Lightronics AMPULLA armaturen in een woonstraat in Hoorn

Bespaar direct op energie- en onderhoudskosten met de Unicliq LED-unit

Openbare verlichting is een grote energieverbruiker. Energiezuinige openbare verlichting biedt volop kansen om het verbruik en de CO2-uitstoot te verlagen. Met LED bespaart u al snel minimaal 50% op energieverbruik. Met de retrofit Unicliq-unit vervangt u op eenvoudige wijze de conventionele lichtbron in een bestaand Lightronics armatuur voor LED en bespaart u direct.

Lightronics helpt u in drie stappen van conventioneel naar LED!

LUZ los

Stap 1

We brengen samen het areaal bestaande armaturen met conventionele lichtbron in kaart.

Stap 2

U ontvangt een adviesrapport met een lichtplan en de te verwachten energiebesparing

Stap 3

Bestaande Lightronics armaturen worden voorzien van een duurzame, makkelijk te installeren retrofit (Unicliq) LED-unit met 5 jaar garantie

Zo werkt Unicliq

Profiteer direct

Met de retrofit-oplossing van Lightronics profiteert u direct van de voordelen van energiezuinige LED’s zonder dat u het complete armatuur hoeft te vervangen. Lightronics levert een Unicliq-unitplaat die is voorzien van een driver, LED’s en lenzen voor een optimale sturing van het licht. 

Deze universele unitplaat kan eenvoudig en zonder gereedschap worden uitgewisseld met de unitplaat in het bestaande armatuur. Daardoor is het niet nodig om te investeren in nieuwe masten en armaturen. Tevens verandert de verschijningsvorm van het armatuur niet waardoor het karakter van een wijk en straat behouden blijft. 

Vrijblijvende inventarisatie aanvragen
Lightronics PHW armaturen in een woonwijk

Overstappen naar LED in de praktijk

Bespaar meer dan 50%

LED verlaagt het energieverbruik met minimaal 50% ten opzichte van conventionele verlichting. Ander voordeel van LED is de lange levensduur. Door te verledden kan de levensduur van een armatuur met wel tien jaar verlengd worden. 

Lightronics biedt daarnaast meer mogelijkheden om het energieverbruik verder te verlagen. Dat kan via slimme toepassingen zoals dimregimes, bewegingssensoren, schemerdetectie en connectiviteit.

Lightronics KFK armaturen in woonstraat in Zierikzee

Geschikte armaturen

voor de Unicliq-unit

Voorkomt lichthinder en vergroot veiligheid

KFK is bij uitstek geschikt voor woonwijken, achterpaden en bedrijventerreinen. De verschillende lensconfiguraties staan garant voor een optimale lichtopbrengst. De KFK voorkomt lichthinder en verbetert de verkeersveiligheid.

Voor de ideale straatconfiguratie

GFK is geschikt als straatverlichting langs fietspaden, in woonwijken, op parkeerterreinen en bedrijventerreinen. Het formaat van kegelarmatuur maakt het mogelijk om met minder masten toch ideale verlichting te realiseren.

SLAGVAST EN BREED TOEPASBAAR

De naam Grote BijlmerMeer-armatuur verwijst naar de plek waar de GBM voor het eerst is gebruikt. Inmiddels is de vandaalbestendige GBM in heel Nederland te vinden in woonwijken, langs fietspaden en op bedrijventerreinen en parkeerplaatsen.

Functioneel en onderhoudsvriendelijk

Het Kleine BijlmerMeer-armatuur (KBM) leent zich uitstekend voor gebruik langs fietspaden, op parkeerterreinen en pleinen en in woonwijken. Bij het ontwerp van de KBM is rekening gehouden met een eenvoudige montage en onderhoudsvriendelijkheid.

Functioneel en duurzaam

COMPACT heeft een grote verscheidenheid aan toepassingsmogelijkheden. Dat varieert van campings, recreatiegebieden en watersportcentra tot fietspaden en woonwijken. COMPACT is duurzaam: het armatuur is vervaardigd van gerecyclede kunststoffen.

Optimale lichtspreiding

Het PRT-armatuur is bijzonder decoratief in het straatbeeld. De variant op de kegelvorm biedt veel mogelijkheden als straat- en terreinverlichting. Dankzij goede spiegeltechniek levert het armatuur optimale lichtspreiding.

Speelse vormgeving

Het PTK-armatuur is verrassend en origineel. Het robuuste tulpmodel met klassieke lijnen springt direct in het oog. De speelse en eigenzinnige vormgeving maakt variatie in het straatbeeld mogelijk. De lichtkap heeft een ijsmotief.

Voor elke denkbare omgeving

Het HHW-armatuur is met zijn conische lichtkap van bijna één meter lang een opvallende verschijning. Met de hogere lichtpunthoogte komt het armatuur tot uitstekende lichtprestaties langs fietspaden, in woonwijken en op parkeerterreinen en pleinen.

Harmonieert in elke omgeving

De PHW is een trendsetter: slank vormgegeven en toch een fraai accent in het straatbeeld. De conische vormgeving van het armatuur harmonieert in elke omgeving. Met zijn hogere lichtpunthoogte komt het armatuur tot uitstekende lichtprestaties.

Opvallend ontwerp, bijzondere lichttechniek

HOLBEIN heeft een karakteristiek ontwerp en een bijzondere lichttechniek. De lichtbron heeft een hogere positie dan bij de meeste armaturen. Dat beperkt lichthinder en lichtvervuiling zonder concessies te doen aan de lichtopbrengst.

Decoratief en elegant

Het decoratieve AMPULLA-armatuur beperkt lichtvervuiling en lichthinder in het verkeer door toepassing van een opticaschaal en heldere lichtkap met lijnenpatroon.

Moderne lichttechnologie

Het BART-paaltoparmatuur combineert een herkenbare, strakke vorm met moderne lichttechnologie. Dit zorgt voor een gelijkmatig lichtbeeld zonder verblinding, in combinatie met een hoog rendement.

Functioneel en duurzaam

Het decoratieve COLUMBA-armatuur geeft een bijzonder accent aan de openbare ruimte. COLUMBA beperkt lichtvervuiling en lichthinder in het verkeer door toepassing van een opticaschaal en heldere lichtkap met lijnenpatroon.

Decoratief en elegant

LUZ is een modern vormgegeven LED-armatuur voor straat en terrein. Het decoratieve armatuur is voorzien van een opticaschaal. Deze minimaliseert lichtvervuiling en lichthinder, met behoud van een goede lichtopbrengst.

Een design dat het straatbeeld verrijkt

Verlichting is sfeerbepalend. FARAO verrijkt het straatbeeld door het opvallende design. De vormgeving zorgt ervoor dat LED-licht schijnt waar het nodig is. FARAO is geschikt voor dorps- en stadskernen, fietspaden, pleinen en woonwijken.

Klassieke uitstraling

De Oude Gracht-armatuur (OGR) is een klassiek paaltoparmatuur dat een historische binnenstad of dorpskern cachet geeft. Het armatuur kan met of zonder laddersteunen en optioneel met een koperen bovenkap en schoorsteen worden uitgevoerd.

Klassiek en karaktervol

De Oude Maastrichtse Armatuur (OMA) laat oude tijden herleven en geeft de openbare ruimte een nostalgische uitstraling. Het klassieke armatuur met koperen bovenkap combineert een karaktervolle uitstraling met moderne lichttechniek.

Klassiek en karaktervol

Verlichting is sfeerbepalend in de openbare ruimte. Het Schiedamse Gracht-armatuur (SGR) combineert een klassieke uitstraling met energiebesparing en een goede lichtopbrengst. De SGR is zeer geschikt voor onder meer woonwijken en vakantieparken.

Weten wat Unicliq voor u kan doen? Wij denken graag met u mee!

José Bertens
Oost-Brabant | Limburg
Peter Ras
Friesland | Groningen | Drenthe | Overijssel | Noord-Holland

Lichtoplossingen in uw inbox?

Wij willen je alleen voorzien van lichtoplossingen die voor jou relevant zijn. Als je jouw interessegebieden aanvinkt, ontvang je alleen informatie die voor jou van belang is.
Door op 'Versturen' te klikken ga je akkoord met het privacybeleid.