De Molen's Banket, Scherpenzeel

Scherpenzeel, 2019

Project De Molen's Banket
PMC Industriële verlichting
Toepassing Magazijn, ovenhallen en papieropslag
Armaturen A-Line, Thoroproof
Technologie LED, Standaard ECO

In opdracht van De Molen’s Banket, onderdeel van de Daelmans Group, hebben wij voor het magazijn, de ovenhallen en papieropslag de verlichting geoptimaliseerd. Samen met Gerwald Pullens van Daelmans hebben wij middels een 0-meting het verlichtingsniveau op diverse plaatsen in hun fabriek gemeten en aan de hand daarvan armaturen van Thorlux Lighting geselecteerd om de situatie te verbeteren.

Uitgangspunten hierbij waren:

  • Energiebesparing realiseren
  • Verhogen bestaande lichtniveau
  • Verbeteren van de veiligheid op de werkvloer en
  • Verbeteren van de visuele eindcontrole bij de ovenlijnen

Door deze uitgangspunten te projecteren in een op maat gesneden lichtplan hebben wij middels de nieuwe geleverde armaturen A-line en Thoroproof aan de wensen van Daelmans voldaan. Op diverse werkplekken, waar de nood het hoogst was, is het verlichtingsniveau verdubbeld of verdrievoudigd! Op de plaatsen waar de hoeveelheid licht aanzienlijk is toegenomen, is nog altijd een besparing van ca. 20-30% t.o.v. de oude situatie gerealiseerd, door de hoge efficiëntie van de armaturen.

De A-line is gemonteerd aan het einde van de ovenlijnen, en dit armatuur is op wens van de klant voorzien van 6500K LED’s, om de visuele eindcontrole te verbeteren.

De Thoroproof is gekozen vanwege hoge efficiëntie van ca. 139lm/W. Hierdoor draagt dit armatuur bij aan het verhogen van het lichtniveau in de expeditie, en in het magazijn tussen de stellingen.

Daelmans Group, en Gerwald Pullens in het bijzonder, nogmaals dank voor deze gewaardeerde opdracht!

Gerelateerde afbeelding

Toegepaste Armaturen

Blijf op de hoogte van de laatste lichtoplossingen.

Selecteer optioneel uw interessegebied(en).