Uitbelicht

In Uitbelicht treft u recent gerealiseerde projecten. De projecten zijn een inspiratiebron en voorzien u van de juist antwoorden op iedere verlichtingsvraag.

Straatverlichting en Terreinverlichting

 • Roosendaal verlicht ‘smart’ met KFK van Lightronics

  Prettig, niet-verblindend licht met natuurgetrouwe kleurweergave

  In het kader van de cyclische vervanging van de openbare verlichting heeft de gemeente Roosendaal in 2017 368 kegelarmaturen vervangen door KFK LED-armaturen van Lightronics. De KFK-armaturen zijn uitgerust met Ziut TeleControllers. Hiermee kunnen de masten afzonderlijk communiceren via het draadloze (longrange) LoRa-netwerk van KPN.

 • Gelijkmatig lichtbeeld, op afstand beheerd

  Leidschendam-Voorburg

  In de Bruijnings Ingenhoeslaan in Voorburg plaatste de gemeente veertig nieuwe LED-armaturen op de bestaande masten. De uitdaging was om over de gehele wegbreedte van 23,2 meter een zo gelijkmatig mogelijk lichtbeeld te creëren. Van de beschikbare alternatieven kwam de BRISA PLUS van Lightronics het beste uit de bus.
 • Iconische Berlage nu ook met LED

  “We besparen tot 68% energie, een geweldig resultaat.”

  Het BERLAGE-ARMATUUR en zijn karakteristieke mast roept bij veel inwoners van Den Haag nostalgische gevoelens op: dit ontwerp is al lange tijd een goede bekende in het Haagse straatbeeld. Om tegemoet te komen aan de vraag naar verduurzaming ontwikkelde Lightronics een LED-variant van het stijlicoon. In totaal worden er in de komende jaren in Den Haag 5500 BERLAGE-ARMATUREN vervangen.
 • Puttershoek heeft primeur met PRUNUS B

  Parkeerterrein gemeente Binnenmaas

  In Puttershoek wordt gewerkt aan vernieuwing van het winkelgebied. In de eerste fase is het parkeerterrein uitgebreid. Voor de verlichting van het terrein heeft de gemeente Binnenmaas, waar Puttershoek toe behoort, de primeur van de eerste PRUNUS B ARMATUREN van Nederland. Dit is een van de vier modelvarianten van de LED-ONLY PRUNUS-LIJN.
 • Lightronics Top Smart Connect zorgt voor licht op maat

  Halve Zolenpad Waalwijk

  De onderdoorgang en de toeritten van het Halve Zolenpad in Waalwijk zijn voorzien van nieuwe verlichting: vier VENTEGO-ARMATUREN in de tunnel en in totaal 16 BRISA-ARMATUREN voor de toeritten. Het nu egale lichtbeeld zorgt voor een hoger veiligheidsgevoel. De keuze voor TOP SMART CONNECT maakt het mogelijk de dimregimes en de verlichting steeds aan te passen naar behoefte.
 • Besparing op energieverbruik en een lagere CO2 footprint

  Gemeente Teylingen

  In een grootschalig vervangingsproject stapt de gemeente Teylingen voor alle 6300 lichtmasten over op LED-verlichting. Onlangs zijn er 256 BRISA KOFFERARMATUREN en 247 PRUNUS PAALTOPARMATUREN van Lightronics geplaatst. Resultaat: meer dan een halvering van het energieverbruik en op termijn een verlaging van de CO2 FOOTPRINT MET 15.000 TON PER JAAR.
 • ‘BRISA corrosiebestendig en energiebesparend’

  Woonwijk De Schooten, Den Helder

  In woonwijk De Schooten in Den Helder was de bestaande straatverlichting aan vervanging toe. Dit omvangrijke project werd gecombineerd met nieuwe bestrating, gasleidingen en het leggen van een gemeentelijke elektriciteitskabel. Lightronics leverde voor de eerste fase 96 BRISA LED-KOFFERARMATUREN met COMFORT CONTROL DIMREGIME.
 • Best, Bedrijventerrein Heide

  Gemeente Best

  Met de plaatsing van 138 BRISA PLUS ARMATUREN van Lightronics is bedrijventerrein Heide in Best voorbereid op de toekomst. De belangrijkste voordelen van de vervanging van SOX armaturen naar LED: minder energieverbruik en een significant LAGERE CO2 FOOTPRINT, MEER VEILIGHEID en een HELDER LICHTBEELD met betere kleurherkenning. Bovendien wordt er bespaard op de totale exploitatiekosten.

Wandarmaturen en Plafondverlichting

 • ‘Meer licht tegen minder kosten’

  Appartementencomplex Heuvel in Druten van TL naar LED

  In appartementencomplex Heuvel in Druten zijn in totaal 62 TL-armaturen vervangen door Lightronics PVX, TPB EN TPN LED-ARMATUREN met REMOTION PLUS COMFORT CONTROL. Daarnaast zijn 10 extra verlichtingspunten gecreëerd ten behoeve van de VLUCHTROUTEAANDUIDING.
 • Eenvoudig en snel overstappen van TL naar LED met de Oppluskit

  Seniorenwoningen De Perserij, Tiel

  In de algemene ruimten van De Perserij, een complex met 48 appartementen voor senioren en mindervaliden, brandden de 92 TL-armaturen al 15 jaar lang 24/7. Woningbouwcorporatie SCW in Tiel zet in op verduurzaming van haar woningvoorraad door te kiezen voor REMOTION PLUS COMFORT CONTROL. De Lightronics OPPLUSKIT zorgde voor een eenvoudige OVERSTAP NAAR LED.
 • ‘Met LED hebben we er tien jaar geen omkijken meer naar’

  De Wieken Oldenzaal

  De Wieken in Oldenzaal bestaat uit 28 aanleunwoningen, behorend bij woonzorgcentrum Molenkamp in Oldenzaal. Na 26 jaar was de TL-verlichting op de galerijen en in de trappenhuizen aan vervanging toe. Woningbouwvereniging WBO Wonen koos voor de LED-ARMATUREN van Lightronics. 17 TPN-ARMATUREN dienen als NOODEN CONTINUVERLICHTING, 32 PVX-ARMATUREN zijn met Remotion Plus Easy Light gekoppeld aan een CENTRALE SCHEMERSCHAKELAAR.
 • ‘Energiereductie en minder kosten met Remotion Plus’

  Woningcorporatie Ons Huis

  Complex ’t Marquant, met 71 appartementen verdeeld over elf etages, is het decor voor een uitgebreide pilot met Lightronics Remotion Plus. De pilot omvat de begane grond en de kelder. De situatie op de begane grond bestond uit 31 downlighters die weinig lichtspreiding gaven en waarin de lampen erg warm werden. In de nieuwe situatie zijn deze vervangen voor 13 TTN armaturen met meer lichtspreiding en voorzien van de REMOTION PLUS COMFORT LIGHT. Daarnaast zijn er 29 PVX-armaturen geplaatst in de berging. Dit betreft armaturen in de REMOTION PLUS TOP LIGHT uitvoering.

 • ‘Oppluskit zorgt voor ruim 80% minder exploitatiekosten’

  Laakboulevard Amersfoort

  Het appartementencomplex aan de Laakboulevard in Amersfoort-Vathorst is voorzien van LED. Een stap die genomen werd na een uitgebreide TCO-berekening en de mogelijkheid die de Lightronics armaturen bieden om snel en eenvoudig over te stappen met de Oppluskit. Door bovendien te kiezen voor Lightronics Remotion Plus Comfort Light is er nu LICHT WANNEER GEWENST en worden de EXPLOITATIEKOSTEN MET RUIM 80 PROCENT OMLAAG gebracht.

 • 'Noodverlichting vergt inspectie'

  Knipmeijer & Blok Elektrotechniek (KBE)

  Hoewel het appartementencomplex aan de Seranggracht gebouw Surabaya in Amsterdam slechts negen jaar oud is, is toch de nood- en de vluchtwegverlichting in de berging vernieuwd door plaatsing van 24 Lightronics PVX-armaturen met Remotion Plus Comfort Light module. Niet zozeer de ENERGIEBESPARING speelde een hoofdrol, maar de VEILIGHEID van de noodverlichting.

 • Minder energieverbruik en een egaler lichtbeeld

  Appartementencomplex Academielaan in Tilburg voorzien van LED

  Met in totaal 111 LED Remotion Plus EASY Light armaturen is een appartementencomplex in Tilburg voorzien van een energiebesparende nieuwe verlichtingstechnologie van Lightronics. Uitgangspunt voor woonstichting Tiwos is MINDER ONDERHOUD en MEER ENERGIEBESPARING zodat de huurder uiteindelijk minder servicekosten betaalt.

 • ‘In twee jaar is de investering terugverdiend’

  ITN Installatietechniek Assen

  Met de plaatsing van 48 PVX LED-armaturen in de gang naar de bergingen in de Speenkruidflat in Assen is het energieverbruik met circa 75% verlaagd. De armaturen zijn geplaatst in de gang naar de bergingen in de flat, een plek waar nagenoeg geen daglicht beschikbaar is. Door toepassing van LIGHTRONICS REMOTION PLUS COMFORT LIGHT met bewegingsdetectie en een gefaseerd dimregime blijft het gevoel van veiligheid, in combinatie met energiereductie.

Industriële verlichting

 • Verhoogd werkcomfort met Radiance LED-verlichting

  Engineeringburau Sorba Projects

  Engineeringbureau Sorba Projects in Winterswijk bouwde in het eigen bedrijfspand een productieruimte van 10 bij 20 meter om tot kantoor met vijftien werkplekken. Op basis van een naar norm berekend lichtplan realiseerde Lightronics met 24 Radiance inbouwarmaturen een hoog werkcomfort.

 • Kwaliteitsslag met betere verlichting

  “Met behulp van de Solow XLED verbeterde onze kwaliteitscontrole en zijn de faalkosten afgenomen.”

  Bij Wilmink Poedercoating B.V. in Valkenswaard wordt de dekking van de gelakte en gepoedercoate producten en onderdelen visueel gecontroleerd. De lichtsterkte in de controlezone was met 340 lux onvoldoende om de betrouwbaarheid te garanderen die Wilmink voorstaat. Door het bijplaatsen van 12 SOLOW XLED Dual Line 130 W LED-armaturen met diepstralend pro el verbeterde de kwaliteitscontrole en verminderden de faalkosten aanzienlijk.

Extreem slagvaste verlichting

 • Lightronics Top Smart Connect zorgt voor licht op maat

  Halve Zolenpad Waalwijk

  De onderdoorgang en de toeritten van het Halve Zolenpad in Waalwijk zijn voorzien van nieuwe verlichting: vier VENTEGO-ARMATUREN in de tunnel en in totaal 16 BRISA-ARMATUREN voor de toeritten. Het nu egale lichtbeeld zorgt voor een hoger veiligheidsgevoel. De keuze voor TOP SMART CONNECT maakt het mogelijk de dimregimes en de verlichting steeds aan te passen naar behoefte.
 • Doordacht ontwerp vraagt om doordachte verlichting

  ‘Fiepstunnel’ in Zaltbommel

  Half juni 2016 werd in Zaltbommel een bijzondere fietstunnel geopend: DE ‘FIEPSTUNNEL’, GENOEMD NAAR DE BEKENDE ILLUSTRATRICE FIEP WESTENDORP die in 1916 in Zaltbommel werd geboren. De kleurrijke tunnel wordt verlicht door 12 extreem slagvaste, in lijn gemonteerde VENTEGO-ARMATUREN.
 • Plutego verlicht ondergrondse spoorkruising in Bunnik

  Prorail / Gemeente Bunnik

  Voor de ondertunneling van een spoorweg en autosnelweg in Bunnik kozen Prorail en de gemeente voor PLUTEGO LED van Lightronics. In totaal zijn er 60 LIJNARMATUREN ingebouwd om de 165 METER LANGE TUNNEL TE VERLICHTEN. Vandalismebestendigheid, lichtopbrengst en duurzaamheid gaven de doorslag.

REMOTION PLUS:LICHT WAAR EN WANNEER GEWENST