Lightronics-armatuur-brisa-header

De armaturenlijn voor een prettigere en veiligere leefomgeving

Licht waar gewenst

BRISA EN BRISA PLUS

Met de BRISA en de BRISA PLUS heeft u met één armaturenlijn de standaard voor de totale leefomgeving. De BRISA dekt het gehele segment voor de woonwijk af. De BRISA PLUS is uitermate geschikt voor toegangs- en rondwegen. U kunt dus met één armaturenlijn de complete leefomgeving verlichten zoals u dat wenst.

Bovendien zijn er de BRISA WALK, die speciaal is geconfigureerd voor voetgangersoversteekplaatsen en de BRISA BIKE die op maat gemaakt is voor fietspaden. Als extra is er een BRISA BAT, deze is voorzien van een amberkleurige LED-lichtbron, ter bescherming van vleermuizen.

NEEM CONTACT MET ONS OP
BRISA

FUNCTIONEEL COMPLEET ZONDER MEERPRIJS

Lightronics-armatuur-brisa-content-1

De voordelen van de BRISA armaturenlijn

LICHT OP MAAT

De BRISA heeft een instelbare tilthoek, waardoor onder iedere omstandigheid licht op maat geleverd wordt. Er is tevens een BRISA leverbaar met bol glas, zodat de BRISA ook dienst kan doen als oriëntatieverlichting. De BRISA wordt geleverd met elk op te geven dimregime. Dit zorgt voor een laag energieverbruik. DE BRISA is voorzien van het lakcertificaat (getest volgens de Qualicoatnormering en ISO12944). Dit betekent dat het armatuur standaard dubbel gecoat is en bestand tegen onder meer het zeeklimaat in de kustgebieden.

SPECIAAL VOOR VLEERMUIZEN

De BRISA BAT is af fabriek volledig toegerust op zijn taak. De BRISA BAT heeft een instelbare tilthoek, waardoor onder iedere omstandigheid licht op maat geleverd wordt. Er is tevens een BRISA BAT leverbaar met bol glas, zodat het armatuur ook dienst kan doen als oriëntatieverlichting. De BRISA BAT is installatievriendelijk en wordt geleverd met elk op te geven dimregime. Het armatuur wordt standaard geleverd met aangemonteerde kabel, type H05BQ-F (3x1 mm2). Vleermuizen in Nederland zijn beschermd door de Wet Natuurbescherming (voorheen Flora- en Faunawet). De effecten van verlichting op de beschermde diersoort zijn onderzocht en kunnen indirect de essentiële vlieg- en migratieroutes en onder meer het essentiële foerageergebied aantasten. Lightronics heeft met de BRISA BAT, voorzien van een amberkleurige LED-lichtbron, een oplossing die voor de meeste soorten vleermuizen ideaal is. De functionele lichtverdeling blijft behouden.

SPECIAAL VOOR VOETGANGERS

De BRISA WALK heeft een instelbare tilthoek, waardoor onder iedere omstandigheid licht op maat geleverd wordt. Er is tevens een BRISA WALK leverbaar met bol glas, zodat de BRISA WALK ook dienst kan doen als oriëntatieverlichting. De BRISA WALK wordt geleverd met elk op te geven dimregime. Dit zorgt voor een laag energieverbruik. Het armatuur is montage-, installatie- en onderhoudsvriendelijk. Speciale optieken maken speciale toepassingen mogelijk. Zo is het optiek van de BRISA WALK speciaal ontworpen voor voetgangersoversteekplaatsen. Het armatuur bevordert in hoge mate de verkeersveiligheid. Het contrast met de omgeving wordt verhoogd door het optiek, waardoor de voetganger beter zichtbaar is.

SPECIAAL VOOR FIETSERS

De BRISA BIKE is snel inzetbaar en af fabriek volledig toegerust op zijn taak. De BRISA BIKE heeft een instelbare tilthoek, waardoor onder iedere omstandigheid licht op maat geleverd wordt. Er is tevens een BRISA BIKE leverbaar met bol glas, zodat het armatuur ook dienst kan doen als oriëntatieverlichting. De BRISA BIKE wordt geleverd met elk op te geven dimregime. Dit zorgt voor een laag energieverbruik. De BRISA BIKE is installatievriendelijk. Het armatuur wordt standaard geleverd met aangemonteerde kabel, type H05BQ-F (3x1 mm2). De BRISA BIKE is een armatuur met een aangepaste lenscode voor smalle lichtprofielen. Dit leidt ertoe dat de mastafstanden kunnen worden vergroot tot 30 meter bij een masthoogte van vier meter. Door de gebruikte lenzen is de BRISA BIKE uitermate geschikt voor fietspaden, maar ook voor achterpaden, voetpaden of smalle wegprofielen.

FUNCTIONEEL COMPLEET

Verkeersborden, wegmarkering, beplanting, medeweggebruikers: BRISA PLUS is ontworpen om alles aan te lichten wat zich op en langs de weg bevindt. Gelijkmatige spreiding van het licht en de kleurherkenning verhogen de verkeersveiligheid. Het LED-armatuur is geschikt als licht bij doorgaande wegen, wijkontsluitingswegen, industrieterreinen, rotondes en parkeerplaatsen. De BRISA PLUS is slagvast (IK 10) en waterdicht (IP 66). De BRISA PLUS heeft een instelbare tilthoek, waardoor onder iedere omstandigheid licht op maat geleverd wordt. Er is tevens een BRISA PLUS leverbaar met bol glas, zodat de BRISA PLUS ook dienst kan doen als oriëntatieverlichting. De BRISA PLUS wordt geleverd met elk op te geven dimregime. Dit zorgt voor een laag energieverbruik. Het armatuur is montage-, installatie- en onderhoudsvriendelijk.

FUNCTIONEEL COMPLEET

De BRISA EXL is een ideale verlichtingsoplossing voor onder meer (lange) fietspaden in het buitengebied en in woonwijken. Dit armatuur biedt een 48% hogere gelijkmatigheid op een standaard profiel (30m). De BRISA EXL biedt één type lichtverdeling specifiek voor fietspaden en maakt mastafstanden tot 34 meter mogelijk bij een masthoogte van vier meter. EXL staat voor externe lenzen. De lenzen van de BRISA EXL zijn namelijk aan de buitenzijde van het armatuur geplaatst waardoor het armatuur naast efficiënte verlichting ook oriëntatieverlichting biedt. De BRISA EXL heeft een instelbare tilthoek, waardoor onder iedere omstandigheid licht op maat geleverd wordt. De BRISA EXL wordt geleverd met elk op te geven dimregime. Dit zorgt voor een laag energieverbruik. De BRISA EXL is montage-, installatie- en onderhoudsvriendelijk.

DE BRISA ARMATUURLIJN

PRETTIG EN VEILIG LEVEN

Functioneel compleet

Van woonstraat tot toegangsweg: de BRISA maakt het mogelijk om met één armaturenlijn de complete leefomgeving te verlichten. De BRISA heeft specifieke varianten voor oversteekplaatsen, fietspaden en om flora en fauna te beschermen.

Ankerpunt voor weggebruikers

De BRISA EXL is een ideale verlichtingsoplossing voor (lange) fietspaden in het buitengebied en in woonwijken. De BRISA EXL maakt mastafstanden tot 34 meter mogelijk bij een masthoogte van vier meter. Het armatuur biedt ook oriëntatieverlichting.

Licht in de periferie

De BRISA PLUS is bij uitstek geschikt voor de verlichting van doorgaande wegen, wijkontsluitingswegen, industrieterreinen, rotondes en parkeerplaatsen. Gelijkmatige spreiding van het licht en kleurherkenning verhogen de verkeersveiligheid.

Op zoek naar een lichtoplossing? Wij staan voor u klaar!

palceholder
Noord-Holland, Flevoland, Utrecht, Gedeeltelijk Zuid-Holland en Drenthe.
Georgette ten Klooster
Accountmanager
Lightronics-personeel-vacature
Gelderland, Overijssel, Groningen en Friesland
Lightronics-personeel-tom-barneveld
Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en gedeeltelijk Zuid-Holland

Lichtoplossingen in uw inbox?

Wij willen u alleen voorzien van lichtoplossingen die voor u relevant zijn. Als u uw interessegebieden aanvinkt, ontvangt u alleen informatie die voor u van belang is.
Door op 'Versturen' te klikken gaat u akkoord met het privacybeleid.