LED-verlichting zorgt voor betere prestaties in het onderwijs

Goede verlichting voor concentratie, welzijn en prestaties

GEZONDE VERLICHTING

Goede verlichting is van groot belang in scholen. Het bevordert de concentratie en de prestaties, maar zorgt wanneer de verlichting het dagritme volgt ook voor meer gezondheid. Verlichting op scholen gaat dan ook over gezondheid en welzijn. Daglicht is in dit verband altijd de primaire bron. Dit zal moeten worden aangevuld met LED-verlichting die er voor zorgt dat het daglicht wordt gevolgd. LED-verlichting draagt bovendien bij aan het verkleinen van het energieverbruik en het terugdringen van de CO₂-footprint.

Maak kennis met Thorlux Nederland:

Bezoek Thorlux
Lightronics armaturen in het onderwijs

Licht wanneer nodig met het SmartScan regelsysteem

SMARTSCAN

SmartScan is het meeste flexibele lichtregelsysteem in zijn klasse. Is er veel invallend daglicht dan dimt de verlichting. Wordt een ruimte niet gebruikt, dan zal het licht automatisch uitgaan. Het systeem zorgt voor extra lage beheerskosten omdat met dit systeem het energieverbruik en de volledige operationele statusinformatie, inclusief noodverlichting, gemonitord kan worden voor zowel de standaard- als de noodverlichtingsarmaturen. De informatie is inzichtelijk via een webbased portal dat u overal op uw computer, laptop, tablet of smartphone kunt bekijken. 

  • Altijd minimaal de juiste hoeveelheid licht in lokalen aanwezig
  • Autonoom werkend lichtregelsysteem, geen schakelaars op de wand nodig
  • Per ruimte programmeerbaar op daglicht en aan- en afwezigheid
  • 100% detectie doordat alle armaturen zijn voorzien van een sensor
  • Draadloos koppelbaar, geen extra bekabeling nodig (230 V only)
  • Monitoring via gateway, incl. noodverlichtingsrapportage
  • Energiebesparing door individueel terugdimmen van lichtoutput per armatuur
Lightronics smartscan

LED-verlichting voor entree, garderobe, kantine en trappenhuis

OPTIMAAL ONDERWIJS

De entree van een school draagt direct bij aan het gevoel van veiligheid. De lichttemperatuur, het aanbrengen van accenten en logische lichtpunten die direct aansluiten op looproutes, trappenhuizen en de garderobe zorgen voor een aangenaam gevoel. De armaturen in de trappenhuizen volgen de intensiteit van het gebruik. Dat geldt ook voor de oplossingen voor de kantine, daglicht wordt gecombineerd met slimme LED-armaturen.

Lightronics CLARA 720 armaturen in de entree hal van een galerijflat in Den Helder

LED-verlichting voor klaslokalen

KLASLOKALEN

Goede verlichting in het klaslokaal ‘beweegt’ mee met de daglichtcondities. Het zorgt ervoor dat leerlingen minder vermoeid raken en zich beter kunnen concentreren. Lightronics heeft tal van LED-armaturen die geschikt zijn voor toepassing in het lokaal en die door middel van het SmartScan lichtregelsysteem precies de juiste hoeveelheid licht brengen waar nodig. Daarnaast, zeker nu het gebruik van laptops in de klas toeneemt, is het ook van belang dat reflectie wordt tegengegaan.

Lightronics onderwijs

LED-verlichting voor sportzalen

SPORTZALEN

De Europese Unie heeft normen gesteld voor luxwaarden in onder ander gymzalen en sporthallen. Deze NEN-EN 12464-1:2011 schrijft onder meer voor gymzalen een luxwaarde van 300. Bij sporthallen is dat 500. De norm bepaalt de minimale sterkte en het lichtbeeld. Een van de oplossingen van Lightronics is de Solow LED-armatuur. Deze is ontworpen om een egaal lichtbeeld te creëren en tegelijkertijd de energie- en onderhoudskosten tot een minimum te beperken. Wij maken graag een lichtadvies op maat. 

Lightronics armaturen Toepassing Sporthal

Intelligente LED noodverlichting

NOODVERLICHTING

In geval van nood moeten vluchtwegen in één oogopslag te zien zijn. Lightronics heeft diverse noodverlichtingsarmaturen met pictogrammen op acryl. De armaturen zijn voorzien van een standalone autotest. De statusindicator toont de operationele conditie. Dit kan met behulp van SmartScan echter ook, realtime, op afstand. De armaturen zijn slagvast, waterdicht (IP40) en energiezuinig. Armaturen voor vluchtwegaanduiding kunnen worden toegepast als plafond-, wand-, hangende of haakse montage. De armaturen zijn ideaal voor bedrijven, scholen, ziekenhuizen, banken en bibliotheken.

Lightronics noodverlichting voor de woningbouw

LED-verlichting voor schoolplein en parkeerterrein

SCHOOLPLEIN EN PARKEERTERREIN

Het schoolplein is de veilige plek om buiten te spelen en elkaar te ontmoeten. Door deze goed te verlichten is dit ook in de wintermaanden mogelijk. Het licht reageert op het gebruik en zorgt ervoor dat kleurherkenning mogelijk is. Een goed lichtplan zorgt voor een egaal lichtbeeld.

Aspecten die van belang zijn bij het verlichten van parkeerplaatsen zijn kleurherkenning en licht waar en wanneer gewenst. Door een juiste lichtverdeling kunnen parkeerplaatsen rondstralend of juist diepstralend worden aangelicht. Lightronics heeft een breed assortiment aan armaturen die met een specifiek profiel, aangepast aan de omstandigheden, kunnen worden ingezet voor parkeerterreinen.

Lightronics PRUNUS A1 en BRISA armaturen op een parkeerplaats in Oldebroek

Lichtoplossingen in uw inbox?

Wij willen je alleen voorzien van lichtoplossingen die voor jou relevant zijn. Als je jouw interessegebieden aanvinkt, ontvang je alleen informatie die voor jou van belang is.
Door op 'Versturen' te klikken ga je akkoord met het privacybeleid.