Stijlvol en Stijlvast, ook in de toekomst

Met de introductie van de KFK in 1985 zette Lightronics een tijdloos ontwerp neer voor een continu straatbeeld. Nog steeds speelt de KFK een hoofdrol in de woonomgeving, de vorm is hetzelfde, de techniek geoptimaliseerd. LED, uiteraard, maar ook voorbereid op de toekomst. Eén van de belangrijkste kernwaarden van Lightronics is de lange naleverbaarheid van de armaturen, een garantie voor uw straatbeeld.

Stijlvol en Stijlvast, ook in de toekomst

Lightronics heeft zich gecommitteerd aan een lange naleverbaarheid van haar armaturen. Zo ook bij de Kleine Flevo Kegel (KFK). De KFK is een kleinere uitvoering van de GFK en daardoor bij uitstek geschikt voor woonwijken. De verschillende lensconfiguraties staan garant voor een optimale lichtopbrengst. De KFK voldoet aan alle normen, voorkomt lichthinder en is uitgerust met het UniCliq-systeem, waardoor nieuwe technologie makkelijk te implementeren is.

"30 jaar geleden hebben we onze eerste KFK geplaatst, inmiddels zijn de eerste KFK’s al vervangen door KFK’s met LED. Het model is echter nog steeds interessant en dankzij de nieuwe geavanceerde lichttechniek geëvolueerd. Ons straatbeeld, wij hebben circa 25.000 kegelarmaturen, is vooral door de KFK zeer herkenbaar."

Sjaak Roosenboom, Technisch beheeradviseur Gemeente Almere

De KFK bevordert mede door het egale lichtbeeld de sociale veiligheid in woonwijken en wandelgebieden. Er is keuze uit een asymmetrisch, breedstralend of rondstralend lichtprofiel, waardoor altijd de meest optimale lichtopbrengst behaald kan worden. Toepassingsgebieden zijn onder meer woonwijken, wandel-, fiets- en achterpaden, maar ook bijvoorbeeld bedrijventerreinen.

Kernwaarden

Naast naleverbaarheid zijn onder meer kwaliteit, innovatief en zorg voor het milieu, kernwaarden van Lightronics. Om de kwaliteit van onze armaturen te kunnen garanderen worden halffabricaten en eindproducten op vele punten gecontroleerd en getest, conform ISO9001 en ISO2859 (deze beschrijft de steekproefgrootte). Zowel door onafhankelijke partijen als in ons eigen lichtmeetlaboratorium, en altijd met gekalibreerde meetinstrumenten. De veiligheid en prestaties van onze producten worden geborgd door onze onder meer het DEKRA Led Performance certificaat en het lakcertificaat Qualitycoat ISO12944.

CO2-footprint

Lightronics streeft bovendien naar inventieve lichtoplossingen die het milieu minimaal belasten. Energiezuinige lichttechniek wordt gecombineerd met recyclebare materialen. Efficiency in productie, opslag en transport vertalen zich in een duurzaam eindproduct. Het doel is om tijdens alle fasen van het productieproces zo min mogelijk koolstofdioxide (CO2) uit te stoten. Om uitstoot van de armaturen verder te compenseren plant Lightronics ongeveer 1.000 bomen per jaar. Eén boom zet gedurende zijn levensduur circa 1 ton koolstofdioxide om in zuurstof.

Smart Lighting

Nieuwe technologie zorgt voor een verbinding tussen verschillende functies in de leefomgeving. De armaturen van Lightronics zijn klaar voor Smart Lighting toepassingen. Niet alleen zijn er de eigen data-modules (Top Smart, SmartScan), ook zijn de meeste armaturen geschikt voor het toepassen van Luminext, LoRa of TVilight. Als system integrator zorgt Lightronics ervoor dat u altijd ‘connected’ bent.

De KFK is een voorbeeld van tijdloos design, waarbij alle kernwaarden van Lightronics volledig tot zijn recht komen en dat al bijna 35 jaar. Het is onze belofte aan u: een gegarandeerd straatbeeld, maar wel met moderne technologie. En of het nu gaat om kegelarmaturen of om de onlangs geïntroduceerde PRUNUS-familie, die evolutie zal blijven plaatsvinden.

 

Blijf op de hoogte van de laatste lichtoplossingen.

Voer een geldige naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Zonder akkoord kunnen wij uw adres niet opnemen.
Selecteer optioneel uw interessegebied(en).