Lightronics Ventego armaturen in een fietstunnel in Zaltbommel

Fietstunnel - Zaltbommel

Ventego lijnarmaturen
Project
Fiepstunnel - Zaltbommel
Toepassing
Tunnelverlichting
Armaturen
Ventego

De ‘Fiepstunnel’, genoemd naar de bekende illustratrice Fiep Westendorp die in 1916 in Zaltbommel werd geboren is een waar kunstwerk. De kleurrijke tunnel wordt verlicht door 12 extreem slagvaste, in lijn gemonteerde VENTEGO- armaturen. 

De Fiepstunnel maakt onderdeel uit van een complete herinrichting van de infrastructuur op en rond de provinciale weg, de N322. De opdracht voor dit Design & Construct-project werd door de provincie Gelderland gegund aan het infrastructurele bouwbedrijf STRABAG BV. Voor de verlichting van de tunnel heeft de provincie eisen geformuleerd ten aanzien van verlichtingsklasse- en niveau, levensduur, energiebesparing conform de ROVL-2011 en NPR 13201-1 en vandaalbestendigheid met een IK-kwalificatie van 10++.

In samenspraak met Hoeflake Electrotechniek, onderaannemer voor de verlichting langs het traject, werd een passende oplossing gevonden in VENTEGO-opbouwverlichting. De VENTEGO-opbouwarmatuur voldeed voor de hoofdaannemer aan alle wensen, zowel qua technische specificaties als qua vormgeving en prijsstelling. Hoeflake Electrotechniek installeerde 12 LED-armaturen. Door deze in een hoek van 45° te monteren wordt de lichtopbrengst van 1300 lumen optimaal benut. Ingebouwde LED-diffusers versterken de gelijkmatigheid van het lichtbeeld.

Deel dit project:

Lichtoplossingen in uw inbox?

Wij willen je alleen voorzien van lichtoplossingen die voor jou relevant zijn. Als je jouw interessegebieden aanvinkt, ontvang je alleen informatie die voor jou van belang is.
Door op 'Versturen' te klikken ga je akkoord met het privacybeleid.