Gezondheidsbevorderende omgevingen

NATUURLIJK LICHT

Een omgeving kan actief bijdragen aan de gezondheid van mensen die er verblijven. Eén van de factoren die een positieve invloed heeft op de gezondheid is licht. Zowel daglicht als kunstlicht dragen bij aan het verlagen van onder andere stress, pijn en ligduur. Bovendien voelen mensen zich prettiger in een ruimte met voldoende daglicht en kunstlicht. 

Een goed verlichtingssysteem is daarom enorm belangrijk in ziekenhuizen. Licht beïnvloedt ons mensen op zo veel meer manieren dan alleen zicht. Het heeft een positieve invloed op onze stemming, slaperigheid en onze slaapcyclus. Het is tegenwoordig echter steeds moeilijker om mensen aan voldoende daglicht bloot te stellen. Met LED-verlichting is het mogelijk om de natuurlijke daglichtcyclus na te bootsen en de positieve eigenschappen van daglicht te simuleren. 

Lees meer over natuurlijke dynamische verlichting met Colour Active:

BROCHURE COLOUR ACTIVE
Lightronics-zorg-2021-007

LED-verlichting voor behandelkamers

Behandelkamers

Goede verlichting speelt een belangrijke rol in behandelkamers. Het zorgt ervoor dat patiënten goed onderzocht kunnen worden en dat ze in een prettige situatie kunnen herstellen. Bovendien heeft licht een positieve invloed op het herstelproces van patiënten. Licht kan de pijn verlagen en het herstelproces versnellen.

Bekijk onze selectie LED-armaturen voor behandelkamers:

Led-armaturen
Lightronics armaturen in een behandelkamer in de zorg

LED-verlichting voor wachtkamers, spreekkamers en kantoren

Wachtkamers, spreekkamers en kantoren

De diversiteit aan bezoekers van een ziekenhuis is erg groot. Het kiezen van de juiste verlichting kan daarom een uitdaging zijn. De verlichtingseisen voor een bezoeker kunnen immers anders zijn dan voor een arts. Een flexibel verlichtingssysteem biedt de mogelijkheid om de verlichting aan te passen aan de situatie.

Bekijk onze selectie LED-armaturen voor wachtkamers, spreekkamers en kantoren:

Led-armaturen
Lightronics armaturen in de zorg

LED-verlichting voor ontvangsthallen, recepties en restaurants

Ontvangsthallen, recepties en restaurants

De ontvangsthal en receptie zijn het visitekaartje van een ziekenhuis. Verlichting zorgt ervoor dat bezoekers de weg kunnen vinden en draagt bij aan de uitstraling van deze ruimtes. Zo kan er gekozen worden voor een bepaalde sfeer of accenten. We kijken graag met u mee hoe een ruimte aangelicht kan worden.

Bekijk onze selectie LED-armaturen voor ontvangsthallen, recepties en restaurants:

Led-armaturen
Lightronics armaturen voor in de zorg

Noodverlichting

Geschikte noodverlichting is in een ziekenhuis van groot belang. In het geval van een noodsituatie moet er voldoende licht aanwezig zijn om veilig het gebouw te kunnen verlaten. Een combinatie van vluchtrouteaanduiding en vluchtwegverlichting is dan een verstandige keuze. Voor advies over noodverlichting kunt u altijd bij ons terecht.

Bekijk onze selectie LED-armaturen voor noodverlichting:

Led-armaturen
Lightronics noodverlichting voor de woningbouw

LED-verlichting voor parkeerterreinen en parkeergarages

Parkeerterreinen en parkeergarages

LED-verlichting is een perfecte manier om voldoende licht aan te bieden in parkeerterreinen en parkeergarages en tegelijkertijd energie te besparen. LED-verlichting is eenvoudig te sturen waardoor er licht komt precies op de plaatsten waar het nodig is. Bovendien kunnen er eenvoudig sensoren toegevoegd worden om de verlichting slim te maken. De omgeving wordt zo alleen verlicht wanneer het nodig is.

Bekijk onze selectie LED-armaturen voor parkeerterreinen en parkeergarages:

Led-armaturen
Lightronics armaturen Toepassing Parkeergarage Woningbouw

Op zoek naar een lichtoplossing? Wij staan voor u klaar!

Marinda Roelofs
Limburg | Noord-Brabant | Gelderland (postcodegebied 40, 41, 65 en 66)
Tom Hamelers
Noord-Holland | Flevoland | Utrecht | Gelderland (postcodegebied 37 en 38)
Steff Bisterbosch
Friesland| Groningen | Drenthe | Overijssel | Gelderland (overige postcodes)
Linda Riemens
Zeeland | Zuid-Holland

Lichtoplossingen in uw inbox?

Wij willen je alleen voorzien van lichtoplossingen die voor jou relevant zijn. Als je jouw interessegebieden aanvinkt, ontvang je alleen informatie die voor jou van belang is.
Door op 'Versturen' te klikken ga je akkoord met het privacybeleid.