Lightronics PLUTEGO LED armaturen in een autotunnel in Bunnik

Autotunnel - Bunnik

165 meter Plutego lijnarmaturen

Plutego lijnarmaturen
Project
Ondertunneling van een spoorweg en autosnelweg
Toepassing
Tunnels en onderdoorgangen
Armaturen
Plutego

Voor de ondertunneling van een spoorweg en autosnelweg in Bunnik kozen Prorail en de gemeente voor PLUTEGO LED van Lightronics. In totaal zijn er 60 lijnarmaturen ingebouwd om de 165 meter lange tunnel te verlichten. Vandalismebestendigheid, lichtopbrengst en duurzaamheid gaven de doorslag.

Ter verbetering van de veiligheid rond het spoor in Bunnik is er door Prorail in nauwe samenwerking met de gemeente een autotunnel aangelegd. Deze tunnel vervangt de gelijkvloerse overweg met spoorbomen. Het beheer en onderhoud van de tunnel komt voor rekening van de gemeente Bunnik. In de vraagspecificatie zijn onder meer eisen geformuleerd ten aanzien van vandalismebestendigheid, lichtopbrengst en duurzaamheid.

Mede door eerdere goede ervaringen met slagvastheid, viel de keuze op de PLUTEGO LED inbouwarmatuur van Lightronics. Om een lichtbeeld te creëren dat de automobilist niet verblindt en niet te veel afwijkt van daglicht, is de tunnel voorzien van 60 PLUTEGO LED-armaturen met een lichtopbrengst van 8000 lumen en kleurtemperatuur van 4000K (neutraal wit). Door deze armaturen ’s nachts te dimmen is ook ’s nachts een prettige overgang van straat- naar tunnelverlichting gewaarborgd.

Deel dit project:

Lichtoplossingen in uw inbox?

Wij willen u alleen voorzien van lichtoplossingen die voor u relevant zijn. Als u uw interessegebieden aanvinkt, ontvangt u alleen informatie die voor u van belang is.
Door op 'Versturen' te klikken gaat u akkoord met het privacybeleid.