Lightronics OGR armaturen in woonwijk Leeuwendaal in Rijswijk

Woonwijk - Rijswijk

OGR
Project
Gemeente Rijswijk
Toepassing
Woonstraat, straatverlichting
Armaturen
OGR met opticaschaal
Aannemer
Citytec BV

Klassieke wijk, klassiek armatuur. Bij de noodzakelijke vervanging van straatverlichting in de wijk Leeuwendaal in Rijswijk kozen bewoners massaal voor de nostalgische uitstraling van het OGR-armatuur van Lightronics. Deze OGR-armaturen zijn tevens voorzien van een dedicated opticaschaal die lichthinder voorkomt. 

Martijn Verstegen

Ik sta u graag te woord!

Heeft u ook behoefte aan verduurzaming van uw leefomgeving? Schroom dan niet en stel uw vraag.

Lightronics OGR met opticaschaal armaturen langs een weg in woonwijk Leeuwendaal in Rijswijk
John van Hesik
GEMEENTE RIJSWIJK

"Door de opticaschaal straalt de verlichting met name richting de straat en wordt lichthinder voor de bewoners voorkomen. Ook draagt de opticaschaal bij aan een egaal lichtbeeld."

VRAAGSTUK

Leeuwendaal is een van de oudste wijken van Rijswijk. De wijk is ontstaan in de periode 1900-1930 en wordt gekenmerkt door smalle straten met oude bomen en bestrating met klinkers en tegels. De verlichting in deze wijk was aan vervanging toe. De armaturen waren 20 jaar oud en economisch afgeschreven.

DE OPLOSSING

Bij de keuze voor de nieuwe armaturen was er een belangrijke rol weggelegd voor de bewoners van Leeuwendaal. "We hebben als gemeente een voorselectie gemaakt van vijf armaturen", zegt John van Hesik, beheerder openbare verlichting van de gemeente Rijswijk. "Allemaal armaturen met een nostalgische uitstraling passend bij de wijk. Inwoners van Leeuwendaal konden vervolgens zelf aangeven welk armatuur hun voorkeur had. 1139 mensen brachten hun stem uit en over de winnaar bestond geen enkele twijfel: de OGR van Lightronics kreeg 75% van de stemmen."

KLASSIEKE UITSTRALING KONINKLIJKE ALLURE

OGR

In totaal zijn er in Leeuwendaal 165 armaturen vervangen. Van Hesik: "De OGR is geïnstalleerd op bestaande lichtmasten, die al een klassieke uitstraling hadden. De OGR-armaturen zijn toegepast op vier meter masten en zijn dus echt gezichtsbepalend voor het straatbeeld. De combinatie van een klassiek armatuur met een klassieke lichtmast past perfect bij de uitstaling van de wijk. Een lokale krant concludeerde dat Leeuwendaal nu een wijk is met koninklijke allure."

Lightronics OGR armaturen in woonwijk Leeuwendaal in Rijswijk

KLASSIEK ONTMOET MODERN

Meer lichtcomfort

De OGR-armaturen in Rijswijk zijn voorzien van een dedicated opticaschaal die lichthinder voorkomt: hiermee voegt Lightronics een nieuwe oplossing toe aan de reeks innovaties die bedoeld zijn om meer lichtcomfort te bieden binnen de openbare ruimte.

OGR ARMATUURPAGINA
OGR Optica_aan_uitgebreid

ENERGIE BESPAREN MET LED EN DIMREGIME

BESPARING

Naast een uitstraling die past bij de wijk, levert de overstap naar nieuwe armaturen ook een besparing op. De armaturen zijn voorzien van energiezuinige LED's die het energieverbruik tot 50% verlagen in vergelijking met de vervangen verlichting. Daarnaast is een dimregime toegepast, waarmee de verlichting 's avonds en 's nachts dimt voor aanvullende besparing. Van Hesik: "Om 22.00 uur dimt de verlichting tot 70% en na middernacht wordt dat 50%. In de vroege ochtend wordt dat stapsgewijs weer 100%. 

Lightronics OGR armaturen in woonwijk Leeuwendaal in Rijswijk
Deel dit project:

Lichtoplossingen in uw inbox?

Wij willen je alleen voorzien van lichtoplossingen die voor jou relevant zijn. Als je jouw interessegebieden aanvinkt, ontvang je alleen informatie die voor jou van belang is.
Door op 'Versturen' te klikken ga je akkoord met het privacybeleid.