Verhoogd werkcomfort met Radiance LED-verlichting

Engineeringbureau Sorba Projects in Winterswijk bouwde in het eigen bedrijfspand een productieruimte van 200 m2 om tot kantoor met vijftien werkplekken. Op basis van een naar norm berekend lichtplan werd met 24 Radiance inbouwarmaturen van Lightronics een hoog werkcomfort gerealiseerd.

Verhoogd werkcomfort met Radiance LED-verlichting

Sorba Projects in Winterswijk is gespecialiseerd in gevel-, interieur- en afbouwprojecten. Het engineeringbureau verzorgde de beplating van internationaal befaamde bouwwerken zoals de OV Terminal in Arnhem, filmmuseum EYE in Amsterdam en Beeld en Geluid in Hilversum. Ook het nieuwe Depot Boijmans van Beuningen in Rotterdam, een architectonisch kunststuk, wordt gerealiseerd in samenwerking met Sorba Projects. Het zal geen verbazing wekken dat ook het eigen bedrijfspand in Winterswijk getuigt van kwaliteit.

Het pand waarin Sorba Projects is gehuisvest bestaat uit twee verdiepingen: boven is er ruimte voor de werkvoorbereiders en engineers, op de begane grond zijn de productie- en assemblageruimte en kantoren gesitueerd. Om de groei van het bedrijf te faciliteren wordt er momenteel op het naastgelegen terrein een nieuwe opslaghal opgetrokken van 1200 m2 . Daarnaast werd onlangs een productieruimte van 10 bij 20 meter omgebouwd tot kantoor met vijftien werkplekken. Lightronics verzorgde hiervoor de verlichting, waarbij de focus lag op productiviteit.

High-performance LED

“In de oorspronkelijke situatie was hier geen daglichttoetreding,” vertelt engineer Pascal Hoekstra. “Om een productieve kantoorruimte te maken, zijn er twee ramen ingezet en hebben we een naar norm berekend lichtplan laten maken door Lightronics.” Bij het lichtplan is uitgegaan van de reflectiefactoren van plafond, wand en vloer (respectievelijk 70/50/20 procent) en een minimale luxwaarde van 500 op een werkhoogte van 75 centimeter. Er is gekozen voor 24 Radiance inbouwarmaturen met een lumenoutput van 5460 lm. Elk armatuur bevat 192 high-performance LED’s op aluminium strips. Een speciale tussenlaag in combinatie met het opalen frontpaneel bieden een uniforme, egale lichtdistributie zonder schaduwwerking.

Hogere productiviteit

Mede door de uitstekende koeling van de behuizing hebben de armaturen een levensduur van minimaal 60.000 branduren (L80/B10). “De levensduur en behoud van lichtopbrengst was voor ons wel een aandachtspunt”, vertelt Hoekstra. “Verder is het comfortabel dat LED geen warmte genereert en het licht is afgestemd op de omgeving. Dat maakt het echt rustig aan de ogen. Het voordeel daarvan is vooral merkbaar naarmate de werkdag vordert; onze engineers ervaren minder vermoeidheid en een hogere productiviteit.”

 

Blijf op de hoogte van de laatste lichtoplossingen.

Voer een geldige naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Zonder akkoord kunnen wij uw adres niet opnemen.
Selecteer optioneel uw interessegebied(en).