Accountmanager Woningbouw & Utiliteit

Full-time

Als marktleider in verlichtingsoplossingen voor de woonomgeving en vaste waarde in de top drie voor straat- en terreinverlichting willen wij door innovatieve, circulaire en energiezuinige verlichtingsoplossingen werken aan een CO2 neutrale toekomst. Wij willen licht brengen waar nodig en laten de Kracht van Licht spreken. Voor ons Sales team zijn we op zoek naar een accountmanager Woningbouw en Utiliteit, regio Noord Nederland!

Kaart - Leren kennen

Functieomschrijving

In deze rol verwerf je binnen het segment woningbouw en utiliteit verlichtingsprojecten bij bestaande én nieuwe klanten. Je bent voor de klant een echte sparringpartner, adviseert in wat er mogelijk is betreffende verschillende lichtoplossingen en weet offertes winstgevend en succesvol tot opdracht te verzilveren. Doordat je weet wat er speelt op het gebied van verlichting voor woningbouw en utiliteit weet je de vertaalslag te maken naar een passend advies. Je bent een netwerker die energie krijgt van het onderhouden en opbouwen van een relatienetwerk waaruit je een solide omzet kunt genereren.

Onze salestrajecten zijn vaak langdurige trajecten en vragen om kwalitatieve aandacht voor onze klant.  Jij blijft gedurende het hele traject in contact met je klant. Je gaat niet simpelweg op pad met een offerte om armaturen te verkopen, er komt veel meer bij kijken: denk bijvoorbeeld aan het presenteren van lichtberekeningen aan onze klanten, om met een energiebesparend en duurzaam lichtplan te komen. Je wordt hiervoor ondersteund door de lichtadviseurs van ons projectbureau. Ook ondersteunt de afdeling Sales Support bij het verwerken van offertes en orders en het maken van klant afspraken in jouw rayon. Jouw hoofdtaak is de meerwaarde van onze lichtoplossingen naar de klant over te brengen en hen laten zien wat ‘de kracht van licht’ is!

Jouw functie in het kort:

 • Verwerven van verlichtingsprojecten bij bestaande- en nieuwe klanten. Als echte sparringpartner fungeren voor de klant. Jij kent de business van de klant door en door;
 • Je bent een netwerker, met als doel het behalen van jouw commerciële doelstellingen;
 • Het inzichtelijk krijgen van alle voor Lightronics relevante projecten in jouw rayon;
 • Je bent flexibel en zorgt voor een zeer goede zichtbaarheid in de markt;
 • Het bewerken van het verkoopkanaal van het begin van het verkooptraject tot het einde waarbij je alle belangen van de  partijen samenbrengt;
 • Je weet de informatie uit de markt te verkrijgen en deze te delen met de organisatie;
 • Daarnaast maak je in samenspraak jaarlijks je eigen accountplan, gebaseerd op het commerciële jaarplan van Lightronics.

Jouw profiel

Om succesvol te zijn als accountmanager binnen Lightronics is affiniteit met ons product een pré. Een andere belangrijke skill om te slagen binnen onze organisatie en je functie als accountmanager is samenwerking.  Veel grote succesvolle projecten zijn een logisch gevolg van een goede samenwerking binnen onze organisatie.

Je hoeft (nog) geen kennis van verlichting te hebben, wél zijn we op zoek naar een accountmanager met enkele jaren werkervaring en daarin ook ervaring heeft met heeft met grote projecten en beslissingstrajecten. Om een goed vergelijk te kunnen maken van diverse verlichtingsprojecten helpt het als je analytisch bent ingesteld.

We verwachten dat je na een gedegen inwerkperiode de meerwaarde van onze lichtoplossingen aan jouw relaties kan overbrengen. Met jouw ervaring hoeven we je waarschijnlijk niet veel meer te leren over commercie en salesskills in het algemeen, daarnaast is het werken met salesforecast geen verrassing voor je. Echter, ben je nooit uitgeleerd en dragen wij graag bij aan je ontwikkeling en verlichtingskennis . Tevens wordt er een beroep gedaan op je creativiteit, want hoe blijf jij in contact met je relaties en ben je in staat ook nieuwe relaties op te bouwen? Vertel het ons!

Plaats binnen de organisatie

Je sluit aan bij het gemotiveerde sales team van Lightronics en je rapporteert in deze zelfstandige rol direct aan de Sales & Marketing Directeur. Je werkt intensief samen met de afdeling Sales Support ,Projectbureau en Productmanager. Natuurlijk heb je wekelijks contact met je collega Accountmanagers die een ander Rayon/Product-marktcombinatie bedienen.

Je werkt deels vanuit huis en zult veel op locatie bij onze klanten in de regio Noord Nederland zijn. Daarnaast is er natuurlijk een  flexplek op ons kantoor in Waalwijk beschikbaar voor je.

Wat bieden wij?

We zijn er trots op dat onze medewerkers bewust kiezen voor Lightronics. De laatste jaren heeft Lightronics mede daardoor een sterke groei doorgemaakt. Groei die we realiseerden met aandacht voor mens en milieu. Zo is Lightronics gecertificeerd conform de MVO-prestatieladder niveau 4 en de CO2 prestatieladder niveau 5. Ook is Lightronics in 2020 opgenomen in de top 250 groeibedrijven van Nederland! We zijn een financieel gezond bedrijf, met een groeiambitie voor de komende jaren, hier kun jij een belangrijk onderdeel van uitmaken. Samen zijn we succesvol, samen zijn wij #trotsoplightronics.

Als je bij ons komt werken wacht er een uitdagende functie op je en kun je gaan bijdragen aan onze ambities te groeien op het gebied van export en het behouden van onze positie als marktleider. Rode draad binnen onze innovatieve groeiende organisatie zijn teamspirit en waardering voor elkaar. We laten je hier graag kennis mee maken, sterker nog, we hopen dat jij dit ook zo ervaart.

Uiteraard sturen we je niet op pad zonder auto, laptop en telefoon en werken we met een marktconform salaris en een uitstekende bonusregeling! Daarnaast zien we jou graag jezelf ontplooien op het gebied waar je goed in bent. Dit bereiken we door opleidingsmogelijkheden te bieden, maar ook door de kennis die binnen Lightronics aanwezig is

Minstens zo belangrijk:

 • Flexibele werktijden, mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Een mooi salaris passend bij je kennis en ervaring;
 • 29.5 vrije dagen;
 • Leaseauto, laptop en telefoon;
 • Een pensioenregeling en collectieve verzekeringen;
 • Een gezellig en informeel team;
 • Gezamenlijke lunch in onze kantine of een Walk & Talk met je collega’s;
 • Successen mogen gevierd worden!

  Zin in deze uitdaging?

  Solliciteer via onderstaand sollicitatieformulier direct!
Mathilde

Heb je nog vragen over deze functie of over Lightronics? Ik sta je graag te woord!

Mathilde Schlappi
06 53 73 76 76
m.schlappi@lightronics.nl

Sollicitatieformulier

Je ontvangt binnen vijf werkdagen een reactie van ons.

CV is toegevoegd
Upload je CV
Bestanden mogen niet groter zijn dan 5MB
De volgende bestanden zijn toegestaan: .txt, .doc, .docx, .rtf, .pdf, .xls, .xlsx
Door te solliciteren ga je akkoord met ons privacybeleid.
Deel dit bericht: