Lightronics-header-co2-prestatieladder
Lightronics-co2-prestatieladder-logo_v2

Lightronics maakt stappen met duurzame ambities

8 december 2021 | Nieuws

Bij Lightronics zetten we ons in voor een CO2-neutrale en circulaire toekomst. Dit doen we door onze producten steeds energiezuiniger, duurzamer en meer circulair te maken. Maar wist u dat we ook bijvoorbeeld innoveren op het gebied van verpakkingen en hergebruik om onze CO2-uitstoot steeds verder te verlagen?

Duurzaamheidsprojecten

Het afgelopen jaar hebben we weer aan verschillende projecten gewerkt die bijdragen aan een duurzamere toekomst. Door bijvoorbeeld ons plastic afval beter te scheiden kan er een groter gedeelte gerecycled worden. Het is sinds kort ook mogelijk om ons polycarbonaat afval om te zetten naar grondstoffen. Zo wordt het afgedankte polycarbonaat terug naar de spuitgieter gebracht die het weer verwerkt tot grondstof voor onze polycarbonaat armaturen. Deze projecten zorgen ervoor dat zowel onze producten als Lightronics als bedrijf steeds duurzamer worden.

CO2-Prestatieladder

Het komende jaar gaan we verder met onze duurzaamheidsprojecten, zo worden bijvoorbeeld onze verpakkingen geoptimaliseerd om minder karton te hoeven gebruiken en gaan we verder met de transitie naar een volledig elektrisch wagenpark. Daarnaast blijven we onze CO2-uitstoot compenseren. We zijn er dan ook trots op dat de verlaging van onze CO2-uitstoot terug te zien in het behouden van de hoogst haalbare trede van de CO2-Prestatieladder. Uiteraard zijn we er nog niet, we blijven onze CO2-uitstoot verlagen om zo toe te werken naar een CO2-neutrale toekomst.

Op de hoogte blijven van de duurzame ontwikkelingen binnen Lightronics? 

Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Deel dit bericht: