Veilig laden en lossen dankzij nieuwe verlichting

Goede verlichting van de laad- en losdocks en een deel voor de stations. Dat was de vraag van Pyxis Logistics TransMission in Oosterblokker. 21 BRISA-armaturen van Lightronics zorgen daar nu voor.

Veilig laden en lossen dankzij nieuwe verlichting

Pyxis Logistics is onderdeel van TransMission, het landelijk samenwerkingsverband van transportbedrijven die gezamenlijk de Benelux bestrijken. Een van de vestigingen zit in Oosterblokker (Noord-Holland). Onderdeel van de vernieuwing van een gevel was een zoektocht naar geschikte verlichting. Op de oude gevel was die niet aanwezig.

Er zijn 21 BRISA-armaturen aan de buitengevel gemonteerd. Die verlichten de 29 laad- en losperrons en ook een deel voor de stations. “Na een aantal armaturen te hebben vergeleken voor onze docks zijn we uitgekomen op de BRISA van Lightronics”, zegt Harmen Sliep, directeur Pyxis TransMission. “Het is een stevig armatuur dat goed past bij de uitstraling van ons pand. De verlichting zorgt voor een veilige werkomgeving voor de chauffeurs en geeft een prettig lichtbeeld. Wij zijn zeer tevreden met de verlichting van onze docks.”

Lumenoutput

De BRISA is tot 8000 lumen leverbaar en kan op elke gewenste lumenoutput worden ingesteld. Dat is bij Pyxis Logistics ook gebeurd. Veertien BRISA-armaturen hebben een lumenoutput van 6000 lumen; zeven armaturen leveren 2150 lumen. Die keus werd gemaakt op basis van de lichtberekening van het projectbureau van Lightronics. De BRISA’s van 2150 lumen zijn gemonteerd bij laadperrons van de bestelbussen. Bij de laaddocks van de vrachtwagens hangen BRISA’s met een lichtopbrengst van 6000 lumen. Als lichtprofiel werd gekozen voor LCO (diepstralend profiel) en LCO-3 (diepstralend profiel speciaal voor een groot terrein).

Veiligheid

De BRISA is een veelzijdig armatuur dat breed toepasbaar is. Dankzij de instelbare tilthoek wordt onder iedere omstandigheid licht op maat geleverd. Tevens genereert het armatuur strooilicht, wat de zichtbaarheid en veiligheid rond de laaddocks ten goede komt.

Download BRISA Leaflet

Blijf op de hoogte van de laatste lichtoplossingen.

Selecteer optioneel uw interessegebied(en).