Lightronics opening tunnel in Weesp

Fietstunnel - Weesp

Enge tunnels weer veilig

Ventego LED-armaturen
Project
Make-over enge tunnel
Toepassing
Tunnelverlichting
Armaturen
Ventego

Na een landelijke oproep van Nuon om enge fietstunnels van Nederland te nomineren voor een opknapbeurt, kreeg de tunnel op de fietsroute naar de wijk Aetsveld in Weesp het merendeel van de stemmen. 

De tunnel in Weesp is één van de make-overs die Nuon in Nederland realiseerde. De actie is onderdeel van de campagne ‘Energie is de mogelijkheid om iets te veranderen’, waarvoor het startschot in Almere werd gegeven. Nuon wil hiermee positieve veranderingen stimuleren voor haar klanten en de maatschappij. Uit onderzoek bleek dat één op de vijf mensen wel een slecht verlichte of verloederde fietstunnel kent en bang is om door zo’n tunnel te fietsen. De tunnel aan de Burgerpoort in Almere werd omschreven als onveilig, slecht verlicht en zoals de meeste fietstunnels, grauw. Met de gemeente Almere werd in eerste instantie gekeken naar de verlichting. Uit een lichtadvies kwam naar voren dat er in plaats van de bestaande vijf, 18 lichtpunten nodig waren. Daarnaast moest de tunnel aantrekkelijker gemaakt worden.

Deel dit project:

Lichtoplossingen in uw inbox?

Wij willen u alleen voorzien van lichtoplossingen die voor u relevant zijn. Als u uw interessegebieden aanvinkt, ontvangt u alleen informatie die voor u van belang is.
Door op 'Versturen' te klikken gaat u akkoord met het privacybeleid.