Stal Bankers, Deurne

Deurne, 2019

Project Stal Bankers
PMC Industriële verlichting
Toepassing Rijhal en stallen
Armaturen Solow LED, Thoroproof
Technologie LED, Standaard ECO

In opdracht van Jeroen Bankers van Stal Bankers te Deurne hebben wij de verlichting geleverd voor de nieuwe rijhal en stallen. De armaturen die wij hebben toegepast in dit project zijn de Solow LED en de Thoroproof van Thorlux Lighting.

Twee voorwaarden waren voor de klant van belang tijdens de uitwerking van dit project, te weten:

  • Frequentie LED verlichting
  • Schaduwvorming

Paarden nemen de frequentie van TL-verlichting goed waar (50Hz), hierdoor kunnen ze onrustig worden. Doordat de LED-verlichting van Thorlux Lighting gebruik maakt van een hogere frequentie voldoen we aan de wens van de klant, hierdoor presteren de paarden prima.

Daarnaast was schaduwwerking een issue voor de klant, omdat paarden kunnen schrikken van hun eigen schaduw. Ook hier hebben we in ons lichtplan samen met de klant goed naar gekeken. Met een hoge gelijkmatigheid hebben wij ervoor gezorgd dat het schrikeffect van paarden door hun eigen schaduw beperkt blijft.

De Solow LED in de rijhal kenmerkt zich door de koelribben die naar beneden wijzen. In de rijhal zal stofvorming aan de orde van de dag zijn, maar door het geavanceerde ontwerp van de Solow LED blijft het stof niet tussen de koelribben zitten, waardoor warmteontwikkeling in de armatuur beperkt blijft.

Jeroen Bankers, nogmaals dank voor deze mooie opdracht!

Toegepaste Armaturen

Blijf op de hoogte van de laatste lichtoplossingen.

Selecteer optioneel uw interessegebied(en).