Lightronics Royal Leather armatuur op stadsplein in Waalwijk

Uniek armatuur op vernieuwde stadspleinen:
Waalwijk Royal Leather

1 april 2022 | Nieuws

Waalwijk Royal Leather. Zo heet het unieke armatuur dat is toegepast op het compleet vernieuwde Raadhuisplein en de Markt in Waalwijk. Lightronics heeft het armatuur mogen ontwikkelen en produceren in samenwerking met de gemeente Waalwijk, ontwerpbureau Burobol en Arjen van der Cruijsen Lichtontwerp.

Afgelopen maanden is er hard gewerkt om het Raadhuisplein en de Markt in Waalwijk aantrekkelijker en levendig te maken. Doel van dit project: het creëren van een levendig stadshart en het Raadhuisplein en de Markt weer als verschillende pleinen inrichten. De unieke eigenschappen van beide pleinen komen zo beter tot hun recht: het historische gebouwenensemble van architect Kropholler op het Raadhuisplein en het lommerrijke, gastvrije horeca gedeelte op de Markt. 

Sfeervol verlichte stadspleinen

In opdracht van de gemeente Waalwijk verzorgde Burobol de visie voor de stadspleinen. Burobol heeft dit verder uitgewerkt tot een buitenruimteontwerp met veel groen, bijzondere verharding en meubilair en een waterelement. Voor het lichtontwerp gaf de gemeente Arjen van der Cruijsen Lichtontwerp de opdracht. De nieuwe verlichting zorgt ervoor dat de stadspleinen goed en sfeervol verlicht zijn, aansluitend bij het ontwerp van Burobol en waarbij veiligheid, duurzaamheid en een warme sfeer de belangrijkste uitgangspunten zijn. 

Lightronics Royal Leather armatuur op stadsplein in Waalwijk

Armatuur verwijst naar rijke historie

Voor dit project ontwierp Arjen van der Cruijsen Lichtontwerp een uniek armatuur: Waalwijk Royal Leather. Dit armatuur is ontworpen om zowel op het Raadhuisplein als op de Markt een warme, vriendelijke sfeer te creëren. Het ontwerp voor Waalwijk Royal Leather is geïnspireerd op de rijke historie en nog steeds bloeiende leer- en schoenenindustrie van Waalwijk en de Langstraat. In de lichtkap van het armatuur zijn verschillende elementen van de gemeente Waalwijk verwerkt, zoals een leermotief en een doorzichtige uitsparing in de vorm van het ‘Wet Blue’ logo. 

Verlichting op maat

Doordat de masten voorzien zijn van meerdere richtbare armaturen, kan het licht verdeeld worden naar behoefte. De lichtmasten die bij de horecagelegenheden staan, zijn voorzien van drie armaturen waarvan er twee op de passage in het middendeel zijn gericht. Per mast wordt één armatuur op het terras gericht en afgesteld naar behoefte van de horecaondernemer. Elke horecaondernemer kan op deze manier zelf bepalen hoeveel licht nodig is als aanvulling op zijn eigen terrasverlichting en zo zijn eigen unieke sfeer creëren.
 

Innovatieve verlichtingsoplossing

Waalwijk Royal Leather is door Lightronics, in samenwerking met de gemeente Waalwijk, Burobol en Arjen van der Cruijsen Lichtontwerp, verder ontwikkeld tot een hoogwaardige innovatieve verlichtingsoplossing en geproduceerd.

Meer weten?

Neem contact op
Deel dit bericht: