Lightronics armaturen in tunnels en onderdoorgangen

VEILIG ONDERWEG ERVAAR DE KRACHT VAN LICHT

VANDALISMEBESTENDIG
VANDALISMEBESTENDIG
MONTAGEGEMAK
MONTAGEGEMAK
DUURZAME LEDVERLICHTING
DUURZAME LEDVERLICHTING
VANDALISMEBESTENDIG MONTAGEGEMAK DUURZAME LEDVERLICHTING

Robuuste verlichting voor tunnels en onderdoorgangen

VEILIGHEID VOOROP

Met goede verlichting voelen mensen zich veilig onderweg. Voldoende licht vermindert namelijk gevaarlijke situaties en maakt gezichtsherkenning mogelijk. Met vandaalbestendige verlichting zorgt u ervoor dat er altijd voldoende licht is in tunnels en onderdoorgangen. Bovendien levert de geavanceerde energiezuinige LED-technologie een egaal lichtbeeld op, waardoor het principe ‘zien en gezien worden’ gerealiseerd wordt. Zo garandeert u een veilig gevoel van A naar B.

De vandalismebestendige armaturen van Lightronics kenmerken zich door eenvoudige montage. De armaturen worden in onze productiefaciliteit voorbereid.

DIT WIL IK
Lightronics armaturen in tunnels en onderdoorgangen

Het juiste licht op het juiste moment

EEN DUURZAME OPLOSSING

Lightronics biedt armaturen voor tunnels, provinciale wegen en industrieterreinen. Door de geavanceerde lichttechniek, maar ook het grote lumenbereik is er voor iedere toepassing een oplossing. Verkeersveiligheid speelt hierin een hoofdrol. Voor de veiligheid is een egaal lichtbeeld van groot belang.

Lightronics heeft een uitstekende reputatie als het gaat om extreem slagvaste armaturen. Deze armaturen worden vooral toegepast bij tunnels en onderdoorgangen, maar kunnen bijvoorbeeld ook dienstdoen bij trein- of busstations en gevangenissen. Er zijn op- en inbouwarmaturen evenals hoekarmaturen en armaturen voor lijnverlichting.

Lightronics armaturen in tunnels en onderdoorgangen

De Kracht van Lightronics

VOORUITSTREVEND

We kijken graag met u mee om een prettige situatie te creëren voor zowel mens als omgeving. Met behulp van onze ervaren lichtontwerpers en R&D-afdeling bieden we de juiste verlichtingsoplossing in uw omgeving. Onze engineers zijn steeds op zoek naar verbeteringen van bestaande producten en nieuwe ontwikkelingen op de markt.

Zo worden er onder andere verbeteringen uitgevoerd op het gebied van lichtcomfort en installatiegemak, duurzaamheid en materiaalgebruik. Daarnaast vinden wij het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan de maatschappij. We hebben daarom een speciale plek ingericht voor de talenten van sociale werkplaats BaanBrekers uit Waalwijk. Maar ook op het gebied van duurzaamheid en circulariteit leveren we een bijdrage. Zo planten we bomen ter compensatie van onze CO₂-uitstoot en liggen er 700 zonnepanelen op het dak van ons kantoor.

Lightronics armaturen in tunnels en onderdoorgangen
Lightronics armaturen in tunnels en onderdoorgangen

Montagegemak

De vandalismebestendige armaturen van Lightronics kenmerken zich door eenvoudige montage. De armaturen worden in onze productiefaciliteit voorbereid.

Lightronics armaturen in tunnels en onderdoorgangen

Duurzaamheid

Nederland wil in 2050 energieneutraal zijn. In het Klimaatakkoord zijn grote ambities opgenomen, zoals 49% CO2-reductie in 2030 en 80-95% CO2-reductie in 2050. Verlichting speelt hierbij een belangrijke rol. Lightronics produceert energie- en CO2-neutraal. Bovendien produceert Lightronics armaturen die in hoge mate te recyclen zijn.

Lightronics armaturen in tunnels en onderdoorgangen

Social return

Lightronics houdt zich actief bezig met duurzaam ondernemen. Wij zijn momenteel maatschappelijk verantwoord ondernemen Prestatieladder niveau 5 gecertificeerd, de hoogst haalbare trede. Dat betekent dat wij in alle aspecten van onze bedrijfsvoering de balans zoeken tussen de pijlers People, Planet en Profit. Een van de onderdelen van het beleid is dat Lightronics passende arbeidsplaatsen heeft gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Lightronics armaturen in tunnels en onderdoorgangen

Vandalisme bestendig

De tunnel- en onderdoorgangverlichtingsoplossingen van Lightronics zijn in hoge mate vandalismebestendig. Ze zijn extreem slagvast en waterdicht. Eventueel kan gekozen worden voor een antigraffiticoating.

Lightronics PLUTEGO LED armaturen in een autotunnel in Bunnik

Uitgelichte projecten

Autotunnel - Bunnik

Voor de ondertunneling van een spoorweg en autosnelweg in Bunnik kozen Prorail en de gemeente voor PLUTEGO LED van Lightronics. In totaal zijn er 60 lijnarmaturen ingebouwd om de 165 meter lange tunnel te verlichten. Vandalismebestendigheid, lichtopbrengst en duurzaamheid gaven de doorslag. Ter verbetering van de veiligheid rond het spoor in Bunnik is er door Prorail in nauwe samenwerking met de gemeente een autotunnel aangelegd. Deze tunnel vervangt de gelijkvloerse overweg met spoorbomen.

Bekijk project

Fietstunnel - Weesp

Na een landelijke oproep van Nuon om enge fietstunnels van Nederland te nomineren voor een opknapbeurt, kreeg de tunnel op de fietsroute naar de wijk Aetsveld in Weesp het merendeel van de stemmen. De tunnel aan de Burgerpoort in Almere werd omschreven als onveilig, slecht verlicht en zoals de meeste fietstunnels, grauw. Met de gemeente Almere werd in eerste instantie gekeken naar de verlichting. Uit een lichtadvies kwam naar voren dat er in plaats van de bestaande vijf, 18 lichtpunten nodig waren. Daarnaast moest de tunnel aantrekkelijker gemaakt worden.

Bekijk project

Fietstunnel - Zaltbommel

De ‘Fiepstunnel’, genoemd naar de bekende illustratrice Fiep Westendorp die in 1916 in Zaltbommel werd geboren is een waar kunstwerk. De kleurrijke tunnel wordt verlicht door 12 extreem slagvaste, in lijn gemonteerde VENTEGO- armaturen. In samenspraak met Hoeflake Electrotechniek, onderaannemer voor de verlichting langs het traject, werd een passende oplossing gevonden in VENTEGO-opbouwverlichting. De VENTEGO-opbouwarmatuur voldeed voor de hoofdaannemer aan alle wensen, zowel qua technische specificaties als qua vormgeving en prijsstelling.

Bekijk project

Op zoek naar een lichtoplossing? Wij staan voor u klaar!

palceholder
(Semi-)Openbare ruimte
Vacature ingevuld
Start 25 mei 2022

Lichtoplossingen in uw inbox?

Wij willen je alleen voorzien van lichtoplossingen die voor jou relevant zijn. Als je jouw interessegebieden aanvinkt, ontvang je alleen informatie die voor jou van belang is.
Door op 'Versturen' te klikken ga je akkoord met het privacybeleid.