Stijlvol en stijlvast, het blijft in de familie

De PRUNUS-familie is in korte tijd uitgegroeid tot een van de favorieten van de Nederlandse gemeenten. De keuze binnen de familie maakt het mogelijk voor de verschillende toepassingen in de leefomgeving verschillende uitvoeringen van de PRUNUS te gebruiken. De RGB LED-ring zorgt voor extra nuance.

Stijlvol en stijlvast, het blijft in de familie

Kernwaarden van Lightronics zijn innovatie en naleverbaarheid, gecombineerd met kwaliteit. Een goed voorbeeld daarvan is de KFK. Dit bekende kegelarmatuur staat al sinds de introductie in 1985 garant voor een continu straatbeeld: de vorm is hetzelfde, de techniek geoptimaliseerd. Lichttechniek evolueert. En net zoals de KFK voortdurend wordt geüpgraded zal ook onze nieuwste familie, de PRUNUS de komende 35 jaar voortdurend evolueren. Dat maakt het in alle opzichten een toekomstbestendige keuze voor verlichting van de openbare ruimte.

"Met het PRUNUS A2 paaltoparmatuur in woonstraten en het PRUNUS D boogmastarmatuur op verkeerskruisingen creëren we uniformiteit in het straatbeeld. Ondanks de verscheidenheid in functionaliteiten van standalone tot volledig dynamische verlichting is de basis voor alle PRUNUS-armaturen hetzelfde, zodat voor installatie en onderhoud bijvoorbeeld slechts één type driver en LED unit nodig is."

Roland Tienstra, beheerder openbare verlichting gemeente Smallingerland

De nieuwe norm

De PRUNUS zet de nieuwe norm voor het paaltoparmatuur. De familie is LED-only en voorbereid op de toekomst door toepassing van de meest moderne lichttechniek. Er zijn 5 modelvormen en in totaal maar liefst 19 basisvarianten. De PRUNUS-familie biedt paaltop-, rond- en hangarmaturen, met een grote verscheidenheid in lichtkappen, lichtverdeling en lichtopbrengst. Door deze brede variëteit in vorm en functie kan de PRUNUS worden toegepast in de meest uiteenlopende leefomgevingen, waarbij een consistent straatbeeld gewaarborgd is.

Kernwaarden

Naast naleverbaarheid zijn onder meer kwaliteit, innovatief en zorg voor het milieu, kernwaarden van Lightronics. Om de kwaliteit van onze armaturen te kunnen garanderen worden halffabricaten en eindproducten op vele punten gecontroleerd en getest, conform ISO9001 en ISO2859 (deze beschrijft de steekproefgrootte). Zowel door onafhankelijke partijen als in ons eigen lichtmeetlaboratorium, en altijd met gekalibreerde meetinstrumenten. De veiligheid en prestaties van onze producten worden geborgd door onze onder meer het DEKRA Led Performance certificaat en het lakcertificaat Qualitycoat ISO12944.

CO2 footprint

Lightronics streeft bovendien naar inventieve lichtoplossingen die het milieu minimaal belasten. Energiezuinige lichttechniek wordt gecombineerd met recyclebare materialen. Efficiency in productie, opslag en transport vertalen zich in een duurzaam eindproduct. Het doel is om tijdens alle fasen van het productieproces zo min mogelijk koolstofdioxide (CO2) uit te stoten. Om uitstoot van de armaturen verder te compenseren plant Lightronics ongeveer 1.000 bomen per jaar. Eén boom zet gedurende zijn levensduur circa 1 ton koolstofdioxide om in zuurstof.

Smart Lighting

Nieuwe technologie zorgt voor een verbinding tussen verschillende functies in de leefomgeving. De armaturen van Lightronics zijn klaar voor Smart Lighting toepassingen. Niet alleen zijn er de eigen data-modules (Top Smart, SmartScan), ook zijn de meeste armaturen geschikt voor het toepassen van Luminext, LoRa of TVilight. Als system integrator zorgt Lightronics ervoor dat u altijd ‘connected’ bent.

Continue naleverbaarheid

Net als bijvoorbeeld de KFK, de BRISA en de AMPULLA is de PRUNUS een voorbeeld van tijdloos design, waarbij alle kernwaarden van Lightronics volledig tot zijn recht komen. Het is onze belofte aan u: een continue naleverbaarheid, maar wel met moderne technologie. En of het nu gaat om onze klassieke kegelarmaturen of om de onlangs geïntroduceerde PRUNUS-familie, die evolutie zal blijven plaatsvinden.

 

Blijf op de hoogte van de laatste lichtoplossingen.

Selecteer optioneel uw interessegebied(en).