein precies verlicht? Dat wordt bepaald door de lichttechniek van een armatuur. De lichttechniek van een armatuur bestaat uit alle techniek die nodig is om de straat te verlichten. In straat- en terreinverlichting past Lightronics LED2WELL-lichttechniek toe. LED2WELL is beschikbaar in twee varianten: LED2WELL-Core en LED2WELL-Pro.

LED2WELL-Core wordt standaard toegepast in straat- en terreinverlichtingsarmaturen van Lightronics. LED2WELL-Core heeft de meest up-to-date LED-technologie.

Wilt u extra energie besparen? Dat kan met LED2WELL-Pro-lichttechniek. LED2WELL-Pro combineert een aangenaam, comfortabel lichtbeeld met een extra energiebesparing van gemiddeld 10%.

Lightronics Prunus E4 armaturen langs een straat in een woonwijk in Oud Beijerland

2. Wat zijn de verschillen en wat levert het op?

LED2WELL-Pro onderscheidt zich op een aantal punten van de Core-variant:

  • In de LED2WELL-Pro lichtoplossing wordt het dubbele aantal LEDs per LED-module toegepast. Daardoor wordt de stroom over meer LEDs verdeeld. Dat zorgt voor een prettig lichtbeeld met optimaal lichtcomfort dat lichthinder zoveel mogelijk voorkomt.
  • De LED2WELL-Pro variant heeft minder energie nodig om hetzelfde aantal lumen te behalen. De energiebesparing bedraagt tussen de 6 – 15%, afhankelijk van de gekozen lumenstroom.
  • Met LED2WELL-Pro zijn grotere mastafstanden mogelijk met dezelfde gelijkmatigheid. Daardoor zijn er minder armaturen nodig om een prettig lichtbeeld te creëren.

Lagere milieu-impact

Met een MKI-getal wordt de milieu-impact van een armatuur uitgedrukt. Daarbij wordt alles wat impact op het milieu heeft meegewogen, zoals het delven van grondstoffen, het produceren van onderdelen en transport. De LED2WELL Pro-variant is niet alleen zuiniger dan de Core-variant, maar heeft ook een lichter LED-board. Dit zorgt voor een lager MKI-getal en dus een lagere impact op het milieu.

3. Is LED2WELL ook geschikt voor bestaande armaturen?

Is straatverlichting nog niet aan vervanging toe, maar wilt u wel profiteren van de nieuwste lichttechniek? Dat kan! LED2WELL-Pro kan met het retrofit Unicliq-systeem namelijk ook worden toegepast in bestaande armaturen. Dit betekent dat u kunt profiteren van de voordelen van deze lichttechniek zonder dat u de bestaande armaturen hoeft te vervangen. Bijkomend voordeel: de vertrouwde uitstraling van de verlichting in het straatbeeld verandert niet.

Benieuwd wat LED2WELL kan betekenen voor uw toepassing?

Met de verschillende oplossingen van LED2WELL kan in iedere situatie gekozen worden voor de beste lichtoplossing. We kijken graag mee op locatie en geven advies met een op maat gemaakte lichtberekening. Meer weten? Neem contact met ons op voor een afspraak. U kunt ons telefonisch bereiken via 0416 56 86 00 of stuur een mail naar info@lightronics.nl.

 

Neem contact met ons op
Deel dit bericht: