240_2023_VVE_Sirius_Purmerend_TPN-015

"Wij hebben echt een klapper gemaakt met de elektriciteitsrekening”

29 november 2023 | Nieuws

VvE Sirius – Purmerend

“Wij wonen hier sinds 2019 heel prettig”, vertelt Richard Goldewijk, "maar de kosten voor de verlichting rezen echt de pan uit. We zijn toen op zoek gegaan naar energiezuinige verlichting, want we kwamen erachter dat er nog conventionele lichtbronnen (PL-S) in de armaturen zaten. Via Google kwamen we bij Lightronics uit en dankzij hun hulp, besparen we zo’n 2.500 euro per jaar op de elektriciteitsrekening.”

Richard en zijn vrouw kochten in 2019 een nieuwbouwwoning in Purmerend. Je zou denken dat bij elk nieuwbouwproject de verlichting altijd voorzien is van LED en bijvoorbeeld bewegingssensoren, maar niets is minder waar. In 2019 gebruikte de VvE Sirius in totaal 4,399 kWh aan stroom voor de gemeenschappelijke ruimtes. “Dat komt ook omdat de verlichting dag en nacht aan stond of er nu wel of geen gebruik werd gemaakt van een ruimte.”

240_2023_VVE_Sirius_Purmerend_TPN-013

49% Besparing

“Samen met Lightronics hebben we gefaseerd alle armaturen – behalve één – vervangen. We zijn in 2020 begonnen met het vervangen van conventionele naar LED-lichtbronnen met behulp van de Oppluskit, inclusief bewegingsdetectie van Lightronics. Nu we bijna klaar zijn met het vervangen van de lichtbronnen zitten we ten opzichte van 2019, nu op een besparing van 49% op ons stroomverbruik.”

“Lightronics heeft ons al die tijd enorm goed geholpen met advies en goede service. Met de Oppluskit: bestaande uit een LED-unit en een voor LED geschikte lichtkap konden we de bestaande Lightronics TPN-armaturen uitrusten met LED, bewegingsdetectie en noodverlichting.”  

240_2023_VVE_Sirius_Purmerend_TPN-016

‘De montage hebben we gewoon zelf gedaan’

Het monteren van de Oppluskit heeft het bestuursteam van de VvE zelf gedaan. “Dat ging zo makkelijk, daar hoefden we echt niet iemand voor in te huren. Het was even uitzoeken hoe het werkte en hoe het klikte, maar na twee armaturen, ging het eigenlijk vanzelf. Het instellen van de sensoren was een beetje friemelen omdat alles zo klein is, maar ook dat hadden we zo onder de knie.”

VvE Sirius bestaat uit 13 eigenaren in de leeftijd van 20 tot 86 jaar. Richard is de voorzitter van de VvE en samen met zijn vrouw geniet hij van zijn pensioen en het bestieren van de VvE. De totale kosten van het vervangen van conventionele lichtbronnen door LED, voorzien van bewegingssensoren en noodverlichting, was in totaal zo’n 2750 euro. Dat betekent dus dat deze VvE in iets meer dan een jaar de investering al heeft terugverdiend.

240_2023_VVE_Sirius_Purmerend_TPN-011

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen?

Ook weten hoe je als VvE flink kan besparen op je electriciteitskosten? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers voor wand- en plafondverlichting.

 

Neem contact op
Deel dit bericht: