Lichtoplossingen voor straatverlichting en terreinverlichting

Ontdek onze circulaire en energiezuinige LED-oplossingen

Goede straatverlichting en terreinverlichting zijn belangrijk voor een veilige leefomgeving. Zeker in woongebieden draagt goede openbare verlichting bij aan een woonomgeving waar bewoners zich veilig voelen en het plezierig vertoeven is. Verlichting maakt zicht op de omgeving mogelijk en vermindert criminaliteit. De kleurtemperatuur speelt daarbij een belangrijke rol. Wit licht verhoogt de zichtbaarheid en vergroot de mogelijkheid om op afstand gezichten en kleuren te herkennen. Verlichting draagt ook bij aan veilige fietspaden en wegen. Lage lichtpunten accentueren het woongebied en halen zo de snelheid uit het verkeer. Dat is van belang bij onder meer woonerven. Ook op andere manieren kan verlichting bijdragen aan de veiligheid. Zo kan er bijvoorbeeld voor worden gekozen om parken ’s nachts niet te verlichten, maar door gebruik van verlichting elders een alternatieve, veilige route te creëren. Lightronics heeft een uitgebreid assortiment armaturen voor alle toepassingen in de openbare ruimte.

 

Op weg naar een CO2-neutrale toekomst

Nederland wil in 2050 energieneutraal zijn. Om dat te kunnen halen zijn grote veranderingen nodig. Het Rijk werkt samen met provincies, gemeenten en maatschappelijke partners aan een Klimaat- en Energieakkoord, dat vanaf 2019 ingaat. Dit Klimaat- en Energieakkoord is de opvolger van het huidige Energieakkoord en verhoogt de ambities aanzienlijk, naar 49-55 % CO2-reductie in 2030 en 80-95 % CO2-reductie in 2050. Openbare verlichting speelt hierbij een belangrijke rol. Naast LED als lichtbron helpen slimme toepassingen zoals aangepaste dimregimes, bewegingssensoren, schemerdetectie en connectiviteit om energiebesparing te realiseren bij openbare verlichting.

 

Direct besparen met slimme verlichting

 Een optimale lichtbeleving en besparen: dat is mogelijk met de armaturen van Lightronics. Onze intelligente verlichtingssystemen zorgen voor een veilige leefomgeving, met licht waar en wanneer gewenst. Dat biedt tegelijkertijd de kans om flink te besparen op energiekosten door licht automatisch aan te passen aan de omstandigheden. Standaard worden Lightronics armaturen geleverd in een Easy Light uitvoering. Die beschikt over vijf standaard dimregimes die aan de hand van vooraf ingestelde tijdsinstellingen van vermogen en lichtsterkte veranderen. Controlled Solutions is een optie waarbij draadloze communicatie van armatuur naar armatuur mogelijk is, inclusief bewegingsdetectie en schemerschakelaar. Dit geeft licht wanneer gewenst. In de meeste Lightronics armaturen kan iedere gewenste datamodule worden ingebouwd. Lightronics kan u daarmee als system integrator aansluiten op bestaande managementsystemen.

Toepassingen voor STRAATVERLICHTING EN TERREINVERLICHTING

Blijf op de hoogte van de laatste lichtoplossingen.

Selecteer optioneel uw interessegebied(en).