*VERVULD Accountmanager Openbare Verlichting

Full-time

Als marktleider in verlichtingsoplossingen voor de woonomgeving en vaste waarde in de top drie voor straat- en terreinverlichting willen wij door innovatieve, circulaire en energiezuinige verlichtingsoplossingen werken aan een CO2 neutrale toekomst. Wij willen licht brengen waar nodig en laten de Kracht van Licht spreken. Voor ons team Verkoop zijn we op zoek naar een accountmanager openbare verlichting – regio Randstad.

Kaart - Leren kennen

Functieomschrijving

In deze rol verwerf je verlichtingsprojecten in de openbare ruimte. Hierin weet je met de productrange straat-en terreinverlichting zowel het bestaande overheidsaandeel uit te bouwen maar ook nieuwe marktsegmenten te ontwikkelen. Je bent hier voor de klant een echte sparringpartner, weet wat er echt benodigd is, begeleid het project en weet dit winstgevend en succesvol tot een opdracht te verzilveren. Het is aan jou als Accountmanager om te weten welke aanbestedingen er aankomen bij je klanten. Doordat je weet wat er speelt op het gebied van verlichting voor openbare ruimtes bij gemeentes en andere overheidsinstanties weet je de vertaalslag te maken naar een passend advies. Beslissingstrajecten lopen vaak wel 6-12 maanden, jij blijft gedurende het hele traject in contact met je klant. We sturen je niet simpelweg op pad met een offerte om armaturen te verkopen, maar er komt veel meer bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van lichtberekeningen om met een energiebesparend en duurzaam lichtplan te komen (je wordt hiervoor ondersteund door ons projectbureau). Jij weet naar je klant de meerwaarde van onze lichtoplossingen over te brengen en laat hen zien wat ‘de kracht van licht’ is!

Jouw functie in het kort:

 • Verwerven van verlichtingsprojecten in de openbare ruimte bij bestaande- en nieuwe klanten;
 • Je zet klanten in beweging door ze aan het denken te zetten; 
 • Het inzichtelijk krijgen van alle projecten in jouw rayon;
 • Je bent flexibel en zorgt voor een zeer goede zichtbaarheid in de markt;
 • Het bewerken van het verkoopkanaal van het begin van het verkooptraject tot het einde waarbij je alle belangen van de  partijen samenbrengt;
 •  Je weet de informatie uit de markt te verkrijgen en deze te delen met de organisatie;
 • Daarnaast maak je in samenspraak jaarlijks je eigen accountplan.

Jouw profiel

Om succesvol te zijn als Accountmanager binnen Lightronics is het belangrijk dat je affiniteit met ons product hebt en net als ons in de ‘kracht van licht’ gelooft. Een andere belangrijke skill om te slagen binnen onze organisatie en je job is samenwerking.  Veel grote succesvolle projecten zijn een logisch gevolg van een goede samenwerking binnen onze organisatie. Je hoeft (nog) geen kennis van verlichting te hebben, wél zijn we op zoek naar een Accountmanager met  enkele jaren werkervaring en daarin ook ervaring heeft met heeft met grote projecten en beslissingstrajecten. Om een goed vergelijk te kunnen maken van diverse verlichtingsprojecten helpt het als je analytisch bent ingesteld.

We verwachten dat je na een gedegen inwerkperiode de meerwaarde van onze lichtoplossingen aan onze relaties kan overbrengen. Met jouw ervaring hoeven we je waarschijnlijk niet veel meer te leren over commercie en salesskills in het algemeen, daarnaast is het werken met salesforecast geen verrassing voor je. Echter, ben je nooit uitgeleerd en dragen wij graag bij aan je ontwikkeling en verlichtingskennis . Tevens wordt er een beroep gedaan op je creativiteit, want hoe blijf jij in contact met je relaties en ben je in staat ook nieuwe relaties op te bouwen? Vertel het ons!

Plaats binnen de organisatie

Je sluit aan bij het gemotiveerde Sales Team van Lightronics en je rapporteert in deze zelfstandige rol direct aan de Sales & Marketing Directeur. Je werkt intensief samen met de afdeling Sales Support, Project Bureau en productmanagement. Natuurlijk heb je ook regelmatig contact met je collega Accountmanagers die een ander Rayon/Productmarktcombinatie bedienen.

Je werkt deels vanuit huis en zult veel op locatie bij onze klant (regio Randstad) zijn. Daarnaast is er natuurlijk een  flexplek op ons kantoor in Waalwijk beschikbaar voor je.

Wat bieden wij?

We zijn er trots op dat onze medewerkers bewust kiezen voor Lightronics. De laatste jaren heeft Lightronics mede daardoor een sterke groei doorgemaakt. Groei die we realiseerden met aandacht voor mens en milieu. Zo is Lightronics gecertificeerd conform de MVO-prestatieladder niveau 4 en de CO2 prestatieladder niveau 5. Ook is Lightronics in 2020 opgenomen in de top 250 groeibedrijven van Nederland! Samen zijn we succesvol, samen zijn wij #trotsoplightronics.

Als je bij ons komt werken wacht er een uitdagende functie op je en kun je gaan bijdragen aan onze ambities te groeien op het gebied van export en het behouden van onze positie als marktleider. Rode draad binnen onze innovatieve groeiende organisatie zijn teamspirit en waardering voor elkaar. We laten je hier graag kennis mee maken, sterker nog, we hopen dat jij dit ook zo ervaart.

Uiteraard sturen we je niet op pad zonder auto, laptop en telefoon en werken we met een uitstekend bonusregeling! Daarnaast zien we jou graag jezelf ontplooien op het gebied waar je goed in bent. Dit bereiken we door opleidingsmogelijkheden te bieden, maar ook door de kennis die binnen Lightronics aanwezig is

Minstens zo belangrijk:

 • Flexibele werktijden, mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Een mooi salaris passend bij je kennis en ervaring;
 • 29.5 vrije dagen;
 • Een pensioenregeling en collectieve verzekeringen;
 • Een gezellig en informeel team;
 • Gezamenlijke lunch in onze kantine of een Walk & Talk met je collega’s;
 • Successen mogen gevierd worden!

  Solliciteer direct!

  Zin in deze uitdaging? Solliciteer dan direct, gebruik hiervoor onderstaand sollicitatieformulier
Mathilde

Heb je nog vragen over deze functie of over Lightronics? Ik sta je graag te woord!

Mathilde Schlappi
06 53 73 76 76
m.schlappi@lightronics.nl

Sollicitatieformulier

Je ontvangt binnen vijf werkdagen een reactie van ons.

CV is toegevoegd
Upload je CV
Bestanden mogen niet groter zijn dan 5MB
De volgende bestanden zijn toegestaan: .txt, .doc, .docx, .rtf, .pdf, .xls, .xlsx
Door te solliciteren ga je akkoord met ons privacybeleid.
Deel dit bericht: