Geen lijm of kit
Geen lijm of kit
Ecologisch verantwoorde verpakking
Ecologisch verantwoorde verpakking
Recyclebare behuizing
Recyclebare behuizing
Geen lijm of kit Ecologisch verantwoorde verpakking Recyclebare behuizing

Circulair, Lichtcomfort en Social Return; het nieuwe armatuur van Lightronics

CEDER

CEDER is niet voor niets de naam van het nieuwe kegelarmatuur van Lightronics. De duurzaamheid van de Cederboom staat symbool voor de visie van Lightronics. Daarin zijn maatschappelijk verantwoord ondernemen, social return, circulariteit, sociale veiligheid en kwaliteit belangrijke kernwaarden.

Zo planten we bomen als compensatie van onze CO₂-footprint. We zetten in op social return en staan voor lichtcomfort om bij te dragen aan sociale veiligheid. Zo ontstaat een straatbeeld met meerwaarde, waarbij een speciale plek is ingeruimd voor de CEDER.

CEDER A1 Geanodiseerd

Circulariteit in elke tak

TECHNISCHE DETAILS

1 - Aluminium bovenkap en dop, blank geanodiseerd

2 - Aluminium LED-plaat en elektronica-unit, eenvoudig uit te wisselen

3 - Opticaschaal (optioneel) polycarbonaat

4 - Aluminium standpijp

5 - Onderkap polycarbonaat

6 - Aluminium flens geanodiseerd of niet geanodiseerd

Lightronics-ceder-uitgeklapt

Dankzij de CEDER krijgen de sterren weer een kans!

Lightronics ceder sterren

CIRCULAIR IN ALLE FACETTEN
Het ontwerp van de CEDER is maximaal circulair. Hierin staan reduce, reuse en recycle centraal. We minimaliseren het gebruik van grondstoffen, maximaliseren hergebruik van onderdelen en maken hoogwaardige recycling mogelijk. Het ontwerp is zodanig geoptimaliseerd dat lijm of kitbewerkingen niet nodig zijn. De flens kan na de levensduur van het armatuur worden gerecycled en gebruikt worden als basismateriaal voor bijvoorbeeld een nieuwe lichtmast. De aluminium delen hebben een anodiseringslaag gekregen zodat deze in de toekomst zonder extra zuiveringsbehandeling kunnen worden gerecycled.

VOORBEREID OP DE TOEKOMST
De CEDER kan worden uitgevoerd met slimme elektronica en sensoren. Het armatuur kan future-ready gemaakt worden door het aanbrengen van Zhaga connectoren in de behuizing. Ook de LED-plaat en driverunit kunnen snel en gereedschapsloos worden uitgewisseld, waardoor de nieuwste lichttechniek snel en eenvoudig kan worden geïntegreerd. De behuizing van de CEDER is opgebouwd uit slimme subassembly’s, waardoor het eindproduct snel en met minimaal gebruik van gereedschap kan worden samengesteld.

Allesomvattend is ook de manier waarop we produceren en compenseren

SOCIAL RETURN
Lightronics-iconen-social-return

Baanbrekers
Een speciale plaats binnen Lightronics is ingeruimd voor talenten van Baanbrekers. We werken al 25 jaar samen en hebben inmiddels 13 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Zij werken onder meer aan de assemblage van de CEDER. Subassemblage* zou zelfs op locatie, binnen de gemeente, kunnen worden uitgevoerd. Op die manier willen we bijdragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. *Voor een geldig CE-keurmerk dient een functionele test te worden uitgevoerd volgens de norm IEC 60591-1.

Lightronics-iconen-co2-compensatie

CO₂-compensatie
We proberen onze CO₂ footprint zo laag mogelijk te houden en hebben bijvoorbeeld 700 zonnepanelen geïnstalleerd om energie-neutraal te kunnen produceren. Door jaarlijks bomen te planten geven we natuur terug aan de aarde. Hierdoor voorkomen we dat natuurlijke bronnen als bomen verloren gaan aan de industrie en dragen we bij aan CO₂ compensatie.

Lightronics duurzaam urban

Op zoek naar een lichtoplossing? Wij staan voor u klaar!

Cindy Kros
Gelderland | Flevoland | Utrecht
Peter Ras
Friesland | Groningen | Drenthe | Overijssel | Noord-Holland
Martijn Verstegen
Zuid-Holland | Zeeland | West-Brabant
José Bertens
Oost-Brabant | Limburg

Lichtoplossingen in uw inbox?

Wij willen je alleen voorzien van lichtoplossingen die voor jou relevant zijn. Als je jouw interessegebieden aanvinkt, ontvang je alleen informatie die voor jou van belang is.
Door op 'Versturen' te klikken ga je akkoord met het privacybeleid.