Welkom in de familie
Lichtevolutie 2019

De BRISA-serie is uitgebreid met de BURAN. Met deze uitbreiding wordt functionaliteit gecombineerd met een decoratief karakter: functioneel licht dat dag en nacht kenmerkend is.In de ontwerpen zijn de wensen van stedenbouwkundigen, gemeenten, provincies en rijksoverheid vertaald naar openbare verlichting die garant staat voor een lage CO2-uitstoot zonder concessies te doen aan comfort en veiligheid.
Wij zorgen voor een up-to-date en efficiënte lichtoplossing waarbij lichtcomfort centraal staat. Door de uitbreiding kunt u kiezen tussen de BRISA, functioneel vernieuwend en de BURAN met een meer architectonische, rondere vorm, passend in elk straatbeeld.
Nieuw is onder meer de BURAN PLUS EXTREME – voor snelwegen, die 20% minder verblindend is dan een soortgelijk armatuur. De BURAN, uitgevoerd met bol glas, kan ook worden toegepast als oriëntatieverlichting. Met de BURAN en de BRISA kunt u het gewenste straatbeeld van vandaag en morgen invullen.

Dag en nacht kenmerkend

De BURAN is vormgegeven voor de toekomst.
De BURAN heeft de kenmerken van moderne architectuur, is organisch en tegelijkertijd zeer herkenbaar vanwege zijn ronde vormen. De BURAN is daarmee functioneel met een decoratief design. Het is het beste uit twee werelden voor wijken, dorpen en steden, maar ook provinciale wegen en snelwegen van vandaag en morgen.

TOTALE VERLICHTINGS-OPLOSSING

Zowel de BRISA als de BURAN zorgen voor een makkelijker en slimmer beheer van het areaal. De BRISA en BRISA PLUS worden toegepast in een functioneel beheer en beleid, terwijl de BURAN, BURAN PLUS en BURAN PLUS Extreme in een functioneel decoratief vormgegeven omgeving worden toegepast.

Bijzonder veelzijdig

Standaardisatie van het areaal
De BURAN is toepasbaar in het hele areaal van 3,5 meter masthoogte tot circa 20 meter en beantwoordt daarmee aan de wens van standaardisatie. Zo kan de BURAN PLUS Extreme met slechts drie lichtverdelingen 80% van de Nederlandse snelwegen verlichten.

Ons DNA zorgt voor standaardisatie

INSTELBARE TILTHOEK

ALTIJD LICHT OP DE JUISTE PLAATS

De BRISA en BURAN hebben een instelbare tilthoek, waardoor onder iedere omstandigheid licht op maat geleverd wordt zonder dat je extra onderdelen nodig hebt of een andere uitvoering van het armatuur.

BOL GLAS

ORIËNTATIEVERLICHTING

Voor visuele geleiding in het buitengebied, het zien op afstand of de verlichting wel brandt maar ook voor strooilicht op de gevel zodat er een geleidelijke afname van het licht wordt ervaren.

DIMREGIME NAAR KEUZE

LAGERE CO2-UITSTOOT

Standaard zijn de BRISA en BURAN uitgerust met CLO (Constant Lumen Output) en/of vijf dimregimes (1A, 2A, 3A, 4A en 5A). Dit zorgt voor een laag energieverbuik. Optioneel zijn andere dimregimes mogelijk.

DUBBEL GECOAT

LANGE LEVENSDUUR

De BRISA en BURAN zijn voorzien van het lakcertificaat (getest volgens de Qualicoatnormering en ISO12944). De armaturen zijn standaard dubbel gecoat met een speciale epoxy en bestand tegen ons zeeklimaat of zware industrie. Kijk voor informatie over de corrosie-klasse op coatingadvies.nl.

GELEVERD MET UW GEWENSTE OPTIEK

LICHT OP MAAT

U krijgt een armatuur dat is toegerust op zijn taak: breedstralend, diepstralend, rondstralend of strooilicht. Ook zijn de BRISA en BURAN leverbaar met bolglas voor oriëntatie.

5 JAAR GARANTIE

ZONDER ZORGEN

Lightronics geeft standaard vijf jaargarantie op haar LED-armaturen.

NALEVERBAARHEID

BEHOUD VAN STRAATBEELD

Lightronics heeft zich gecommitteerd aan een lange naleverbaarheid van haar armaturen. Lightronics is voor haar matrijzen niet afhankelijk van derden.

EENVOUDIG IN ONDERHOUD

GEREEDSCHAPSLOOS

Onderhoud aan de BURAN PLUS en BURAN PLUS EXTREME is eenvoudig. De armatuur is te openen met een eenvoudig kliksysteem.

ZHAGA COMPLIANT

SLIMMER BEHEER

Armatuur kan worden voorzien van de gestandaardiseerde Zhaga book 18 connector en schroefdop (waterdicht, IP66).

GELEVERD MET AANGEMONTEERDE KABEL

INSTALLATIEVRIENDELIJK

De BURAN wordt standaard geleverd met aangemonteerde kabel, type H05BQ-F (3x1 mm2). Dit maakt de BURAN uitermate installatievriendelijk.

Functioneel veelzijdig

Modulair opgebouwd De BRISA-serie is een modulair opgebouwde functionele armaturenfamilie. Door de diversiteit aan toepassingsmogelijkheden is de BRISA de functionele lichtoplossing binnen- en buiten de bebouwde kom. Zo introduceerden wij met de BRISA-armaturen strooilicht en zorgde de BRISA PLUS voor standaardisatie in de woonwijk en wijkontsluitingswegen, maar ook aansluitend op provinciale wegen.

DE OPLOSSING VOOR HET BEHALEN VAN HET KLIMAATAKKOORD IS DICHTERBIJ DAN U DENKT

Het belangrijkste doel van het toepassen van LED en het slimmer maken van de openbare verlichting is energiebesparing. Door het toepassen van LED als lichtbron en het ontwikkelen van LED-only armaturen als de BRISA en BURAN kan er fors worden bespaard op het vermogen dat nodig is voor de verlichting. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden als het gaat om het terugdringen van lichthinder, licht brengen op die plaatsen waar het nodig is en licht te dimmen of zelfs uit te zetten.

De BURAN-armaturen beschikken over CLO (Constant Lumen Output) en/of vijf standaard dimregimes (1A, 2A, 3A, 4A en 5A). Uiteraard zijn ook andere dimregimes mogelijk.

Met Controlled Solutions biedt Lightronics de mogelijkheid tot system integration.
Zo kunnen communicatie-modules van onder meer CityTouch, Luminext, Remoticom of Tvilight ingebouwd worden.

Meer weten?

Bent u benieuwd naar de veelzijdigheid van de BURAN?
Download onze productbrochure en specificatieblad of neem contact op.

Verlichting voor de leefomgeving
Noord-Holland, Flevoland, Utrecht en gedeeltelijk Zuid-Holland
Georgette ten Klooster
Georgette ten Klooster
Accountmanager
g.tenklooster@lightronics.nl
06 53 32 92 76
Friesland, Groningen en Drenthe
Peter Hoeksema
Peter Hoeksema
Accountmanager
p.hoeksema@lightronics.nl
06 53 73 76 76
Gelderland en Overijssel
Olaf Pohlmann
Olaf Pohlmann
Accountmanager
Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en gedeeltelijk Zuid-Holland
Niels van ‘t Hof
Niels van ‘t Hof
Accountmanager
n.vanthof@lightronics.nl
06 11 20 60 83