VW_13 kopie

Blog: de SYMM en de SYMM PLUS: nieuwe armaturen voor de woningbouw

22 april 2024 | Nieuws

De nieuwe armaturen SYMM en SYMM PLUS zijn up- en downlighters, die zorgen voor comfortabel licht en designaccenten. Hoe zijn deze nieuwe HOGRO Plus armaturen tot stand gekomen?

“Vooral bij nieuwbouwprojecten zagen we steeds meer vraag ontstaan naar een designarmatuur met  licht van boven en van onderen, een zogenaamde up- en downlighter.”, vertelt Niels Maas, Product Manager bij Lightronics.

Brainstormen en moodboards maken

“Het ontwikkelen van de SYMM en de SYMM PLUS begon echt letterlijk met een aantal brainstormsessies met onze salesafdeling en het maken van moodboards. We hebben vooral gekeken naar de functionaliteiten en een eenvoudige installatie, voor ons een must bij ieder nieuw armatuur.”

“In beide zijn we meer dan geslaagd. We gebruiken voor de montage een montageplaat, een aluminium onderplaat die je rechtstreeks op de wand monteert. Daar zit ook de connector op waar je de bedrading op aansluit. Op het moment dat je dit hebt aangesloten, dan is het eigenlijk een kwestie van de behuizing in één beweging erop klikken. Dat betekent dus dat je niet voor alle stappen van de montage een elektricien nodig hebt; dat scheelt manuren en kosten.”

Bulkhead_L_3D

Besparen op je energiekosten

“Zoals meerdere armaturen van Lightronics, hebben ook deze nieuwe armaturen verschillende lichtprofielen: spot, area en galerij. Het armatuur kan dus worden afgestemd op de specifieke toepassing. Optioneel kunnen de SYMM en SYMM PLUS worden uitgerust met een schemerschakelaar, terwijl de SYMM PLUS leverbaar is met noodcontinu verlichting. Met name door toepassing van de schemerschakelaar kan energie bespaard worden. Beide armaturen zijn  energiezuinig en hebben een lange levensduur – tot 100.000 uur.”

De vorm van HOGRO Plus

Lightronics gebruikt voor haar armaturen altijd duidelijke korte namen, maar waar komen die eigenlijk vandaan? “Onze armaturen uit de HOGRO Plus serie hebben vaak een naam die refereert aan de vorm van het armatuur. SYMM is afgeleid van symmetrisch want deze armatuur is van boven en onderen gelijk, ook wat betreft de lichtverdeling.”

Deel dit bericht: