Lightronics PRUNUS F armaturen langs weg in het Lumierepark in Almere

Lightronics presenteert nieuwe LED2WELL lichtoplossingen voor de openbare ruimte

20 september 2021 | Nieuws

Om u de juiste lichtoplossing te kunnen bieden, innoveren we continu op het gebied van lichttechniek. We presenteren u met trots onze nieuwe lichtoplossingen met een vertrouwde naam: LED2WELL. De LED2WELL lichtoplossing kent twee varianten: LED2WELL-Core en LED2WELL-Pro. De laatste wordt nu geïntroduceerd.

De Core-variant van de LED2WELL oplossing is de standaard en wordt reeds toegepast in al onze straat- en terreinverlichtingsarmaturen. De LED2WELL Core is voorzien van de laatste LED-technologie en zorgt voor een energiezuinige lichtoplossing. Naast de Core presenteren we nu de Pro-variant, die vooralsnog in een select aantal armaturen toegepast wordt. De Pro-variant komt als eerste beschikbaar in de PRUNUS armaturenfamilie. Daarna volgen onder meer de CEDER en BRISA. Ten opzichte van de LED2WELL Core biedt de Pro meer lichtcomfort, een hogere energiebesparing en een lager MKI-getal.

Het hoogst haalbare lichtcomfort

De LED2WELL-Pro lichtoplossing kenmerkt zich door de toepassing van het dubbele aantal LEDs per LED-module, gecombineerd met onder andere door Lightronics ontwikkelde lenzen. Door het dubbele aantal LEDs wordt de stroom over meer LEDs verdeeld, wat zorgt voor een prettiger lichtbeeld. Bovendien kunnen er dankzij onze eigen lensontwikkeling in de LED2WELL-Pro oplossing voor bepaalde lichtprofielen grotere mastafstanden en een betere gelijkmatigheid worden behaald. Het resultaat: een prettiger lichtbeeld met minder armaturen.

Lightronics PRUNUS F armaturen langs weg in het Lumierepark in Almere

Het beste rendement

In de LED2WELL-Pro variant is minder energie nodig om hetzelfde aantal lumen te behalen. De energiebesparing op het systeemvermogen van de LED2WELL-Pro bedraagt tussen de 6 – 15% ten opzichte van de LED2WELL-Core, afhankelijk van de gekozen lumenstroom.

Lager MKI-getal

Met het MKI-getal wordt de milieu-impact van een armatuur uitgedrukt, gemeten over de gehele levensduur. In dit getal worden alle processen meegenomen met een impact voor onze aarde; van het delven van grondstoffen, het produceren van de verschillende onderdelen, transport, gebruik tot en met het zogenaamde afdankscenario. De Pro-variant heeft niet alleen een lager opgenomen vermogen maar bespaart ook gewicht in het LED-board. Dit zorgt voor een lager MKI-getal en daarmee een lagere milieu-impact.

Het juiste licht voor iedere situatie

Met de verschillende oplossingen van LED2WELL kan in iedere situatie gekozen worden voor de beste lichtoplossing. We kijken graag met u mee op locatie en adviseren u met een op maat gemaakte lichtberekening.

Meer informatie over de verschillende lichtoplossingen van LED2WELL? Informeer bij uw accountmanager of mail naar info@lightronics.nl. Wilt u op de hoogte blijven van de verdere ontwikkelingen van LED2WELL abonneert u zich dan op onze nieuwsbrief.

Download het factsheet
Deel dit bericht: