Lightronics PLUTEGO armaturen in een fietstunnel

Extreem slagvast armatuur PLUTEGO is vernieuwd

11 januari 2023 | Nieuws

Duurzamer, makkelijker te installeren en een strakkere look. Het PLUTEGO-armatuur is op een aantal punten verbeterd. Maak kennis met ons vernieuwde PLUTEGO-armatuur aan de hand van 3 kenmerken.

1. Lichter en duurzamer

Het multifunctionele armatuur is ontworpen als inbouw- of hoekarmatuur en is beschikbaar in 2 standaard lengtematen. De nieuwe uitvoering van de PLUTEGO is een stuk lichter dan de vorige variant. Het gewicht van behuizing 2 is 0,7 kg lager dan de bestaande variant, behuizing 4 is maar liefst 1,6 kg lichter. Bovendien zijn er in de nieuwe uitvoering minder gecoate onderdelen nodig. Een lager gewicht en minder coating zorgt voor een lagere milieu-impact per armatuur, zonder dat er concessies zijn gedaan aan de kwaliteit van het armatuur.

2. Strakkere look

De PLUTEGO is extreem slagvast en daarom geschikt voor toepassingen waar robuuste verlichting belangrijk is. Denk aan tunnels en onderdoorgangen, het openbaar vervoer, parkeergarages, sportaccommodaties, gevangenissen en inrichtingen. Het aanzien van de PLUTEGO is veranderd. Doordat er minder deelnaden zijn ziet het armatuur er strakker uit, zowel stand alone als in lijnmontage.

3. Snel een eenvoudig te installeren

De gebruiksvriendelijkheid en het installatiegemak van de PLUTEGO zijn op verschillende punten verbeterd. De unit is lichter, breder en dieper. Zo is er meer ruimte voor de elektronica en doorvoerbedrading. De unit is geoptimaliseerd met twee vangdraden en is nu te installeren met 2 in plaats van 4 schroeven. Daarnaast hebben onze engineers een universele inbouwbeugel ontwikkeld die zowel voor inbouw als hoekmontage kan worden gebruikt. Al deze verbeteringen zorgen ervoor dat de PLUTEGO snel en eenvoudig kan worden geïnstalleerd.

PLUTEGO

PLUTEGO heeft ENEC en ENEC+ keurmerk

De PLUTEGO heeft nu naast ENEC ook het ENEC+ keurmerk. ENEC is een veiligheidskeurmerk is en ENEC+ is een keurmerk dat is gebaseerd op de prestaties van een armatuur. De eisen voor het ENEC-keurmerk zijn gebaseerd op de laagspanningsrichtlijn. Het ENEC+ keurmerk is gebaseerd op de twee normen IEC 62717 voor de LED-modules en de IEC 62722-2-1 voor de armaturen.

Kennismaken met de vernieuwde PLUTEGO?

Vraag een demonstratie aan Download productleaflet
Deel dit bericht: