Woningcorporatie Veluwonen kiest voor decoratieve uitstraling van RINK

Met het toepassen van het RINK-armatuur van Lightronics in een wooncomplex in Eerbeek combineert woningcorporatie Veluwonen een decoratieve uitstraling met energiebesparing.

Woningcorporatie Veluwonen kiest voor decoratieve uitstraling van RINK

Veluwonen verhuurt ruim 4.000 woningen in de gemeenten Brummen, Apeldoorn en Rheden. Het verduurzamen van de woningvoorraad is een belangrijk speerpunt van de corporatie, die eraan werkt om CO2-neutraal te worden. Daarbij is er ook veel aandacht voor het energiezuiniger maken van verlichting in gemeenschappelijke ruimtes. “We hebben laten uitrekenen dat we het energieverbruik van de verlichting met 75% kunnen verlagen door in alle algemene ruimtes LED toe te passen”, vertelt Kees Koren, projectleider planmatig onderhoud bij Veluwonen. “Daarom hebben we besloten om de verlichting de komende jaren versneld te vervangen.”

Design gecombineerd met energiebesparing

Veluwonen hanteert het uitgangspunt dat energiebesparing hand in hand moet gaan met een decoratieve uitstraling. “Vroeger was het beleid van woningcorporaties om te kiezen voor sobere en doelmatige verlichting”, vertelt Koren. “Nu is de tendens dat het ook mooi en liefdevol mag zijn omdat verlichting van invloed is op het woongenot en hoe bewoners zich voelen in hun woonomgeving.”

Slagvast armatuur

In de zoektocht naar een geschikt armatuur bij de entree van 26 woningen in een appartementencomplex in Eerbeek, viel de keus op de RINK van Lightronics. H. v.d. Kamp Elektrotechniek uit Lieren heeft de armaturen geïnstalleerd. “Het RINK-armatuur is geplaatst naast de voordeuren van de huizen”, vertelt Koren. “Het is een mooi armatuur met een subtiel accent dat precies geschikt is voor deze toepassing. RINK heeft een decoratieve uitstraling en is niet te groot of te grof. Tegelijkertijd is het een robuust en slagvast armatuur, iets dat in algemene ruimtes ook een vereiste is.”

Meer weten over het resultaat, de gerealiseerde energiebesparing of de mogelijkheden van RINK? Download de Uitbelicht of neem contact op met uw accountmanager.

Download de Uitbelicht

 

Blijf op de hoogte van de laatste lichtoplossingen.

Selecteer optioneel uw interessegebied(en).