Lightronics DOTT armaturen in de galarij van appartementencomplex Hoge Rij in Deventer

Appartementencomplex - Woonbedrijf ieder1

DOTT DOTT H DOTT M R3 TPN
Project
Woonbedrijf ieder1 - Deventer/Zutphen
Toepassingen
Appartementencomplex
Armaturen
DOTT - DOTT H - DOTT M - R3 - TPN
Technologie
LED, Comfort Light
Installateur
Pactum Installatietechniek BV

Woonbedrijf ieder1 vervangt de conventionele verlichting in gemeenschappelijke ruimten van wooncomplexen door LED. Het belangrijkste doel daarvan is om het energieverbruik te verlagen en kosten te besparen. In een appartementengebouw in Deventer zijn DOTT-, DOTT M-, DOTT H-, R3- en TPN-armaturen van Lightronics toegepast. Dat levert een substantiële besparing op.

Vacature

Ik sta u graag te woord!

Heeft u ook behoefte aan verduurzaming van uw woonomgeving? Schroom dan niet en stel uw vraag.

Lightronics DOTT, R3 en TPN armaturen in appartementencomplex Hoge Rij in Deventer
Hans Tuitert
TECHNISCH BEHEERDER, AFDELING VASTGOEDBEHEER IEDER1

"Investeringen in duurzaamheid dragen eraan bij dat de woonlasten betaalbaar blijven, iets wat een belangrijk doel is van ieder1"

VRAAGSTUK

Woonbedrijf ieder1 verhuurt en onderhoudt zo’n 14.000 woningen in Deventer en Zutphen. “Vijf jaar geleden zijn we begonnen met het verduurzamen van de verlichting in de algemene ruimtes van onze wooncomplexen”, zegt Hans Tuitert, technisch beheerder bij de afdeling vastgoedbeheer van ieder1. “De conventionele TL- en PL-verlichting maakt plaats voor LED. Elk jaar vervangen we zo’n 7% van ons bestand, waardoor we in een tijdsbestek van 15 jaar volledig over zijn op LED.”

DE OPLOSSING

Een appartementengebouw aan de Hoge Rij in Deventer is een van de complexen waar LEDarmaturen zijn toegepast. Het gebouw bestaat uit een winkelplint op de begane grond en appartementen op de bovengelegen verdiepingen. De conventionele verlichting is hier vervangen door DOTT-, DOTT M-, DOTT H-, R3- en TPN-armaturen van Lightronics. 

Bij de keuze voor verlichting weegt ieder1 ook esthetiek en uitstraling mee. “Om die reden kiezen we voor DOTT, DOTT M, en DOTT H. Dat zijn voor het oog hele mooie armaturen die in verschillende varianten beschikbaar zijn, waardoor je kunt spelen in maatvoering. De DOTT en DOTT M kennen we al van andere projecten en gebruiken we voor verlichting van trappenhuizen. De DOTT H is toegepast naast de voordeuren van appartementen. We hebben voor de DOTT H gekozen omdat dit armatuur met zijn halve afscherming het meest lijkt op het armatuur dat is vervangen.” De achttien nieuwe R3-inbouwspots zijn gemonteerd aan de buitenzijde van het gebouw, onder de luifel bij de winkelplint.

Het resultaat: tot 70% besparing. De overstap naar LED leidt tot een forse besparing. Tuitert: “Investeringen in duurzaamheid dragen eraan bij dat de woonlasten betaalbaar blijven, iets wat een belangrijk doel is van ieder1. In complexen waar de verlichting al is vervangen, vallen het verbruik en de energiekosten tot 70% lager uit. Daarmee is dit een investering die zowel goed is voor het milieu als voor de portemonnee van bewoners. Bovendien is LED onderhoudsarm, dus het scheelt ook in onderhoudskosten.”

EXTRA BESPAREN MET INTELLIGENTE VERLICHTING

COMFORT LIGHT

In de berging zijn 31 TPN-armaturen geïnstalleerd die zijn uitgevoerd met Comfort Light. Deze armaturen hebben een autonome bewegingsmelder en automatische dimfunctionaliteit. Tuitert: “Hierdoor branden de armaturen alleen op vol vermogen als er beweging wordt gedetecteerd. Daarna wordt de verlichting stapsgewijs gedimd: van 100% naar 80, 50 en uiteindelijk 20%. In de praktijk zien we dat er overdag zo’n tien keer iemand in de berging komt, dus hoeft de verlichting het grootste deel van de dag niet op vol vermogen te branden.”

Lightronics DOTT armaturen in de galarij van appartementencomplex Hoge Rij in Deventer
Lightronics DOTT, R3 en TPN armaturen in appartementencomplex Hoge Rij in Deventer
TOEGEPASTE ARMATUREN

Bij de keuze voor de armaturen heeft ieder1 zich laten adviseren door Lightronics. Hans Tuitert: “We werken al een paar jaar samen en daar zijn we zeer tevreden over. Lightronics levert A-kwaliteit, zowel in armaturen als in service, en heeft voor elke vraag een oplossing. Bovendien garandeert Lightronics een lange naleverbaarheid, iets wat voor ons ook een belangrijk punt is.”

Lightronics armatuur DOTT
DOTT

De DOTT-armaturenfamilie bestaat uit moderne, slagvaste, ronde opbouwarmaturen in verschillende maatvoeringen. De DOTT, het kleinste lid van de familie, is geschikt voor portieken, voordeuren, galerijen, trappenhuizen en corridors.

Bekijk DOTT
Lightronics DOTT M armatuur
DOTT M

De DOTT M is qua formaat het middelste lid van de DOTT-armaturenfamilie. Het ronde opbouwarmatuur is bij uitstek geschikt voor entreehallen, lifthallen, trappenhuizen, corridors en entrees. DOTT M is ook beschikbaar als semi-inbouw variant.

Bekijk DOTT M
Lightronics-armatuur-Dott-H-Huisnummer
DOTT H

De DOTT-armaturenfamilie bestaat uit moderne, slagvaste, ronde opbouwarmaturen in verschillende maatvoeringen. De DOTT H heeft een halve afscherming en is onder meer geschikt voor voordeuren, galerijen, trappenhuizen, entrees en buitengevels en is te personaliseren met een huisnummer of logo.

Bekijk DOTT H
R3
R3

De R3 is een ronde inbouwspot en in verschillende varianten leverbaar: opaal, opaal halo en low glare. R3 is geschikt voor studentenhuisvesting, gezondheidszorg en algemeen gebruik. De LED’s zijn niet zichtbaar door randverlichting.

Bekijk R3
Lightronics-armatuur-TPN-frosted-9005-overzicht
TPN

TPN is een multifunctioneel opbouwarmatuur met een hoge lichtopbrengst. De TPN is slagvast en waterdicht, geschikt voor verlichting van galerijen, portieken, corridors, trappenhuizen, entreehallen, achterpaden en bergingen.

Bekijk TPN
Vacature

Ik sta u graag te woord!

Heeft u ook behoefte aan verduurzaming van uw woonomgeving? Schroom dan niet en stel uw vraag.
Deel dit project:

Lichtoplossingen in uw inbox?

Wij willen je alleen voorzien van lichtoplossingen die voor jou relevant zijn. Als je jouw interessegebieden aanvinkt, ontvang je alleen informatie die voor jou van belang is.
Door op 'Versturen' te klikken ga je akkoord met het privacybeleid.