Sr. Test Engineer Verlichting

Full-time

Als marktleider in verlichtingsoplossingen voor de woonomgeving en vaste waarde in de top drie voor straat- en terreinverlichting willen wij door innovatieve, circulaire en energiezuinige verlichtingsoplossingen werken aan een CO2 neutrale toekomst. Wij willen licht brengen waar nodig en laten de Kracht van Licht spreken. Voor het verder uitbouwen en professionaliseren van onze teststraat en testprocedures zijn we op zoek naar een Senior Test Engineer!

Kaart - Leren kennen

Functieomschrijving

We slaan een nieuwe weg in op het gebied van onze testprocedures en zoeken een Senior Test Engineer die met zijn/haar ervaring binnen de lichttechniek onze testafdeling verder kan gaan professionaliseren. Je bent verantwoordelijk voor het (her)vormgeven en leiden van het gehele testproces. In deze rol ga jij je dagelijks bezig houden met verder professionaliseren van onze testafdeling. Van opbouwen en inrichten van de actuele teststraat tot het mee-definiëren en verder professionaliseren van de test afdeling binnen Lightronics.

Kerntaken die hieruit naar voren komen zijn o.a.:

 • Het opbouwen en inrichten en constant optimaliseren van onze (nieuwe) teststraat;
 • Implementeren en optimaliseren van testen in productie;
 • Implementeren en optimaliseren van kwaliteitstesten;
 • Implementeren en optimaliseren van testen voor ontwikkeling en engineering;
 • Inplannen, (laten) uitvoeren, rapporteren van de PVT testen (ENEC);
 • Inplannen, (laten) uitvoeren, rapporteren van testen van producten met keurmerken.

  Naast je verantwoordelijkheid, om als onafhankelijke afdeling, het testen binnen het ontwikkel- en engineeringproces evenals het testproces in onze productie vorm te geven, heb je ook de uitdaging innoverend bezig te zijn. Ons Experience Center is een ontmoetings- en belevingsplek voor onze klanten. Hier laten we hen zien wat ‘de kracht van licht’ is. In jouw rol van Senior Test Engineer ga je het ‘testen’, tastbaar en zichtbaar maken voor onze klanten zodat ze de wow-beleving van licht en kwaliteit ervaren!

Jouw profiel

Om deze nieuwe rol binnen Lightronics goed op te kunnen pakken is het belangrijk dat je HBO werk- en denkniveau in een technische richting hebt. Daarbij zien we graag een vakspecifieke opleiding zoals bijvoorbeeld MVT/HVT. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Affiniteit met onze producten en de verlichtingsbranche zorgen ervoor dat jij veranderingen in de markt/techniek bijhoudt en dit toepasbaar maakt voor de testafdeling. 

Je brengt vanuit eerdere werkervaring kennis mee op het gebied van testen (en diverse machines die daarvoor gebruikt kunnen worden) en hebt een praktisch technisch inzicht. Tevens heb je kennis van statistiek en weet je hoe het testen geautomatiseerd en gemonitord kan worden. Producttesters zoals Simac en Slaughter zijn jou bekend, evenals ons ERP pakket Isah.

Naast bovenstaande ‘harde eisen’, zijn wij vooral ook op zoek naar de persoon die deze afdeling gaat ‘dragen’ binnen Lightronics. Nieuwe ideeën/veranderingen worden niet altijd met open armen ontvangen, jij weet hoe hier mee om te gaan. Uiteraard verlies je hierbij niet de organisatiedoelen uit het oog. Je bent ten alle tijden proactief op zoek naar informatie en oplossingen om aan de hand hiervan de juiste testen uit te voeren. Kritisch is ‘your middle name’, voor zowel de testresultaten als de test procedures. Je hebt oog voor de relatie tussen (interne) klant en de organisatie. Je begrijpt daarom wat gepast gedrag is en hiernaar te handelen. Jij weet als geen ander wat ‘de kracht van licht’ is en kan anderen meenemen in die beleving.

Plaats binnen de organisatie

In deze zelfstandige en onafhankelijke rol rapporteer je direct aan de Algemeen Directeur. Je werkt intensief samen met de afdeling Applicatie & Technologie en Productie. Om zowel informatie te verstrekken als in te winnen zal je ook regelmatig contact hebben met andere afdelingen binnen Lightronics. De testafdeling is een afdeling in ontwikkeling en zal mogelijk in de toekomst uit meerdere medewerkers bestaan. Het zou mooi zijn als, daarop vooruitlopend, jouw ambities hierop aansluiten en je t.z.t. openstaat voor een leidende rol binnen de testafdeling.

Wat bieden wij?

We zijn er trots op dat onze medewerkers bewust kiezen voor Lightronics. De laatste jaren heeft Lightronics mede daardoor een sterke groei doorgemaakt. Groei die we realiseerden met aandacht voor mens en milieu. Zo is Lightronics gecertificeerd conform de MVO-prestatieladder niveau 4 en de CO2 prestatieladder niveau 5. Ook is Lightronics in 2020 opgenomen in de top 250 groeibedrijven van Nederland! Samen zijn we succesvol, samen zijn wij #trotsoplightronics.

Als je bij ons komt werken wacht er een uitdagende functie op je en kun je gaan bijdragen aan onze ambities te groeien op het gebied van duurzaamheid. Rode draad binnen onze innovatieve groeiende organisatie zijn teamspirit en waardering voor elkaar. We laten je hier graag kennis mee maken, sterker nog, we hopen dat jij dit ook zo ervaart.

Minstens zo belangrijk:

 • Flexibele werktijden, mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Een mooi salaris passend bij je kennis en ervaring;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Pensioenregeling en collectieve verzekeringen;
 • Een gezellige team en informeel team;
 • Gezamenlijke lunch in onze kantine of een Walk & Talk met je collega’s;
 • Maandelijkse vrijdagmiddag borrels;
 • Successen mogen gevierd worden;

  Zin in deze uitdaging? Solliciteer dan direct, gebruik hiervoor onderstaand sollicitatieformulier.
Mathilde

Heb je nog vragen over deze functie of over Lightronics? Ik sta je graag te woord!

Mathilde Schlappi
06 53 73 76 76
m.schlappi@lightronics.nl

Sollicitatieformulier

Je ontvangt binnen vijf werkdagen een reactie van ons.

CV is toegevoegd
Upload je CV
Bestanden mogen niet groter zijn dan 5MB
De volgende bestanden zijn toegestaan: .txt, .doc, .docx, .rtf, .pdf, .xls, .xlsx
Door te solliciteren ga je akkoord met ons privacybeleid.
Deel dit bericht: