Nieuwbouw Lightronics bereikt nieuw hoogtepunt

Productiefaciliteit en hoogbouw magazijn medio juli open

De nieuwbouw van de productiefaciliteit en het hoogbouw magazijn in Waalwijk vordert gestaag. In de tweede helft van dit jaar zal het gebouw in gebruik worden genomen. In 2023 volgt dan het nieuwe Lightronics Experience Center. Jos Spapens, algemeen directeur: “We zijn blij dat we onze medewerkers en onze klanten weer een thuis kunnen bieden.”  

Mei 2022

April 2022

Maart 2022

Met het leggen van de vloer in de productieruimte werd een nieuw hoofdstuk aan de bouw van het nieuwe pand van Lightronics toegevoegd. Aanleiding voor de bouw was de verwoestende brand in september 2020, die de complete productie- en assemblagefaciliteit, alsmede de testruimtes en het op dat moment net geopende Lightronics Experience Center in de as legde. Vrij snel na de brand heeft Lightronics de productie kunnen hervatten op tijdelijke locaties, waardoor de leveringen gewaarborgd konden worden. 

Februari 2022

Verder verlagen van de CO2-footprint

Het vloeroppervlak van de nieuwbouw is met 4200 m2 bijna een verdubbeling van het oude pand. Door ruimte te creëren is het mogelijk de routing in de productie te optimaliseren, waardoor het werkklimaat van de medewerkers van Lightronics verbetert. Dit wordt versterkt door het hoogbouw magazijn dat direct gekoppeld is aan de productie, zodat onderdelen direct beschikbaar zijn in de assemblage en er minder interne logistiek nodig is. Het nieuwe gebouw is geheel gasloos waardoor de CO2-footprint verder wordt verlaagd en zal voorzien zijn van zonnepanelen om energieneutraal te kunnen produceren. Naast deze maatregelen heeft Lightronics een bomenplant-programma waardoor ook zaken als grondstoffen en logistiek worden gecompenseerd. Achter het pand wordt een milieustraat gerealiseerd voor het optimaal scheiden en afvoeren van de diverse afvalstromen. En tot slot zullen er meerdere laadpalen geplaatst worden voor de elektrische auto’s van medewerkers en bezoekers. Jos Spapens, algemeen directeur Lightronics: “Met onze nieuwe faciliteit kunnen we de toekomst van Lightronics verder concretiseren. In het pand staan onze medewerkers nog meer centraal. Er kon opnieuw gekeken worden naar het werkklimaat en de inrichting. Daarnaast maakte de nieuwbouw het mogelijk dat we onze CO2-footprint verder kunnen verlagen.”

Januari 2022

Lichtoplossingen in uw inbox?

Wij willen je alleen voorzien van lichtoplossingen die voor jou relevant zijn. Als je jouw interessegebieden aanvinkt, ontvang je alleen informatie die voor jou van belang is.
Door op 'Versturen' te klikken ga je akkoord met het privacybeleid.