PRUNUS A3 in Tuin van Renesse

In Renesse in de Zeeuwse gemeente Schouwen-Duiveland is voor verlichting van de Tuin van Renesse, een parkachtig gebied tussen het transferium en het dorpscentrum, gekozen voor de PRUNUS A3 paaltoparmatuur. Het gebruik van de decoratieve LED-ring sluit aan bij de beleving van het gebied: zon en zee.

PRUNUS A3 in Tuin van Renesse

De Tuin van Renesse is het eerste afgeronde onderdeel van Masterplan Renesse. Het centrumgebied ondergaat in de komende jaren een volledige facelift. Het lichtplan omvat ongeveer 300 armaturen en wordt grotendeels ingevuld met Lightronics’ PRUNUS A3. Jan Dalebout, beheerder Openbare Ruimte, legt uit waarom.

Belijning en lichtbeeld

“De gemeente Schouwen-Duiveland heeft al jarenlang goede ervaringen met Lightronics. We hebben armaturen die al ruim twintig jaar hangen. De garanties en naleveringen zijn al die tijd prima geregeld. De PRUNUS hebben we al eerder toegepast in de wijk De Velden fase 2 in Zierikzee, zonder de LED-ring. De fraaie belijning en lichtbeeld van de PRUNUS A3 sluiten goed aan bij het ontwerp van de Tuin van Renesse en de esthetische ideeën van de architect. De gunstige prijs-kwaliteitverhouding tot slot maakten het niet meer dan logisch om dit armatuur in het bestek op te nemen.”

Clear bowl Optica

De PRUNUS A3 heeft een heldere lichtkap. De naar beneden schijnende LED-lichtbron wordt afgeschermd met een clear bowl Optica, wat verblinding en lichtvervuiling voorkomt. Door de asymmetrische lichtverdeling komt het licht alleen daar waar nodig: op het pad, niet in de bosschages. De juiste lichtsterkte en gelijkmatigheid werd door installatiebedrijf Nijkamp Aanneming bereikt met plaatsing van achttien PRUNUS A3-armaturen met een ingestelde lichtsterkte van 1600 lumen en een kleurtemperatuur van 4000K. Vanwege de sociale veiligheid, en omdat dit het meest optimaal is voor de camerabewaking in het verblijfsgebied.

Luminext OLC

De keuze voor PRUNUS LED-verlichting brengt de gemeente Schouwen-Duiveland dichterbij de doelen van het Energie- en Klimaatakkoord. De energieafname is nog geen 14 Watt per armatuur, tegen 36 Watt bij de conventionele verlichting in de oorspronkelijke situatie rond het transferium. Sinds drie jaar maakt de gemeente voor het beheer van haar openbare verlichting gebruik van Luminext OLC. De Outdoor Lamp Controllers zijn ook ingebouwd in de PRUNUS A3-armaturen. “Dit maakt het mogelijk het dimregime op afstand en dynamisch te regelen en storingen snel op te sporen”, besluit Dalebout.

 

Blijf op de hoogte van de laatste lichtoplossingen.

Voer een geldige naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Zonder akkoord kunnen wij uw adres niet opnemen.
Selecteer optioneel uw interessegebied(en).