Lightronics helpt bij gratis afvoeren gebruikte armaturen

Veilig, verantwoord en gratis armaturen afvoeren. Klanten van Lightronics kunnen de zorg daarvoor volledig uit handen laten nemen. Op verzoek regelen wij een container van Wecycle.

Lightronics helpt bij gratis afvoeren gebruikte armaturen

Wecycle regelt inzameling en recycling van e-waste in Nederland en stelt daarvoor inzamelmiddelen beschikbaar. Klanten van Lightronics die bij een project armaturen willen afvoeren, kunnen dit geheel kosteloos doen. Bij de order kan worden aangegeven of een container van Wecycle gewenst is. Lightronics zorgt ervoor dat de container op de gewenste locatie komt te staan en weer wordt opgehaald. Klanten hoeven alleen de lamp en het armatuur van elkaar te scheiden, waarna het armatuur in de container kan worden gedeponeerd.

Gecertificeerde recyclingbedrijven

Het is verplicht om afgedankte lampen en armaturen te scheiden, af te voeren en te laten recyclen. Wecycle heeft voor de opslag van lampen en armaturen inzamelbakken en containers die passen bij de aard en omvang van het project. Ingezamelde lampen en armaturen worden gerecycled via WEEELABEX-gecertificeerde recyclingbedrijven. Lampen worden voor 90 procent en de armaturen voor 75 procent gerecycled tot nieuwe grondstoffen, meldt Wecycle. Door recycling blijven bovendien gevaarlijke stoffen als kwik of pcb-houdende onderdelen uit het milieu.

Grondstoffenakkoord

Klanten krijgen na afloop een rapport, als bewijs voor het feit dat armaturen op correcte wijze zijn afgevoerd en verwerkt. Hiermee leveren we met zijn allen een bijdrage aan een circulaire economie, waarbij afval niet bestaat en grondstoffen steeds opnieuw worden gebruikt. Lightronics vindt het belangrijk om daar actief werk van te maken. Vorig jaar hebben we ons aangesloten bij het Grondstoffenakkoord, een gezamenlijk initiatief van bedrijfsleven en overheid. Doel daarvan is om de Nederlandse economie in 2050 volledig te laten draaien op herbruikbare grondstoffen.

De komende jaren voeren wij diverse projecten uit om de circulariteit te bevorderen, waaronder recycling, modulair ontwerpen, refurbish, redesign, projectverpakkingen etcetera. In 2025 wil Lightronics haar (afval) goederenstroom voor 50% circulair hebben en in 2030 voor 75%. De ambitie is om in de toekomst 100% circulair te zijn.

Meer weten?

Neem contact op met uw accountmanager.

Blijf op de hoogte van de laatste lichtoplossingen.

Selecteer optioneel uw interessegebied(en).